Konfekt med amarena kirsebær og mandelpraliné
Amarenakirsebær og chokolade er altså en god kombo. Den har jeg brugt til disse chokolader med marcipan, praliné og så et kirsebær i midten.
Selve siruppen fra amarenakirsebærrene kan du gemme og bruge til noget andet. F.x. til at hælde over lagkagebunde eller over din engelske fruitcake eller til cocktails. Eller du kan spike din kirsebærsauce med det for at få den der særlige amarena-smag.
Pralinéen lavede jeg med mandler fremfor hasselnødder, fordi jeg synes mandelsmagen passer så fint til kirsebærrene. Og så giver det crunch i marcipanen. Lækkert! Nå ja, så gav jeg også lige marcipanmassen et skud cognac for at skære igennem til søde. Det gør jo chokoladerne meget voksne og kan sagtens undlades, hvis du vil.
Konfekt med amarenakirsebær og mandelpraliné
ca. 30 stk.
25 g sukker
25 g smuttede mandler
250 g marcipan
1 spsk cognac
30 amarenakirsebær
150 g mørk chokolade (jeg bruger en på ca. 55% kakaoindhold fra Callebaut)
- Kom sukker i en tør pande og smelt det til karamel. Hak mandlerne groft og kom dem i karamellen. Vend det lidt rundt, så eventuelle klumper smelter og så mandler når at blive en smule ristet i den varme karamel. Hæld mandler og karamel over på et stykke bagepapir og lad det køle af. Husk, det skal være bagepapir og ikke madpapir, for ellers klistrer karamellen sig fast på papiret (ved jeg af bitter erfaring!). Lad det køle af og hak det så fint.
- Ælt den hakkede prailiné sammen med marcipan og cognac. Tril massen til en pølse på ca. 4-5 cm. i diameter. Skær pølsen i 30 skiver på omkring en halv cm.
- Hæld amarenakirsebærrene i en sigte (husk at gemme siruppen) og lad siruppen dryppe af, så de ikke er for våde. Tag en skive marcipan og lav en lille fordybning i midten med din finger. Læg et kirsebær i og fold marcipanen rundt om. Tril den så til en kugle og læg til side. Fortsæt til du har brugt al marcipanen.
- Hak chokoladen og tag 50 g. fra. Smelt de resterende 100 g. over vandbad. Sluk for varmen og kom resten af chokoladen i. Rør det sammen til alt er smeltet. Dyp hver marcipankugle i chokoladen. Jeg bruger sådan en lille dims, der er beregnet til at holde på konfekten, mens man dypper, så man nemt kan slå overskydende chokolade af. Ellers kan du sagtens bruge en gaffel.
- Sæt konfekten på en bakke med bagepapir og lad dem hærde i køleskabet.
Jen
Posted at 15:22h, 31 decemberSiruppen blandet med vodka, giver en rimelig ond “likør” 🙂