Kalendergave nr. 5: Chokolade fra Chocolate and Love
– SPONSORERET INDLÆG –
Ja, jeg er blevet sådan en, der blogger i primetime en lørdag aften! Tanken havde været utænkelig for mig for 6-7 år siden, hvor jeg på dette tidspunkt en lørdag aften ville være i gang med at varme op til en nat på Leopold, Barbarella og til sidst shots, smøger og højlydt Kim Larsen sang på Funchs. Men nu er jeg i stedet sådan en afbalanceret type (!), der har spist aftensmad (stegt, fransk friluftskylling, kålsalat med parmesan og basmatiris dampet med smør) og nu sidder lige så fint foran computeren og skriver til alle jer derude. Og venter på, at Game of Thrones starter om lidt. For mens Otto sover og Peter læser avis, tænker jeg på dig, kære læser. Du skal nemlig have endnu en kalendergave…
Til kalendergave nr. 5 har jeg den prisvindende, økologiske, fairtradede chokolade fra Chocolate and Love på menuen. Mums!
Vinderen af denne giveaway modtager en pakke med alle de seks smagsvarianter:
Filthy Rich, 71% – intens, mørk chokolade
Mint, 67% – mørk chokolade med naturlig pebermynteolie
Orange, 65% – mørk chokolade med æterisk appelsinolie
Coffee, 55% – mørk chokolade med Arabica kaffe
Sea Salt, 55% – med karamelstykker i – yay!
Dark Milk, 55% – med crunchy stykker af kakaonibs
Og ikke nok med at de smager godt, og man er god ved verden og naturen når man spiser dem – de er også så utroligt pæne!
Sådan deltager du:
For at være med som deltager i denne kalendergave skal du nedenfor i kommentarfeltet fortælle mig, hvor/hvordan/hvorfor/hvornår du aller mest nyder chokolade. Jeg glæder mig til at læse om alle jeres chokoladevaner- og drømme.
Jeg trækker en vinder på tirsdag d. 17. december kl. 10. Du kan kun deltage én gang og du skal have dansk postadresse for at være med.
Vibeke
Posted at 19:15h, 17 decemberAllermest når ungerne er puttet, manden har ryddet køkkenet, jeg har brygget en kop skøn te og læner mig tilbage i sofaen til en snak, en film eller bare lidt ro og nydelse 🙂
Vibeke
Posted at 19:17h, 17 decemberOg så i øvrigt selvfølgelig oven på den skønne marcipan her i juletiden
Mie Andersen
Posted at 17:38h, 17 decemberUh, nyder tit chokolade, men det er nok bedst, når jeg træt kommer hjem, sætter mig på sofaen med en lille gravhund, og langsomt spiser lidt godt chokolade mens jeg falder helt til ro 🙂
Det er jo næsten som meditation
Anne Mette
Posted at 23:10h, 16 decemberKaffe og chokolade er altid en favoritkombi – men jeg nyder virkelig at spise et lille stykke mørk chokolade, samtidig med jeg fylder munden med brændende varm earl Grey te, med mælk. Chokoladen der smelter i varmen fra teen er altså en lækker følelse i munden. Og så lyder det lidt luksusagtigt (og bedre end at skrive hvordan man kan tage bidder af en marabouplade, ligesom man bider af en rugbrødsmad.)
Jytte
Posted at 22:40h, 16 decemberJamen det kan man jo næsten altid spise. Senest skete det for et par timer siden da jeg var ved at gå kold på kontoret. To ruder mørk orangechokolade og vips så kunne jeg lidt igen.
Stine Munch Hansen
Posted at 20:40h, 16 decemberJeg nyder allermest chokolade i en god hjemmelavet mørk chokolademousse! Sådan en som bare smelter på tungen 😉
Maria Elmelund
Posted at 20:36h, 16 decemberGlædelig jul! Jeg elsker at bruge et stykke mørk chokolade i kaffe! Det tilføjer bare lige lidt ekstra.
Maria Møller
Posted at 20:35h, 16 decemberJeg nyder det sammen med min kæreste! Så er det ligemeget hvilken slags det er 😉
Emilie
Posted at 18:48h, 16 decemberDet bedste er at spise et stykke kvalitetschokolade, når man er rigtig sulten. Smagen mætter helt af sig selv!
Ann
Posted at 13:00h, 16 decemberDen største chokoladenydelse er for mig, når jeg sammen med mine dejlige børn spiser noget rigtig god chokolade til fredags-slik. Jeg har også sløjfet cocktails og byture til fordel for hygge med de små mennesker. De ville garanteret elske seasalt med karamel-varianten. Den har vi ikke prøvet endnu, – så jeg håber…
Bente
Posted at 08:37h, 16 decemberJamen, jamen – det MÅ være min tur 🙂 Jeg drømmer om kvali-chokolade… tænk at få det ind ad døren (når man nu ikke kan købe det i nær området!!), så jeg kan udtænke spændende ting at bruge det til – alt imens jeg prøvesmager sagerne. Naturligvis!
Louise
Posted at 00:14h, 16 decemberJeg nyder chokolade allermest i selskab med veninder efter en god middag. Gerne med en dobbelt espresso og en ældre mørk rom. Og lidt kvalisladder:-). Men må indrømme der også ryger lidt chokolade ned til en kop the i hverdagene…
Bibi
Posted at 22:53h, 15 decemberI bilen, når vi kører til Jylland. Og dertil en stor kop kaffe fra thermokanden eller en tankstation 🙂
Ann
Posted at 22:52h, 15 decemberChokolade er for mig en på-farten-snack, der nydes i toget i selskab med en
Bog og kaffe.
