Karry med butternut squash og kokosmælk

Karry med butternut squash og kokosmælk

Der bliver virkelig spist nogle butternut squash herhjemme for tiden. De er totalt i sæson og jeg elsker den blide, søde smag, de har.

Her har jeg brugt ca. halvdelen af en butternut squash og kommet den i en hverdagskarry. Squashen koger næsten helt ud og giver retten en fyldig sødme, som jeg var ret vild med. Smager perfekt sammen med en spicy mango chutney.

 

Nem karry med butternut squash og kokosmælk
4 personer

1 spsk olie
400 g hakket kalv og flæsk
1 løg
2 tsk karry
1 fed hvidløg
1 tomme ingefær
1 porre
400 g butternut squash eller andet græskar
1 dåse kokosmælk
salt
Tilbehør: basmati ris

1. Skær løget i strimler. Rens porren grundigt. Skær den lysegrønne del i tynde skiver og gem. Skær den hvide del i lidt tykkere skiver. Hak hvidløg og ingefær fint. Skræl squashen og skær den i tern på ca. 1 cm.

2. Varm olien  i en sauterpande. Brun kødet grundigt og tilsæt så løg. Svits det sammen i et par minutter og kom karry i. Vend karryen rundt i kødet mens det steger. Tilsæt hvidløg og ingefær, det hvide af porren og butternut squash. Lad det stege sammen et par minutter og tilsæt så kokosmælk.

3. Lad retten simre 10-15 minutter ved medium varme under låg. Fjern så låget, tilsæt det lysegrønne af porren, smag til med salt og sluk for retten.

Server med ris, mango chutney og evt. koriander.

6 Comments

Post A Comment

 • Mio
  Posted at 20:02h, 23 oktober Svar

  Det smagte vildt godt .. I stedet for hvidløg tog jeg lime og det var godt. Jeg brugte hokaido græskar, men vil prøve med butternut squash næste gang. Tak for dejlig inspiration.

 • Thomas
  Posted at 09:32h, 27 september Svar

  Hej Mira

  Prøvede lige din opskrift, og den er super. Børnene var også vilde med den, og sagde at de især var vilde med den lidt søde smag af græskar op mod sagen af karry.

  Tak for en god blog

 • HelleNJ
  Posted at 13:46h, 26 september Svar

  Uhm, jeg glæder mig også til at prøve retten af i aften! Elsker græskar, så lækkert at du har lagt et par gode græskarretter op på bloggen – de skal føjes til samlingen 😉

 • Stine
  Posted at 17:08h, 25 september Svar

  Hej MIra,
  kan man lave den med hokeido-græskar i stedet? I så fald: skal den koge samme tid eller mere/mindre? Kan man spise skrællen?

  Kh Stine

  • Mira Arkin
   Posted at 17:33h, 25 september Svar

   Du kan sagtens bruge hokkaido, men til denne ret skal det være uden skræl, for du vil gerne have græskarret til at koge lidt ud og det gør det ikke, hvis der er skal på. Hvis du ovnrister hokkaido eller butternut squash, kan du godt spise skrællen.

   • Stine
    Posted at 17:37h, 25 september Svar

    tak for det hurtige svar 🙂 jeg skræller den, selvom det ellers er så smuk en farve. Resten må blive ovnbagt.

    God aften til dig.