Kylling Cacciatore

Kylling Cacciatore

_1340027s

Endnu en ret, som jeg vender tilbage til igen og igen i mange afarter. Kylling med noget i en pande. Denne gang er det noget en italianoficering af den gode gamle kylling. Vin, tomater, peberfrugter, oliven og rosmarin og PLIM har du en farverig spændende kyllingeret, som er ret hurtig at bikse sammen.

_1340023s

Jeg køber næsten altid franske frilandskyllinger. De har gået frit rundt og hygget sig med at hoppe op og ned af træer og spise saftige regnorme. Og så i Frankrig. Helt perfekt kyllingeliv.
De har masser af smag (altså kyllingerne – jeg ved ikke med regnormene…) og den saft og kraft kommer ud i hele retten, når du tilbereder kylling i en sovs. Selvsagt smager sovsen utroligt godt.

Cacciatore betyder jæger og en italiensk jæger tilbereder åbenbart altid sin mad med løg, peberfrugter, tomater m.m. Det er da fikst!

Kylling Cacciatore

4 pers.

1 kylling delt i 4 stykker (eller to lår og to bryster)
1 løg
2 stængler bladselleri
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 kvist rosmarin
1 glas hvidvin
1 dåse flåede tomater
75 g oliven
salt og peber

Krydr kyllingen godt med salt og peber. Skær løg i strimler og bladselleri  tykke skiver. Skær peberfrugterne i strimler og hvidløg i tynde skiver.

Brun kyllingen på alle sider i olien og tag den op af panden. Kom løg, bladselleri og peberfrugt i og steg det et par minutter. Tilsæt så hvidløg og rosmarin og vend det sammen. Kom vin og flåede tomater i sammen med oliven. Læg kyllingen tilbage i panden og stop den godt ned i saucen. Sænk varmen og lad retten simre under låg i 30 min. Smag til med salt.

Indlægget er lavet i samarbejde med Eva Solo. Jeg har brugt sauterpande, skærebræt og knivblok fra den nye Nordic Kitchen serie.

4 Comments

Post A Comment

 • Mette Thalberg
  Posted at 10:30h, 18 december Svar

  Lækker opskrift! Den skal prøves i aften.
  men hvad vil du serverer til?

  • Mira Arkin
   Posted at 12:36h, 18 december Svar

   Enten brød, lidt hvide bønner, ris eller andre gryn som couscous eller hvedekerner.

 • Thomas Alcayaga
  Posted at 13:12h, 14 december Svar

  Det er jo lidt sjovt at en fransk jæger altid bruger svampe og spansk sauce i en “sauce chasseur”. Det er utroligt hvad de jægere render rundt med.

  Jeg kan godt lide begge jægeres måltider.

  God jul.
  Thomas

  • Mira Arkin
   Posted at 09:59h, 15 december Svar

   Ja, Thomas. Jeg har ikke indtryk af at den danske jæger er helt så sofistikeret?