Kartoffelpizza med Loke, Geko og ramsløg

pizza bianca

Kartoffelpizza med Loke, Geko og ramsløg

pizza bianc

Foto: Francois Botha

Og hvem er monstro så disse Loke og Geko-typer, som har taget plads på min kartoffelpizza? Det er i hvert fald ikke Udgårds-Loke. Næh, det er fine oste fra Arla Unika, som jeg havde fri leg med til seneste Feast middag. Loke er en fed friskost af komælk og Geko er en blød ost af ko- og gedemælk, som har et fint lag skimmel og er dejligt mild og cremet.

Jeg lavede min måske mest vellykkede pizza bianca som første servering til middagen. Normalt har jeg brugt tipo 00 mel til mine pizzabunde, men denne gang brugte jeg ren durum og det gjorde altså en forskel. Bundene blev ultrasprøde og tynde og det var et stort hit. Faktisk troede jeg, jeg havde lavet 50% for meget pizza til gæsterne, men de spiste det hele! Så dygtige gæster!

_MG_1441s

Lige før gæsterne ankommer var jeg ret ovenpå, men alligevel lidt stresset over at få pizzaerne i ovnen og få ryddet køkkenet. Det er min makker Allan til venstre og vores søde køkkenhjælper Sofus til højre.

_MG_1420s

Allan dækkede det flotte bord fra Normann Copenhagen med bl.a. Taffel servietter fra Georg Jensen Damask og træbræt, kander og krukker fra Trip Trap.

_MG_1445s

Min høje flotte kæreste Peter var også med denne gang. Her står han og spiser et stykke Kry (fantastisk råmælksost fra Unika), mens jeg forsøger ikke at snappe ad ham (jeg havde OVERHOVEDET ikke tid til at snakke eller til at høre på at andre omkring mig snakkede, når gæsterne var på vej! Se lige, hvor syrlig jeg ser ud!). Jeg blev meget sødere, da jeg fik et glas vin og gæsterne kom! Sådan er det altid.

Husk, at du kan følge Feast på Instagram @feastcopenhagen

Her får I opskriften på den sygt gode kartoffelpizza.

Kartoffelpizza med Loke, Geko og ramsløg.

Til 4 personer som hovedret

Dej
3 dl lunkent vand
20 g gær
½ spsk groft salt
2 spsk olivenolie
ca. 450-500 g durummel

Fyld
250 g Loke ost
2 Geko oste eller anden gedeost
3 medium kartofler
olivenolie til dryp
salt og sort peber
1 håndfuld ramsløg
1. Rør gæren ud i vandet sammen med salt og olie. Ælt det meste af melet i dejen og tilsæt evt. mere, indtil du har en elastisk dej. Stil dejen til hævning i 1-1½ time. Del dejen i 2-3 stykker og rul dem tyndt ud til pizzabunde.

2. Smuldr Loke ost over bundene. Skær Geko osten i skiver og fordel over. Brug et mandolinjern til at skære kartoflerne i meget tynde skiver og kom dem på toppen. Dryp med en smule olivenolie, krydr med salt og peber og bag i en 250 gr. varm ovn i 10 min. Pynt med grofthakket ramsløg.

2 Comments

Post A Comment

 • Helle Andersen
  Posted at 15:34h, 21 maj Svar

  Åh, en dejlig blog, du har. Det er en sjov mekanisme, er sætter ind, når man venter gæster til stor middag… en sød lille prinsesse kan forvandle sig til den værste heks! Kender det alt for godt 😀

  helles-mad.smartlog.dk

 • John smith
  Posted at 21:28h, 19 maj Svar

  Hej Mira.

  Ser lækkert ud, hvad er din erfaring med blanding af hvedemel og durummel? Derudover vil jeg høre om du bruger fin durummel eller lidt mere grovkornet. Syntes en del nyere pizzasteder anvender mere grovkornet durummel.