Kødboller med manchego, peberfrugt og tomat

Kødboller med manchego, peberfrugt og tomat

Man kan aldrig få kødboller nok. Dette er endnu en af de retter, der kom ud af de ting, jeg lige havde den dag (kender I ikke det med at købe en pakke hakket kød uden at have en plan med det?). Jeg lavede retten næsten klar om eftermiddagen og satte den i køleskabet, så den var lige til at poppe i ovnen om aftenen. Det ville jeg ønske, jeg fik gjort lidt oftere, men sådan er det bare ikke i vores hektiske børnefamilieliv. Men jeg følte mig utroligt overskudsagtig og smart.

Kødbollerne er af gris og smagt til med salvie og manchego (fordi jeg lige havde det). Osten smelter lidt ud i grøntsagerne, så det hele bliver lækkert og snasket. Jeg lavede fluffy couscous til – også godt.

Kødboller med manchego, peberfrugt og tomat

4 pers.

2 peberfrugter
1 stort løg
250 g gulerødder
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
1 dåse flåede tomater
2 dl vand
400 g hakket svinekød
1 dl revet daggammelt brød (brug mindre, hvis du bruger købe-rasp i stedet)
1 æg
6 salvieblade
50 g revet manchego
salt og sort peber

  1. Skær peberfrugter i grove stykker. Riv 1/3 af løget og skær resten i både. Gem det revne løg til farsen. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint. Varm olien i en stor pande og kom peberfrugt, løg i både og gulerødder i. Svits det til det begynder at tage farve og kom så hvidløg i et minuts tid. Kom flåede tomater og vand  i og smag til med salt og peber. Lad det simre 10 min. og sluk for varmen.
  2. Bland en fars af hakket svinekød, revet brød, æg, hakket salvie, manchego, det revne løg og salt og peber. Lad farsen trække 15 min og tril den til store boller. Placer bollerne nede i peberfrugtsovsen. Kom panden i ovnen (uden låg) og steg den færdig i 15-20 min. ved 200 gr. til kødbollerne er gennemstegte og gyldne på toppen. Server retten med fx couscous, ris eller brød.
No Comments

Post A Comment