Labneh med dukkah og aubergine – billeder fra Feast #6

Labneh med dukkah og aubergine – billeder fra Feast #6

feast-6-3545s

Foto: Francois Botha 

Endnu en Feast blev holdt og sidst var temaet Mediterranean Feast. Jeg kastede mig ud i at lave labneh, hvilket viste sig at være helt utroligt nemt.

Labneh er en slags friskost, som ganske enkelt laves af drænet yoghurt, som røres med salt og drænes igen natten over. Jeg serverede det som en forret sammen med ovnstegte auberginer med røget paprika, et dryp sød og syrlig granatæblemolasse og et ordentligt kick fra en dukkah.

Der var selvfølgelig også en masse andre retter – dem skal jeg også nok dele med jer.

feast-6-3576s

De smukke tallerkener var fra Lucie Kaas‘ Arne Clausen kollektion.

feast-6-3561sfeast-6-3675s

Allan gik amok i citrusfrugter i sin borddækning. Det var så fint og eksotisk.

feast-6-3715sfeast-6-3583s

Og så pjattede vi ret meget om eftermiddagen, mens vi gjorde klar. Vi kom i stemning ved at høre knaldhøj arabisk dansemusik og fjolle rundt med store tørklæder. Jeg synes faktisk Allan er ret handsome i sin turban!

Dette var årets sidste Feast. Vi giver plads til diverse julefrokoster og vender tilbage med nye Feasts i det nye år. Og vi glæder os!

Labneh med dukkah og bagt aubergine
6 pers.

1 aubergine
1 tsk røget paprika
3 spsk olivenolie
salt
granatæblemolasse

Labneh
500 g græsk yoghurt 10%
½ tsk groft salt

Dukkah
1 tsk hel spidskommen
1 tsk hel koriander
1 spsk sesamfrø
¼ tsk kværnet sort peber
25 g hasselnødder
½ tsk flagesalt

1. Del auberginen i smalle både. Vend det med olivenolie og krydr med salt og paprika. Fordel auberginen i en bradepande og bag dem ved 200 gr. i 20-30 min. Server over labneh, dryppet med lidt granatæblemolasse og et drys dukkah.

2. Til labneh røres yoghurt med salt. Kom yoghurten i et rent klæde i en sigte og lad det dryppe af over en skål i køleskabet natten over.

3. Til dukkah ristes spidskommen, koriander og sesamfrø i en pande til de begynder at dufte og tage farve. Ris hasselnødderne i ovnen i 12 min. ved 200 gr. Gnid de brune skaller af. Kom nødder i en foodprocessor eller morter sammen med ristede krydderier, sesamfrø, sort peber og salt. Blend eller knus det groft.

No Comments

Post A Comment