Kød og ild: Flamberet mad på Nose2Tail Meat & Seafood

Kød og ild: Flamberet mad på Nose2Tail Meat & Seafood

_1300709s

I går var jeg inviteret til ildshow i Kødbyen, hvor Nose2Tail Meat & Seafood er begyndt at servere flamberede retter. Helt oldschool med rullevogn ved bordet og god gammeldags tjenerkunst. Det er nemlig tjenerens arbejde at flambere ved bordet – ikke kokkens. Og der var klassisk tjenergerning til den store guldmedalje. Det var faktisk præcis det omvendte af den hipsterbetjening, som ellers er den mest udbredte i Kødbyen – ikke et ondt ord om den, men det er også dejligt, at man kan få noget andet.

_1300680s

Vi lagde ud med husets champagne – Veuve Clicquot.

_1300693s

Vi delte et lille seafood bræt, hvor der var pillerejer, krabbekløer, blåmuslinger og knivmuslinger med en rigtig god aioli til. Der var også en lille skål ansjoser med en grøn kryddermayo. Enkelt og rentsmagende og hyggeligt at sidde og pille i. Man kunne måske godt have jazzet nogle af tingene lidt op – f.eks. lidt krydderurtetopping eller marinade på muslingerne eller noget. Eller have det liggende på knust is, som man gør i Frankrig, bare for at det skulle se lidt mere fabulous ud.

Vi drak super lækker, fyldig Grand Cru Chablis til.

_1300684s

_1300704s

Så kom vi til aftenens vigtigste del: flamberingen. To store mørbradbøffer, som var forstegt i køkkenet, blev smurt med sennep og derefter et tykt lag knus madagaskarpeber på. Tjeneren stegte det af, flamberede med brandy og lavede derefter en cremet sauce i panden. Det var super tjekket. Der var ingen sved på panden eller panik over ild og ikke en eneste plet på hans tøj overhovedet. Han havde helt ufatteligt meget styr på det. Kødet var i øvrigt fra danske og fritgående dyr.

_1300727s

Bøffen var perfekt stegt medium-rare, som vi havde bedt om. Der var sprøde, mørkstegte (som jeg kan lide dem) fritter til. Og perfekt valgt (af vores dygtige, flamberende tjener) 2009 Les Jalets Crozes Hermitage Magnum fra Paul Jaboulet til. Meget dejligt glas!

_1300747s

Det store ild-køretøj kom igen frem til desserten, hvor tjeneren lavede klassikeren crepes suzette til os. Det har jeg ikke fået siden jeg var barn og var med mine forældre på Restaurant Faklen i Aalborg, som ikke findes længere, men som var byens fine restaurant, hvor tjenerne havde kilt på og béarnaisen var hjemmerørt.

_1300753s

Igen var tjeneren totalt tjekket og tilberedte karamelsaucen med appelsin og Grand Marnier og lod pandekagerne hygge sig lige præcis så længe, at de blev lækkert karamelliserede i kanten.

_1300758s

Tokaj i glasset og hjemmelavet parfait. Det var virkelig godt!

Det var simpelthen så hyggeligt at sidde og spise ekstremt oldschool mad i de rå Kødby-lokaler. Steakhouses kan let blive kedelige, fordi det ligesom bare er steak og hvor spændende kan man lige gøre det? Det kan man bl.a. gøre ved lege med ild!

At opleve det klassiske tjenerfag komme til sin ret var så fint. Jeg har meget stor respekt for vores tjener. Jeg tror selv jeg ville udvise en hel del mere angst og panik over at skulle performe på den måde ved bordene gennem en hel aften.

Vinene var klassiske og som gav god mening sammen med den lige så klassiske mad.

Super fedt med ild ved bordet! Og at det rent faktisk virkede og gjorde noget ekstra for maden.

 

1Comment

Post A Comment

  • Sigurd simonsen
    Posted at 11:35h, 21 september Svar

    Jeg har prøvet den flamberede peberbøf, må sige det var en oplevelse, stort når det bliver lavet ved bordet, men endnu større var smagen………bedste kød JEG har fået, Og jeg er KRÆSEN, med STORT k