Kylling med chorizo, kikærter og safran

Kylling med chorizo, kikærter og safran

Mine forældre kom på besøg og jeg lavede mad til os, som vi spiste ude på terrassen (det var mens der var rigtigt varmt). Jeg havde en fransk frilandskylling (jeg plejer at køber Løgismosekyllinger hos Netto), men det var ikke helt nok med 1 kylling til 4 voksne og to børn, så jeg supplerede med fersk chorizo og så en masse lækre kikærter.  Det blev en god, krydret og sådan lidt spansksmagende ret. Hvis jeg havde haft lidt saltet citron, havde det også været et hit til.

Kylling med chorizo, kikærter og safran

4-6 pers.

1 kylling
salt og sort peber
2 medium løg
200 g gulerødder
2 stængler bladselleri
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
2 spsk olivenolie
250 g rå chorizo (jeg brugte de små cocktailchorizo fra Irma – ellers brug tør chorizo skåret i tykke skiver
1 spsk sød paprika
1 tsk røget paprika
1 tsk knuste korianderfrø
0,5 g safran
1 dåse flåede tomater
200 g tørrede kikærter, opblødt i vand natten over og kogt møre

  1. Skær kyllingen ud i over og underlår, vingestykker og bryststykker (som deles i to). Gem evt. rygstykket til fond, eller kom det i retten, hvis der er plads. Krydr kødet med salt og peber på alle sider. Skær løg i strimler. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver og skær også bladselleri og hvidløg i tynde skiver. Skær peberfrugt i grove tern.
  2. Varm olien i en stor bred pande eller gryde og brun kyllingen godt på alle sider. Tag kødet op og læg til side og kom så chorizo i sammen med løg, gulerødder og selleri. Steg til det begynder at tage farve og kom så peberfrugt og hvidløg i og vend det rundt sammen med begge slags paprika, korianderfrø og safran. Læg kyllingen tilbage i gryden (undtagen bryststykkerne) og hæld flåede tomater og vand ved. Lad det simre under låg i 20 min.
  3. Kom så bryststykkerne og kogte kikærter i og lad retten koge færdig i 10-15 min. Hvis der er for lidt væde, tilsættes lidt vand. Hvis der er for meget, tages låget af, så det kan koge lidt ind. Smag til med salt og peber. Server med citronbåde og evt. brød til at suge saucen op med.
No Comments

Post A Comment