Kartoffelsalat med skvalderkål og linser
Som nyslået haveejer render jeg konstant ude og hakker og graver. Lige nu pibler skvalderkål op af jorden – men heldigvis kan den spises! Her kommer en opskrift på en lækker salat med skvalderkål.
Skvalderkålens unge skud smager nøddeagtigt og krydret og er lækre som grønt krydderi i maden. Jeg fik min lille søde haveslave, Otto, til at hjælpe med at plukke de små fine skud (skvalderkålen bliver – som mange af os – bitter med alderen, så spis dem helt unge – ahem!). Jeg bruger den som en mellemting mellem en salat og et krydderi, da den er ret kraftig i smagen. I forvejen havde jeg kolde kogte kartofler fra dagen før og kolde kogte Puy linser fra dagen før igen, så det var ingen sag at bikse det sammen til et fyldig salat, som vi spiste til et stykke rugmelstegt torsk.
Man kan også bruge skvalderkålen mange andre steder end salater – stuvet rent eller sammen med kål eller kartofler, hakket i frikadeller, på en pizza i stedet for rucola eller til en fyldig pesto.
Kartoffelsalat med skvalderkål og linser
4 pers.
500 g kolde kogte kartofler
150 g Puy eller Beluga linser, kogt og afkølet
2 store håndfulde skvalderkålskud, vasket og tørret
2 spsk kapers
Vinaigrette dressing
1½ spsk dijonsennep
½ tsk sukker
½ tsk groft salt
sort peber
½ dl olivenolie
½ dl neutral olie, fx vindruekerne- eller solsikke
Pil kartoflerne, hvis du gider, og skær dem i tykke skiver. Kom kartofler, linser, skvalderkål og kapers i en skål. Rør sennep sammen med sukker, salt og godt med peber. Rør stille og roligt begge slags olier i, til det tykner. Det er senneppen, der får det til at emulgere. Vend dressingen i salaten og spis!
No Comments