Kylling med peberfløde – og snapshots fra Feast#2
I onsdags afholdt vi Feastmiddag nr. 2. Det var igen en kæmpe succes og jeg fik et vildt kick ud af at lave mad til de søde gæster, der var kommet. Stemningen var festlig og al maden blev spist. Jeg glæder mig allerede til næste Feast, som bliver d. 13. maj. Jeg skal til at planlægge menu, så vi kan starte billetsalget snart.
Her får I lige opskriften på onsdagens hovedret: den lækreste saftige kylling, hvor jeg havde proppet pancettasmør ind under skinde, vendt dem i mel og stegt dem. Mums! Og så er der selvfølgelig også lige et par snapshots fra dagen.
Jeg købte kylling i Kødbyen, hvor jeg elsker at handle. Og hvor jeg også elsker at spise og drikke om aftenen.
Min medvært Allan spiste også op!
Kylling med forårsgrønt og peberfløde
Til 4 personer
4 kyllingebryster med skind
2 spsk blødt smør
25 g pancetta eller parmaskinke
1 fed hvidløg
6 salvieblade
salt og sort peber
2 toppede spsk mel
olivenolie
500 g nye kartofler
1 bdt nye gulerødder
2-3 spsk smør
½ blomkål
2 skalotteløg
1 spsk balsamico
1 spsk syltede grønne Madagaskar peberkorn
¼ dl piskefløde
salt og sort peber
1. Kom blødt smør i en blender sammen med pancetta, hvidløg og salvieblade. Krydr med salt og peber og hak det sammen. Løsn skindet på kyllingen forsigtigt og kom smørret ind under, uden at skindet faldet af. Vend kyllingen i et tyndt lag mel og brun dem i godt med olivenolie. Gem panden med olien. Sæt brysterne over i et ovnfast fad og steg dem færdig i ovnen ved 180 gr. i 12-15 min.
2. Skrub kartofler og gulerødder og kog dem akkurat møre. Vend dem i en spsk smør inden servering. Skær blomkål i buketter og steg dem hårdt på den ene side i en pande med smør, så de bliver brunede. Stik panden i ovnen og bag dem 5 min ved 180 gr.
3. Hak skalotteløg fint og steg dem i panden, du har brugt til kyllingen. Tilsæt balsamico og peberkorn og lad det koge ind. Kom så fløden i og lad det simre til det tykner. Smag til med salt og peber.
Tak til vores samarbejdspartnere:
No Comments