Lammebov med citron, persille og hvidløg
Der var gang i grillen for første gang i år, da jeg i samarbejde med min far lavede denne lækre lammebov. Og ja, det er snyd, for vi er i Frankrig og vejret er lunt og lækkert, så det er ingen sag at grille. I får opskriften her, for det er lige sagen her i påsken.
Jeg brugte lammebov – altså forbenet fra et lam, fremfor bagbenet, som er køllen. I Frankrig kaldes den “epaule”, altså skulder. Den er velegnet til at fylde og binde op, for når kravebenet (eller hvad det nu hedder) er skåret fri, er der en slags sommerfulg af kød, der er lige til at snørre sammen. Jeg kom en ordentlig røvfuld persille, hvidløg og citronskal i, rullede sammen og bandt det godt op med kødsnor. En times tid i kuglegrillen et voilà – super tasty lammebov. Vi drak Aperol Spritz med grape mens vi ventede. Perfekt.
Lammebov med citron, persille og hvidløg
til 4 personer
1 lammebov
1 lille bundt persille
2 fed hvidløg
revet skal af 1 økocitron
olivenolie
salt og sort peber
1. Hak persille og hvidløg medium fint og bland med citron skal. Læg boven med skindsiden nedad og krydr indersiden med godt med salt og peber. Fordel persilleblandingen over kødet og rul det stramt sammen.
2. Tag et laaaangt stykke kødsnor (du skal bruge mere end du tror – næsten en meter). Start i enden længst væk fra benet og bind en knude. Snør rundt om boven indtil du kommer omkring benet, afslut med en knude. Bind også et stykke langs af boven (se billedet længere nede).
3. Gnid boven med olivenolie og krydr godt med salt og peber. Grill på en rist i en kuglegrill i ca. 1 time. Tag den ud, når et stegetermometer måler 60 gr. helt inde ved knoglen. Så har du kød, der er lyserødt helt inde ved benet. Du kan også stege boven i almindelig ovn ved 200 gr. Pil snoren af og skær stegen i skiver ved servering. Vi spiste den med braiserede artiskokker med grønne bønner og tomater.
En Aperol Spritz i pausen…
Birgit
Posted at 12:59h, 10 aprilEn lille opskrift