Kanelgifler med æble
Foto: Line Klein
I får lige en super god opskrift på kanelgifler med æble, som jeg lavede for nogle år siden til Weekendavisens børneopskrifter. De er både saftige og snaskede. Frygteligt gode! Og hvis man undlader æblerne, er det selvfølgelig bare almindelige (men stadig sygt gode) kanelgifler. Måske er det noget, I kunne give jer i kast med sammen med ungerne, hvis de mangler adspredelse (eller uden unger, obviously).
Bagning er altid det jeg hælder til, når der er børn, som skal aktiveres. I virkeligheden er mine drenge ret uinteresserede i at hjælpe med at bage, så jeg ender alligevel altid med at lave det alene. Men de gider super godt at spise resultatet!
Jeg er på arbejde i dag med en fotograf. Vi forsøger at holde afstand, men håber også på at ingen af os er smittede. Hvis jeg endelig skal blive coronasyg, så håber jeg virkelig at Peter ikke får det samtidigt. Og så går jeg altså IKKE ned og køber ind, men bliver hjemme, for det skal man nemlig.
Husk nu at passe på jer selv men også ikke mindst andre.
Kanelgifler med æble
12 stk.
½ dl lunkent vand
20 g gær
2 æg
½ dl kefir eller kærnemælk
50 g sukker
75 g smeltet smør
½ tsk groft salt
½ tsk stødt kardemomme
400-450 g hvedemel
Fyld
100 g blødt smør
100 g brun farin
25 g mandelmel
½ tsk kanel
2 æbler
1 æg til pensling
Drys
2 spsk sukker
½ tsk kanel
- Rør gæren ud i vand og rør æggene i sammen med kefir eller kærnemælk. Tilsæt sukker, smeltet og let afkølet smør samt salt og kardemomme. Kom det meste af melet i og ælt dejen grundigt. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt melet. Dejen skal være ret blød og fugtig, for at for bløde svampede horn. Kom dejen i en skål og dæk den med plastfolie. Lad dejen hæve i 1½ time.
- Rør smør, faring, mandelmel og kanel sammen til fyldet. Det kaldes en remonce. Skræl æblerne og skær dem i tern.
- Rul dejen ud til et stort rektangel. Dejen skal være ca. ½ cm tyk. Smør remoncen ud på dejen og skær den i 12 trekanter. Kom lidt æbletern i den brede ende af hver trekant og rul dem sammen – start fra den brede ende og rul dem sammen som en croissant. Læg dem med samlingen ned ad på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med pisket æg. Bland sukker med kanel og drys det over giflerne. Bages i ca. 20 min. ved 200 gr.
Mette
Posted at 16:56h, 17 martsHej Mira. Tak for god inspiration til “corona-bagning” 🙂 Jeg tænker, at hornene ville blive ekstra snaskede med revne æbler i stedet for æbler i tern. Eller bliver fyldet så for vådt? Hvad tænker du? Mange hilsner, Mette
Mira Arkin
Posted at 22:45h, 17 martsHej Mette. Jeg har ikke prøvet det, men det kan du sikkert sagtens. Klem evt. lidt af væden fra de revne æbler, inden det kommes på dejen.
Knus fra Mira