
Karaage kylling – japansk fried chicken

Karaage er japansk fried chicken i små stykker. En slags japanske nuggets.
Det er lækkert som snack, eller du kan lave en bowl, som jeg har gjort her, hvor du serverer karaage kylling over ris sammen med broccoli, forårsløg og chili.

Det nemt i forhold til klassisk fried chicken, fordi de små hapsestykker af kylling ikke skal friteres så længe. Jeg brugte kartoffelmel til mine, men du kan også sagtens bruge hvedemel. Kartoffelmelet giver en lidt mere let og knasende skorpe.

Karaage kylling
Til 4 pers.
600 g kylling – udbenet overlår eller brystfilet
½ dl soja
2 spsk revet ingefær
1 fed hvidløg
100 g kartoffelmel
1 l fritureolie
Tilbehør: soja, fintsnittet forårsløg og chili
- Skær kyllingen i mindre stykker – 1 kyllingebryst skal skæres i 5-6 stykker. Bland soja med ingefær og knust eller revet hvidløg i en skål. Kom kyllingen i sojablandingen og lad den marinere på køl i et døgn.
- Kom kartoffelmel i en skål. Kom olien i en gryde og varm den op til 175ºC. Tag kyllingen op af marinaden og vend hvert stykke i kartoffelmel. Kom kyllingestykkerne i den varme olie og fritér 2-3 min. pr. side. Tag dem op af olien med en hulske og lad dem dryppe af på et par stykker køkkenrulle.
- Server med lidt soja og et drys af fintsnittet forårsløg og hakket chili.
No Comments