Klar hønsekødssuppe med kylling, pasta og urter
Comfortfood, templefood, jødisk penicillin. Denne ret er både det ene og det andet. Super nemt og du har stadig to kyllingebryster til overs, som kan bruges i madpakken næste dag eller en lækker salat eller hvad ved jeg. Det er nemt at lave suppe, for den passer bare sig selv. Denne opskrift er fra mine børneopskrifter i Weekendavisen, men jeg ved at mange voksne også elsker at lave de opskrifter, da de altid er dejligt simple.
Vil du jazze suppen lidt op, står det frit for at tilsætte flere og andre grøntsager eller fx røre en god skefuld pesto ud i ved servering.
Klar hønsekødssuppe med kylling, pasta og urter
4 pers.
1 kylling
300 g gulerødder
300 g persillerødder
1 løg
200 g tørret fettuccine
1 håndfuld persille
salt
1 Kom kyllingen i en suppegryde. Skræl rodfrugterne og skær halvdelen af dem i grove tern og kom dem i gryden med kyllingen. Gem resten til senere. Skær løget i kvarte og kom i gryden. Hæld koldt vand over så det dækker kyllingen. Kog kyllingen i 1½ time ved svag varme.
2 Tag kyllingen op af suppen og lad den køle af. Pil herefter kødet af. Gem brystkødet til en anden dag og pil kødet af resten af kyllingen. Det skal bruges som fyld i suppen. Sigt suppen og smid grøntsagerne ud. Skær de resterende gulerødder og persillerødder i skiver og kom i suppen sammen med fettucine. Brug en gaffel til at vikle pastaen ud, så den ikke klumper.
3 Kog suppen videre til pastaen er mør med lidt bid. Kom kyllingekødet i og varm det igennem. Smag til med salt og server suppen med et drys hakket persille.
No Comments