Lækre fastelavnsboller med chokoladeskum og hindbær

Lækre fastelavnsboller med chokoladeskum og hindbær

Min fastelavnsbolle-craving overmandede mig i går, hvor jeg derfor blev nødt til at bage disse fastelavnsboller lavet af vandbakkelse. Jeg fyldte dem med lækkert fluffy chokoladeskum og pyntede med syrligt-søde friske hindbær. Ohhh, det var en lækkerhedsbombe!

Jeg tog udgangspunkt i den franske kagedronning Mikas perfekte opskrift på vandbakkelser (fra éclair-masterclass) og resultatet blev lige i øjet. Sprøde, smukke vandbakkelser med masser af luft i, så der var god plads til fyld. Vandbakkelsen er næsten vægtløs, så det bliver en mindre heftig fastelavnsbolle end de klassiske med wienerbrødsdej. De her var på størrelse med en knyttet damehånd (altså inklusiv fyld). Naturligvis forsvandt de allesammen i går (og det var altså ikke mig, der spiste dem allesammen – mine små og store mænd hjalp… jeg sværger!).

Fastelavnsboller af vandbakkelse med chokoladeskum og hindbær

8 stk.

Vandbakkelse:
0,75 dl sødmælk
0,75 dl vand
65 g saltet smør
1 tsk sukker
1 nip salt
85 g mel med højt glutenindhold (ca. 12%, jeg brugte manitobamel)
2 store æg (ca. 120 g)
1 spsk flormelis til drys

Fyld
1½ spsk god kakao (jeg brugte Valrhona)
1½ spsk flormelis
2 dl piskefløde
200 g friske hindbær
evt. pistaciekerner

  1. Til vandbakkelser varmes ovnen op til 200 gr. Kom mælk, vand, smør, sukker og salt i en gryde og koges op, til smør, sukker og salt er opløst. Sigt med det samme melet ned i gryden. Rør godt rundt, så der ingen melklumper er og steg melblandingen videre, mens du rører. Dette gør man for at fjerne den melede fornemmelse i dejen. Nu har du en dej der slipper gryden og er uden klumper. Kom dejen i en skål eller en røremaskine og lad den køle af i 5 min. Hvis du bruger røremaskine, kan du lade den røre i dejen imens – så afkøles den hurgtigere. Brug kagespaden. Den skal ikke være helt kold, bare så æggene ikke koagulerer, når de tilsættes om lidt…
  2. Rør æggene sammen og tilsæt halvdelen til dejen. Rør det helt sammen, før resten tilsættes gradvist, stadig under omrøring. Rør dejen godt igennem i et par minutter, til den er elastisk, glat og skinnende. Kom dejen i en sprøjtepose (evt. med stjernetylle) og sprøjt 8 lige store boller ud på en bageplade med bagepapir. De skal være ca. 6 cm i diameter og 4 cm høje. Husk at lave plads omkring dem – de hæver jo meget. Drys med et tyndt lag flormelis (det hjælper vandbakkelserne med at blive sprøde og gyldne).
  3. Sænk ovnens temperatur til 175 (jeg brugte almindelig ovn) og kom vandbakkelserne i ovnen. Lad dem bage i 30-40 min. De første 20 min. er det forbudt at åbne ovnen. Først sker der intet, men pludselig begynder de at hæve op. Lad vandbakkelserne køle af på en rist.
  4. Kom kakao, flormelis og fløde i en skål og pisk det til stift skum. Kom skummet i en sprøjtepose med stjernetylle. Flæk vandbakkelserne og fyld dem med chokoladeskum. Pynt med hindbær og evt. hakkede pistaciekerner. Og hvis du tænker på, om skummet får en grynet eller melet fornemmelse fra kakaoen, så nej, det gør den ikke. Det er LÆKKERT!
No Comments

Post A Comment