Kylling med vindruer

Kylling med vindruer

Coq au vin er jo ikke lige frem en nyhed. Det smager bare godt med vin i en simreret. Men hvad med friske druer? Dem kan man jo også sagtens komme i maden. Det har jeg gjort her med denne lækre simreret med kylling og masser af mørke druer.

Man glemmer måske lidt, at der også er sæson for vindruer – det er ikke bare en frugt, der konstant er i sæson. Nej, lige nu er sæson for vindruer (fra Sydeuropa og i folks drivhuse) og derfor kan du få flere og smukkere slags, især hvis du kigger andre steder end i et kedeligt supermarked.

Jeg købte et bundt smukke, mørkelilla druer med den fineste duggede overflade. Jeg ved ikke hvilken slags, de var, men de var faste og søde og syrlige og alt det, som en vindrue skal være.

Det resulterede i denne fransk/italienske simreret med kylling, druer og masser af rosmarin og bløde skalotteløg. Saucen smagte fantastisk og det var så nemt at bikse sammen.

Det er oplagt at drikke rød Bourgogne til sådan en ret her, men du kan sagtens også gå italiensk med en saftig barbera, en nebbiolo i den mere feminine stil eller sangiovese. Eller gå i hvidvin, som der jo også er i retten. Bare en med lidt krop på. Fx. en arneis eller riesling.

Kylling med vindruer

Til 4 pers.

1 flot kylling, jeg bruger næsten altid franske frilandskyllinger
salt og sort peber
3 spsk olivenolie
250 g skalotteløg
2 stængler bladselleri
2 fed hvidløg
1 spsk hvedemel
150 g mørke vindruer
1 stor kvist rosmarin
2 laurbærblade
2½ dl hvidvin
2 dl vand eller hønsefond

  1. Partér kyllingen i underlår, overlår, vinger og to eller fire bryststykker. Krydr alt kødet med salt og peber – også rygstykket, som jeg lader komme med, for der er masser af smag i plus at de to små muskler, som man kalder østers, smager skønt. Brun kødet godt på alle sider i olie i en stor sauterpande eller braiseregryde. Tag kødet op og læg til side.
  2. Skær skalotteløg og bladselleri tynde skiver og hak hvidløget fint. Kom løg og bladselleri i panden og steg, til det begynder at tage farve. Tilsæt hvidløg og steg videre et minuts tid. Drys melet over og steg det et minut. Kom kyllingen tilbage i panden og kom vindruer, rosmarin, laurbærblade, hvidvin og vand eller hønsefond i. Flyt lidt rundt på det hele, så det bliver fordelt godt i gryden – kyllingen skal helst kunne ligge i ét lag. Kom låg på og lad retten simre i 35 min. Smag til med salt til sidst.

No Comments

Post A Comment