Køb en Peking and og rul den

Køb en Peking and og rul den

and

Jeg købte en af disse Peking ænder eller Hong Kong ænder, eller hvad man kalder dem, for nylig fra en kinesisk restaurant, Magasasa, i Istedgade. Længe har jeg gået forbi vinduet og savlet ved synet af disse marinerede, stegte ænder og har haft skumle planer med at spise dem med Peking and pandekager, hoisin sauce, agurk og forårsløg, lige som man gør det på gode kinesiske restauranter – bl.a. Yans Wok

Mine forældre var på besøg, og min mor er en sucker for alt med and og alt med Asien, så vi smuttede ned i den lumre ende af Istedgade efter en af de færdigstegte ænder. Min mor så ret malplaceret ud i sin pels og hat.

Magasasa

Og ja, den kostede hele 180 kr., hvilket er en hel del mere, end en frossen and koster. Men til gengæld er den tilberedt på den rigtige måde med glasering og stegning og hvad de nu gør ved de små kræ. På beløbet, sagde jeg, og tog anden med hjem.

Derhjemme varmede jeg anden grundigt igennem i ovnen, for at slå eventuelle bakterier ihjel – den hang jo i et vindue i restauranten. Derefter lod jeg den køle lidt ned og pillede så alt kødet af dyret – inklusiv skindet, som jo er det bedste. Kødet rev jeg i strimler og kom i en skål. Det er mest skindet, der tager smag af marinaden. Det smager lidt sødt og krydret.

Jeg snittede forårsløg og agurk i tynde strimler.

peking and

Og serverede andekødet og grøntsagerne med dampede Peking and pandekager, som kan købes på frost i asiatiske supermarkeder – det var også dem, jeg bruge lige efter nytår til de vietnamesisk-agtige ruller med svinekød.

Pandekagerne smøres med hoisin sauce. Kom lidt andekød i sammen med agurk og forårsløg og rul sammen.

Og haps – en dejlig måde at spise and på. Du kan også stege din egen and – evt. i en marinade med honning og kinesisk fivespice (en krydderiblanding med bl.a. stjerneanis i). Eller steg et par berberi andebryster og skær i skiver for den nemme version. Men måske har du også en kinesisk restaurant i nærheden, som laver eller mod bestilling kan lave en Peking and til dig, som du kan tage med hjem?

9 Comments

Post A Comment

 • Gitte
  Posted at 15:47h, 05 juni Svar

  Tankevækkende, det du skriver mht. prisen. Vi holder moskusænder primært for hyggens skyld, men vi spiser dem også. Vores levende moskusænder/berberiænder (nu med ællinger, hurraaa) kostede 125 i indkøb, og jeg må sige at hvis jeg regner på tidsforbrug og foder (de lever økologisk, indhegnet med hus og sø… masser af adgang til grønt og kryb), så sælger jeg IKKE en skønne dag en levende and SÅ afsindigt billigt, som dét der … og da slet ikke, hvis den skal sælges død, plukket og klargjort. Det tager også lidt tid for en and at vokse til spiseklar størrelse… hvis den skal leve, så vi ikke skammer os over at spise den.
  Synes faktisk det er uhyggeligt, at man snildt væk synes at 180 kr er dyrt for et spiseklart dyr, mens mange gladeligt smider flere penge på en biograffilm med dertil hørende popkorn og sodavand…

  • Mira Arkin
   Posted at 17:24h, 05 juni Svar

   Det er jeg da helt enig med dig i, Gitte. Men nu var det her jo ikke en øko and, som havde haft et smukt og dejligt friluftsliv.

 • Liza
  Posted at 23:12h, 22 marts Svar

  Ååå, dere er heldige i danmark, tror jeg må betale 180 kroner for en rå and og jeg har ennå ikke sett noen steder i Norge som selger slike ferdige ender. du kan få det servert på restaurant, men det hadde vært herlig å bare ta med en hjem.

  Klem
  Liza

  • Mira Arkin
   Posted at 17:56h, 23 marts Svar

   Ja, det er lækkert. Men du kan da helt sikkert aftale det med en kinesisk restaurant at de skal lave en til dig, du kan tage med hjem.

 • Jens Sejer Johansen
  Posted at 15:16h, 10 februar Svar

  Hej Mira-
  Dine pandekager hedder mandarinpandekager. Det er absolut nemmest at købe dem frosne, men de er svære at få fat på udenfor hovedstaden. Der er en opskrift i “Kinesisk kogebog” af Yan-kit So, hvis du vil prøve at lave dem selv.
  Og ja, pekingand er stærkt vanedannende og utroligt lækkert.
  mvh
  /Sejer

  • Mira Arkin
   Posted at 19:33h, 10 februar Svar

   Tak for tippet:-)

 • Kim Schulz
  Posted at 13:24h, 10 februar Svar

  Mums det ser lækkert ud. Elsker simpelthen den simple og lækre peking and ret. Nu kan jeg så bare tælle måneder ned til august hvor fruen og jeg snupper 3 uger i kina med massere af fokus på deres mad og den mangfoldighed der er i den forbindelse. Peking and i forskellige afskygninger er helt sikkert på menuen mindst et par af dagene.

  MVH
  Kim Schulz

  • Mira Arkin
   Posted at 13:57h, 10 februar Svar

   Årh, det lyder spændende Kim. Det gad jeg også godt prøve.

 • Daniel
  Posted at 12:21h, 10 februar Svar

  Mums, giver gode minder om sidste år hvor vi spiste en halv and hver på Magassa uden andet end ris til, jeg må snart derind igen, den er virkeligt god..