Kikærtesalat med bagte tomater og feta

Kikærtesalat med bagte tomater og feta

kikærtesalat

Kikærter og bønner er altid et hit hjemme hos os. De giver god fyldighed og bid og er et godt alternativ som tilbehør, hvor man ellers ville servere kartofler, ris eller pasta.

Denne salat laver jeg ofte til grillet kød, krydrede frikadeller, et stykke fisk eller bare for sig selv som frokostret eller i en bøtte til en picnic. 

Feta køber jeg i blok-stykker og smuldrer i eller på min ret. Det gør jeg, fordi feta i tern altid er af meget dårligere kvalitet end ægte feta (af gede- og fåremælk) og fordi jeg godt kan lidt det, smulderet gør for min ret med både små og store stykker, som gemmer sig og bedre hænger fast i resten af ingredienserne, som f.eks. de bagte tomater i denne salat. Og har du rester af denne salat, så gem dem til i morgen. Den er i øvrigt også lækker i madpakken.

Og bagte tomater er fantastiske. Tomater bliver så intense i smagen af at blive bagt. Se bare opskriften på intense tomater.

 

bagte tomater kikærter

 

Kikærtesalat med bagte tomater og feta

Tilbehør til 4 personer

500 g cherrytomater
½ tsk sukker
1 fed hvidløg
250 g kikærter, lagt i blød natten over og derefter kogt 45-50 min. Eller 2 dåser.
1 stort sommerløg
saft og revet skal af ½ øko citron
100 g feta
5 spsk olivenolie
salt og sort peber

1. Tænd ovnen på 150 grader. Halver tomaterne og kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir. Knus hvidløget over og drys med sukker, lidt salt og lidt peber. Vend med 1 spsk af olien og bag i 1 time.

2. Snit løget i strimler og kom i en skål sammen med kikærter og bagte tomater (husk at skrabe snasket fra bagepapiret med). Kom saft og skal af citron over, krydr med salt og peber og hæld resten af olien over. Smuldr fetaen i og bland salaten godt.

5 Comments

Post A Comment

 • Charlotte G
  Posted at 18:44h, 12 juli Svar

  Hej Mira
  Jeg har lige fået denne lækre salat, øko koteletter og peperonata til aftensmad. Det var en god salat men næste gang vil jeg tilsætte noget sprødt: peberfrugt, sukkerærter eller den stil. Jeg puttede også en potte persille i. Den opskrift bliver sat i Opskriftmappen. Den skal laves igen.
  Lidt senere vil jeg bage en æbletærte med frangipane. Det er og så en opskrift fra dig 😉
  Tak for god inspiration!
  Vh Charlotte G

 • Irene
  Posted at 18:39h, 07 juli Svar

  Hej Mira,
  Er altid på udkig efter gode retter med kikærter, så den her skal helt sikkert afprøves.
  Kh
  Irene

 • foodMAD
  Posted at 18:24h, 07 juli Svar

  Lyder som en skøn og nem salat! Kikærter er også favoritter herhjemme! (Må indrømme, at jeg ikke helt forstår hvordan du har tid til at lave fine billeder, og indlæg med en lille ny… Husker jo selv hvordan det var et væk af amning og skiften ble, men hatten af for det også 😉

 • foodfanatic
  Posted at 10:07h, 07 juli Svar

  Kære Mira
  Uhm, den minder en del om min egen version af kikærtesalat, men jeg elsker idéen med de bagte tomater. Den kombination skal prøves. Skønne billeder som altid (har dit Lumix været på spil her?).
  Kh Nadia

  • Mira Arkin
   Posted at 12:24h, 07 juli Svar

   Tak Nadia
   Ja Lumix, som sædvanlig, men den nye udgave. Har købt GX1’eren :-).