Kartoffelsalat med grillede asparges og kylling
– SPONSORERET INDLÆG –
Jeg er begyndt at lave opskrifter til en landmand fra Lammefjorden, som dyrker Storøhages kartofler fra gården Ankergård. Han hedder Peter Anker og dyrker mange forskellige sorter, og jeg får af og til lidt kartofler af ham, jeg kan lege med. Forleden fik jeg udover flotte, nye kartofler også et stort bundt ranke, ultrasprøde hvide asparges fra Søren Wiuff – det er ham kendis-landmanden, der også har en gård ved Lammefjorden
– og nogle fantastiske jordbær (mere om dem i et andet indlæg – lavede den ondeste jordbærtærte med chokolade ganache!).
Og udover det, så fik jeg også nogle krydderurter med mig fra C.O. Torveplads i Torvehallerne, der sælger det vildeste udvalg af alle krydderurter, du kunne tænke dig og som også sælger Peter Ankers kartofler, Søren Wiuffs asparges og de føromtalte jordbær. Jeg kastede mig ud i mit køkken og gik straks i gang med at lege med de dejlige sager og ud af det kom der bl.a. denne lækre salat, som er tænkt som en hovedret eller en frokostret.
Kartoffelsalat med grillede asparges og kylling
4 personer
700 g kogte kartofler (jeg brugte sorten Solist, der var dejlig fast uden at være voks-agtig)
1 bundt hvide asparges
Olie, f.eks. raps- eller solsikke
lidt salt
2 hjertesalat, plukket i mindre stykker
4 kyllingebryster
Dressing
1 god håndfuld basilikum
1 god håndfuld estragon
2 dl creme fraiche 18%
3 ansjosfileter
2 tsk dijonsennep
revet skal af ½ økocitron
1 spsk citronsaft eller lys eddike
sort peber og salt
1. Skær de kogte kartofler i skiver og kom dem i en stor salatskål. Brug en tyndskræller til at skrælle aspargeserne. Jeg lægger dem ned på et skærebræt imens, så knækker de ikke. Skær bunden af og kassér. Gnid aspargeserne ind i ca. 1 spsk olie og varm en grillpande (eller en grill) op til den er meget varm. Kom asparges på og grill dem 3-5 min pr. side, afhængig af størrelse. Tag dem af grillen og lad dem ligge og køle lidt af på en tallerken.
2. Giv imens kyllingebrysterne salt og peber, gnid dem med lidt olie og steg eller grill dem, 6-7 min pr. side. Lad kødet hvile 5 minutter på en tallerken.
3. Kom alle ingredienserne til dressingen i en blender eller foodprocessor og kør det sammen til en cremet, grøn dressing. Smag til om der mangler salt eller syrlighed og juster evt. med lidt citronsaft.
4. Kom den plukkede salat i skålen med kartoflerne, del de grillede asparges i mindre stykker og vend det hele sammen med dressingen. Anret med kyllingen ovenpå og pynt evt. med lidt krydderurter.
Berit
Posted at 13:32h, 13 juniNogle dejlige opskrifter du fik tryllet frem ;O)
Kh Berit C.O.Torveplads
Christina
Posted at 13:48h, 10 juniUhm, hvor det ser lækkert ud! En rigtig sommerret 🙂