Kiin Kiin Bao Bao
Jeg har lige præcis manglet sådan et sted som Bao Bao, der for nyligt er åbnet på Vesterbrogade, der hvor MadMadMadbodega før lå. Lokalerne har fået en meget stor overhaling er er nu snappy indrettet med smukke parketgulve, loveseats hvor man kan sidde to mennesker ved siden af hinanden og kigge ud og masser af messingfarvet service som giver altsammen giver en eksklusiv og intim stemning.
Man krydser af på spisesedelen hvor mange og hvilke retter man ønsker. Og så kommer de små asiatiske tapas ellers flyvende i et kvikt tempo – og de var gode til at lempe lidt på tempoet, da vi syntes det gik lidt for stærkt. Vi var både rundt i Kina, Korea og Thailand, så man kan vel godt kalde Bao Bao for panasiatisk. Selvfølgelig er der også de lækre Bao på kortet – dampede bløde hvedeboller fyldt med lækre sager.
Vi startede med en lidt ligegyldig drink – en vodka martini med limeblade og citrongræs. Den var nu ret vandig for mig (og med isterninger i, hvilket er helt forbudt i min martinibog), så her kunne man godt lige stramme lidt op eller droppe at have cocktails. Vi gik hurtigt over til en flaske Grauburgunder (pinot gris) fra Rheinhessen, som virkede super godt til samtlige retter.
Nogle retter er gode at dele, andre bør man have sin egen af. Vi fandt et meget godt miks, synes jeg.
Først en snack af sprødbagt grønkål med en mayonnaise af ærter og miso. Dejligt.
Så Kaii Doon – en slags æggestand med grønnebønner og fiskeflager på toppen. Det lå i en lækker misosuppe.
Så fik vi grillet blæksprutte med sødlig østerssauce. Den fik jeg ikke taget billede af. Der lå en lille portion af hvad der bare smagte af mayonnaise på tallerkenen. Den forstod jeg ikke helt – den virkede helt anonym og malplaceret til den ellers lækre grillede sprutte.
Vi fik i øvrigt også stedets hjemmelavede kimchi, som var meget dejligt og frisk i smagen. Den er et must at bestille som sideret til de øvrige serveringer.
I følge personalet var denne 45 dages hængte oksefilet restaurantens mest populære ret. Den smagte også utroligt godt med ristede hvidløg, helt tyndtskåret løg der havde trukket i vand, så de var milde, og en lys sojadressing.
De søde pandekager med forårsløg og and var også virkelig lækre. Dem dyppede man i en krydret sauce med godt med peber i.
Rejetoast var disse små hapsere med sprødt brød i bunden og en fluffy rejetopping, rullet i sesam og stegt helt sprød.
Vi sluttede af med 3 forskellige bao. I forgrunden bao med sprødpanerede kæmperjere med wasabimayo og forårsløg. Rejerne var søde og perfekt tilberedte så de var meget saftige og spændstige. Lækkert. Bagved kan man skimte de andre bao. Der var gris braisseret med rød karry og peanuts, der var fyldig og rund i smagen. Og så min favorit med fried chicken i krydret dej med en godt krydret chilimayo og foråsløg. De her bao kunne jeg godt spise rigtig tit. Gid der var en bao bar lige i nærheden, som jeg kunne købe min frokost hos. Nu!
Jeg var meget glad for mit besøg hos Bao Bao. Servicen var helt formidabel – utroligt opmærksom, hurtig, høflig og der var masser af folk på arbejde. Og så er det bare en vildt hyggelig måde at spise på – jeg elsker når der kommer en strøm af hapsere. Måske kunne de lave en slags færdig menu, så man som førstegangsbesøgende ikke skulle sidde og vælge det hele selv, men det gik jo fint alligevel. Jeg kommer helt sikkert tilbage efter mere.
No Comments