Kylling i agrodolce – sursød kylling fra Piemonte
I dag får I min opskrift på denne lækre italienske kylling i agrodolce, dvs. i en sur-sød sovs – her med tomater og fennikel. Jeg serverede den over blød polenta. Meget trøstende.
Det her kunne man også sagtens lave med kanin, hvis man lige havde sådan en klar. Jeg kan stadig huske den kanin i agrodolce, jeg smagte ved mit første besøg i Piemonte i 2011, hvor vi spiste på en lille bistro i La Morra, som også var hvor vi boede på hyggelige Fior di Farine B&B. Denne ret minder lidt om den, bare med kylling i stedet.
Kylling i agrodolce
Til 4 pers.
1 kylling (jeg plejer købe franske frilandskyllinger fra Løgismose i Netto)
salt og sort peber
1 rød peberfrugt
1 fennikel
1 stort løg
3 fed hvidløg
3 spsk olivenolie
1 kvist rosmarin
2 laurbærblade
1 dl rødvins- eller sherryeddike
1 glas hvidvin
1 dåse cherrytomater
1½ dl vand
3 spsk honning
bredbladet persille til drys
Polenta
1,25 l vand
1½ tsk groft salt
200 g polentamel (majsgryn)
25 g smør
1 håndfuld revet parmesanost
1 håndfuld hakket persille
- Partér kyllingen i 2 bryststykker, vinger, underlår og overlår. Krydr godt med salt og peber og brun kyllingen godt i olie i en stor gryde eller sauterpande. Skær peberfrugt i grove stykker og skær fennikel og løg i strimler. Skær hvidløg i tynde skiver. Tag den brunede kylling op af gryden og læg til side, mens du bruner peberfrugt, fennikel og løg i gryden. Når det begynder at tage farve i kanterne, tilsættes hvidløg, rosmarin og laurbærblade og der steges i 1-2 minutter. Kom eddike, hvidvin, cherrytomater, vand og honning i og kom kyllingen tilbage i gryden. Lad retten simre i 30 min. under låg. Vend kyllingestykkerne en gang undervejs.Tag derefter låget af og lad saucen koge ind i 10 min. Smag til om der mangler salt.
- Til polenta koges vand og salt op i en gryde. Kom polentaen i mens der piskes, så der ikke kommer klumper. De fleste typer polenta, man kan købe i Danmark, skal ikke koge så længe – 5 min. plejer være nok. Det gælder fx. Il Fornaio og Urtekram. Nogle polenter er ikke parboiled, så de skal koge i 30-40 min – det står på pakken. Tilsæt smør og ost og lad det smelte ud i polentaen. Bland til sidst hakket persille i.
- Servér kyllingen med polenta og et drys persille. Dryp gerne med lidt god olivenolie – det giver et lækkert touch og parfumerer retten, så den dufter umiskendeligt af Italien.
No Comments