Kiselkassen fra Aarstiderne og en smuk salat til frokost

Kiselkassen fra Aarstiderne og en smuk salat til frokost

_1170151s

I dag modtog jeg en kasse fra Aarstiderne til anmeldelse  – deres nye Kiselkasse med grøntsager fra den biodynamiske gård Kiselgården. Kassen koster kr. 249 og kan bestilles til om mandagen – læs mere her.

Der var masser af dejligt grønt i kassen, som jeg startede med at lægge ud på bordet, så jeg kunne få overblik. Aller bagerst er der en stor pose gulerødder og en stor pose kartofler. Der var et gigantisk, frisk løg, et bundt bladbeder, et bundt lilla grønkål, 2 gule squash, 1 hokkaido græskar, 1 lille sød broccoli, en omgang hestebønner, tomater og en rosmarinplante. Her er jo mad til mange dage, men I skal lige se den frokost, jeg lavede til mig selv af nogle af tingene fra kassen.

_1170162s

Jeg pillede hestebønnerne og blancherede dem et par minutter i saltet vand. Derefter kan man pille den lyse hinde af – lidt som at smutte mandler. Tilbage har man de smukke, grønne bønner, som smager utroligt godt og har en cremet, fin konsistens.

_1170165s

Jeg skar den singlebroccolien i buketter og snittede stokken i tynde strimler. Det hele – inklusiv bladene – blancherede jeg 2 minutter og skyllede derefter i koldt vand og lod dem dryppe af.
Så tog jeg lidt græskarfrø og solsikkefrø og ristede gyldne i olivenolie og gav dem et drys salt. En af tomaterne fra kassen blev skåret i tynde både og alle grøntsagerne vendte jeg sammen med olivenolie og lidt æblecidereddike,salt og peber. Til sidst pocherede jeg et æg (4 minutter for et stort æg), som kom ovenpå salaten, så blommen kunne flyde kærligt udover de sprøde, bløde, grønne og røde grøntsager. Og endelig et drys af de ristede kerner. Super lækker frokost og meget mættende.

Jeg har planer om at lave en pizza bianca med kartoffel, hokkaido og rosmarin, og nogle af gulerødderne vil jeg riste i ovnen og spise som tilbehør eller i en salat. Måske sammen med grønkålen i tynde strimler. Eller også ender grønkålen i en wokret – måske sammen med squashen? Men det kan også være squashen ender i en pastaret sammen med resten af tomaterne…

Det er ikke kun mig, der elsker kasserne fra Aarstiderne. Der gik ikke to sekunder fra jeg havde sat den tomme kasse på gulvet, før vores kat Meo hoppede i og så fræk og noia-agtig ud.

_1170156s

3 Comments

Post A Comment

 • Inge
  Posted at 19:05h, 28 august Svar

  Vi fik også kassen i mandags og er stadig igang med a spise. Rigtig lækkert og friskt grønt 🙂

 • Jacob Dietz
  Posted at 19:56h, 26 august Svar

  Det er en helt usædvanlig lækker og slank kat, I har jer der. Er han singel?

 • Christina
  Posted at 17:24h, 26 august Svar

  Åh, han er fin, den Meo <3 Der er noget med katte og kasser, især papkasser, der gør dem lidt tossede. Vores elsker også kasser. Helst så små, at de netop kun lige kan være i dem, og skal ligge og flyde ud over, når de ligger og snorker i dem 😀 Det slår næsten aldrig fejl, at hvis du køber et eller andet lækkert kradsetræ eller en ny seng til dem, vil de helst bare ligge i den kasse, som det kom i.

  Din frokost ser lækker ud. Der er så meget lækkert grønt, der er i sæson lige nu, så det er om at udnytte det, mens vi kan 🙂