Kartoffel-pastinaksuppe med sojaknas og pastinakchips
Foto: Line Falck
Det her er så lækker en en pastinaksuppe, hvor jeg også bruger kartofler, så den ikke bliver for sød. Det smager virkelig godt med det salte sojaristede knas på og selvfølgelig chipsene. Hvis du er er doven kan du selvfølgelig udelade at lave chips selv, eller du kan snyde og købe en pose gode rodfrugtchips og bruge dem i stedet. Men det er altså også lidt liret at lave sine egne chips…
Det er super nem hverdagsmad, men du kan jazze den op til gæster og fx. bruge den som forret (i en mindre portion) og måske stege en kammusling eller to til hver person eller komme et stykke stegt eller bagt torsk eller pighvar i. Så er der lige en nytårsret.
Kartoffel-pastinaksuppe med sojaknas og pastinakchips
4 pers .
500 g kartoffel
750 g pastinak + 1 ekstra til fritering
1 løg
1 spsk olivenolie
1½ l grøntsagsbouillon
salt og hvid peber
50 g mandler, grofthakkede
25 g græskarkerner
25 g pinjekerner
2 spsk soja
1 dl olie til fritering
1 håndfuld purløg
Skræl kartofler og 750 pastinak og skær det i grove stykker. Skær løg i tern. Varm olien i en gryde og svits løgene, til de bliver blanke. Kom kartofler og pastinakker i og hæld bouillon over. Lad det simre i 30-40 min. til grøntsagerne er helt møre og blend til en cremet suppe Smag til med salt og hvid peber.
Skær den ekstra pastinak i meget tynde skiver – gerne med et mandolinjern. Varm 1 dl fritureolie i en lille gryde eller pande og fritér pastinakskiverne i et par minutter. Pas på de ikke brænder på. Læg dem over på et par stykker køkkenrulle og drys med lidt salt.
Kom mandler i en tør pande sammen med græskarkerner og pinjekerner. Rist dem ved middel varme, til de begynder at tage farve. Hæld soja over og lad den koge helt ind. Server suppen med drys af pastinakchips, sojaristede nødder og kerner og et drys purløg.
No Comments