Karl Johan svampe på sprøde brød
I forgårs handlede jeg i Torvehallerne og var næsten ved at eksplodere af glæde! Først var jeg glad og lettet, fordi det var lykkedes mig at finde en kjole jeg skal bruge til bryllup snart – på udsalg. Derefter smeltede jeg af lykke, da jeg udenfor Torvehallerne – i en af grøntsagsboderne – så store kurve med flotte, friske karl johan svampe. Hurra!
Jeg er ikke så god til det der natur, så derfor har jeg ikke lige et hemmeligt svampested i baghånden. Og derfor bliver jeg så lykkelig, når man kan købe flotte vilde svampe på markedet. Jeg skyndte mig at købe en pose af de fine og næsten helt rensede svampe. De kostede 25 kr. pr. 100 gram.
Vi havde “spis-og-skrid” aften med et vennepar, hvor de kom over til en hurtig aftensmad med deres søn. Ikke noget der skal trække ud – bare hverdagsaftensmad for travle mennesker. Og så er det godt nok helt urimeligt at smide en forret på bordet, men nu faldt jeg jo over disse svampe, og så må man købe dem. Forretten var sprøde brød med cremede karl johanner over. Vildt lækkert! Og det kan selvfølgelig også spises med andre svampe. Enten vilde eller købte. Udover de kedelige supermarkedstyper, så prøv også kantareller og pighatte til retten.
Sprøde brød med cremede karl johan svampe
Til 4 personer
4 skiver rustikt hvedebrød
1 fed hvidløg
1 skalotteløg
300 g karl johan svampe, rensede
125 g mascarpone (en halv bøtte)
salt og sort peber
olivenolie
lidt revet citronskal og en dusk persille
1. Rist brødene sprøde i ovnen. Del hvidløget og gnid brødene på den ene side med den ene halvdel. Hak den anden halvdel fint .
2. Hak løget fint og skær svampene i skiver. Varm en sjat olie i en jernpande, som er meget varm. Kom svampene i panden og steg dem et par minutter til de begynder at blive gyldne i kanterne. Kom løg i og steg et minut mere og så til sidst hvidløg. Vend det rundt, sænk varmen til lav og kom så mascarponen i. Lad den smelte ud i svampene under omrøring. Smag til med salt og peber.
3. Dryp brødene med lidt olie og fordel svampene over. Pynt med lidt citronskal og persille og et ekstra dryp olie.
Tip
Du kan bruge piskefløde eller creme fraiche 38% i stedet for mascarpone. Du skal bare lade det koge lidt mere ind, så det ikke er flydende.
Ole Terney
Posted at 11:09h, 15 januarHver måned året rundt kan man komme med på en svampetur for kun 20 kr. Og hvis man medbringer et barn eller to får man 10 kr i rabat pr. barn fordi prisen er minus 10 kr pr.barn. Se billeder fra turene her:uglesiden.wikispaces.com/hareskoven
asbjørn
Posted at 06:51h, 04 oktoberhej mira – du siger du ikke er så meget til natur – du skulle nu prøve, det er vildt og man får “guldfeber” når man er på svampejagt og er heldig at finde masser af kantareller – trompetsvampe – karl johan mm. og det er ganske enkelt et fremragende svampeår
foodMAD
Posted at 12:55h, 24 augustDet der natur noget er slet ikke så svært 😉 Ser lækkert ud som altid!
Zoë
Posted at 17:47h, 23 augustEj, sikke et scope du lige gjorde der:-)
En nem, lækker og hurtig forret er jo helt perfekt.
Martin Villumsen
Posted at 12:32h, 23 augustDet er godt nok noget af en luksusudgave af svampe a’la creme du har fremtryllet der – lækkert! 🙂