Kartoffelpandekager med bacon og spejlæg

Kartoffelpandekager med bacon og spejlæg

Foto: Line Klein

Kender I Symmetry Breakfast? Jeg følger dem på Insta og kom til at tænke på dem igen, da jeg bladrede i gamle billeder fra mine opskrifter i Weekendavisen. Det er et par, som laver helt afsindigt flotte og ALTID symmetriske morgenmåltider. Her er virkelig noget at få præstationsangst over! Men man kan også bare nyde opfindsomheden og savle over de flotte instabilleder og de inspirerende morgemadder.

Her får I min nemme opskrift på en ond morgenmad. Det er en super lækker måde at få brugt kogte kartofler fra aftenen før på. Prøv også at lave kartoffelpandekagerne i ministørrelse og spis dem med creme fraiche, stenbiderrogn og purløg.

Kartoffelpandekager med bacon og spejlæg

4 pers.

Kartoffelpandekager
250 g kogte kartofler (eller kartoffelmos)
2 æg
1 løg
75 g hvedemel
1 tsk groft salt
sort peber
smør til stegning

125 g bacon i skiver

4 æg
1 lille bundt purløg

1. Mos kartoflerne groft og bland med æg. Riv løget og bland i kartoflerne sammen med mel, salt og lidt peber. Form mosen til tykke pandekager og steg dem i smør, 3-4 min pr side ved middel varme.

2. Steg bacon sprød i en tør pande. Tag det af panden og lad baconen dryppe af på køkkenrulle. Steg æggene til spejlæg i baconfedtet og server sammen med kartoffelpandekager og bacon. Drys med lidt hakket purløg.

No Comments

Post A Comment