Krydret græskarsuppe med marokkansk lam
Der er nu noget særligt over efterårsmaden. Jeg glæder mig hvert år til at lave supper og simreretter. På samme måde glæder jeg mig hvert forår til at lave sommerlige retter med tomater og squash. Sådan er det vel nok bare med de skiftende årstider. Heldigvis. Tænk at bo et sted, hvor der kun var én årstid. Det ville hænge mig ud af halsen.
Her får I min opskrift på en dejlig suppe med varme krydderier og drys af marokkansk krydret lammekød og smukke granatæblekerner.
Krydret græskarsuppe med marokkansk lam, pinjekerne og granatæble
Til 4 personer
Suppe
600 g græskar – du kan bruge alle slags, jeg har brugt butternut squash
1 stort løg
2 stilke bladselleri
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk revet eller finhakket ingefær
½ tsk stødt spidskommen
1 l hønsesuppe
salt
Topping
4 skalotteløg
300 g hakket lammekød
olivenolie
1 tsk stødt koriander
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt kanel
1 tsk knust, tørret chili
salt og sort peber
1 granatæble
30 g ristede pinjekerner
1 håndfuld frisk mynte
1. Til suppen fjernes kernerne fra græskarret. Skræl det og skær det i grove tern. Hak løget groft og skær bladselleri i skiver – tag bladene med. Skær hvidløg i skiver. Varm olien i en gryde og kom løg og bladselleri i. Steg det et par minutter til det begynder at tage farve. Kom hvidløg, ingefær og spidskommen i og kværn lidt sort peber i. Steg det i et minut og tilsæt så græskar og suppe. Lad suppen simre i 30 min under låg. Når græskarret er mørt blendes suppen og smages til med salt.
2. Til fyldes skæres løgene i strimler og brunes i en pande med olie. Tag løgene af panden og brun kødet i den varme pande – tilsæt evt mere olie.Tilsæt krydderierne inklusiv godt med friskkværnet sort peber og lidt salt. Kom løget tilbage i panden og hold det varmt indtil suppen skal serveres.
3. Bank hele vejen rundt på granatæblet med en grydeske inden du skærer det over. Det gør det nemmere at få kernerne ud. Server den varme suppe med lidt af det krydrede kød, granatæble, pinjekerner og mynte.
Stine Hansson
Posted at 15:21h, 12 septemberHej Mira.
Åh, hvor ser det lækkert ud! Jeg er personligt en stor tilhænger af alverdens supper! Der er simpelthen sådan en “comfort-feel” ved at spise en god portion varm suppe på en kold efterårs/vinterdag. Så er de jo også helt klart lækrest med en masse smag og lækkert tilbehør! En anden skøn efterårsret er chili-con-carne, som giver lidt den samme effekt.
Lisbeth
Posted at 12:04h, 11 septemberDet kalder jeg en pimpet græskarsuppe! Lækkert med lam og granatæblekerner – det er ligesom to retter i én 🙂