Wendy
Posted at 22:31h, 15 decemberJeg nyder allermest chokolade når det er en del af dessert eller bagværk. Fx Croissanter med store stykke chokolade i midten.
Stinne
Posted at 22:23h, 15 decemberDet allerbedste tidspunkt for chokolade, er for mig når jeg sidder med en god kop kaffe og et ulæst madblad. Helst pakket ind i et tæppe, og med stearinlys.
maria suh
Posted at 21:29h, 15 decemberI godt og afslappet selskab med min kæreste – bare os to og chokolade!
Mette Knudsen Grønnegaard
Posted at 19:22h, 15 decemberMin yndlingsmåde at indtage chokolade er i store, saftige stykker brownie – måske med en skefuld vaniljeis on the side. Det er luksus! Jeg lurer på at lave en brownie med Orange 65%, hvis jeg skulle blive den heldige vinder 🙂
Mette
Posted at 18:48h, 15 decemberJeg nyder et stykke godt chokolade allermest efter aftensmaden om aftenen mens jeg hygger med kæresten i sofaen og ser en god film.
Klassisk svar, men stadig sandt 🙂
Laura Frandsen
Posted at 17:12h, 15 decemberJeg afslutter alle hovedmåltider med et stykke god chokolade, og spiser således 3 gode stykker dagligt. En fantastisk luksus, og efterhånden også en afhængighed. Måltidet er ikke rigtig fuldendt førend jeg har spist et stykke chokolade. Så sådan vil disse plader, hvis jeg skulle være så heldig, også langsomt blive nydt!
freja hansen
Posted at 15:44h, 15 decemberJeg nyder mest chokolade til en kop varm kaffe og en god bog.
Anne
Posted at 12:48h, 15 decemberDer er altid plads til et godt stykke chokolade!
Jeg er lige blevet opereret, så jeg ligger pt. stille og skal gøre det det næste stykke tid. Så pt. bliver tiden brugt på at læse, se film og selvfølgelig spise en masse chokolade – uhmmm
Anne
Posted at 12:30h, 15 decemberLige i øjeblikket nyder jeg den mørke chokolade når jeg sidder om aftenen på biblioteket og skriver speciale med en kop te. Det er den lille selvforkælelse som gør at jeg kan fortsætte lidt længere.
Laura
Posted at 12:26h, 15 decemberJeg nyder chokolade aller mest om aftenen med en god bog og en kop te:)
Kirsten Lindebro
Posted at 12:14h, 15 decemberEfter en god middag med dejlig rødvin er der intet så godt som en espresso med et stykke mørk chokolade så er aftenen reddet 🙂
Lars
Posted at 12:07h, 15 decemberEt godt stykke chokolade kan være meget erotisk! Lige nu har jeg en fetich med chokolade fra Konnerup & Co – specielt den på mørk chokolade med hindbær. Det giver en velsmag og nydelse der er som et sensitivt kys fra din elskede!
Stephanie
Posted at 10:53h, 15 decemberHvis jeg ikke har spist chokolade i en uges tid, begynder jeg næsten at få abstinenser. Mine tænder løber i vand bare ved tanken om chokolade! Det er dér – når jeg endelig tager en bid og lader chokoladen smelte på tungen – at jeg nyder det allermest.
Terese
Posted at 09:24h, 15 decemberDet allerbedste og -hyggeligste tidspunkt for mig at spise chokolade på er ud på eftermiddagen – i sofaen – med en god kop kaffe. Mmm….
Tanja Maria Laursen
Posted at 09:16h, 15 decemberMin affære med chokolade startede for mange år siden. Begæret efter den livsnydende spise har udviklet sig til et regulært kærlighedsforold. Efterhånden til at sniger jeg chokolade ind i de fleste af mine måltider. Morgenmaden for selskab af cocoa nibs eller en af de helt mørke chokolader. Efter frokost får jeg tit et enkelt stykke, der kan svinge i procenter og smagsnuancer. Eftermiddagskagen om foråret og sommeren er ledsaget af de skønneste frugter og de lysere varianter af chokolade (rabarber parret med enten hvid eller mælkechokolade er ren livsnydelse).
Om efteråret og vinteren rykker de lidt mørkere varianter i mit (bage) repertoire. En brownie med rom, kaffe og rig chokolade kan få mig til at flyve af ren lykke 🙂
Louise
Posted at 08:15h, 15 decemberUhh, det er svært, for jeg nyder altid chokolade. På en helt almindelig aften med god rødvin, 70%-chokolade og sammen med min kæreste, til en god kop kaffe en eftermiddag, hvor chokoladen langsom smelter på tungen og blander sig med smagen af kaffe, eller når den er blevet forvandlet til lækker kage eller konfekt og bliver delt ud til dejlige venner og familie og nydt af dem jeg elsker 🙂 Chokolade er simpelthen fantastisk. Jeg kan aldrig få for meget 🙂
Lisbeth
Posted at 07:59h, 15 decemberJeg nyder hver eneste dag et stykke mørk chokolade eller to. Det er en af de hverdagstraditioner, som gør livet både sjovere og sødere 🙂
Helle Kristensen
Posted at 01:38h, 15 decemberChokolade nydes for mit vedkommende allerbedst på en hyggelig lørdag aften med hyggeligt aftenselskab med nogle venner efter en god aftensmad med god rødvin. Når selskabet er flyttet fra spisebord til sofa og stearinlys skal der også god chokolade på bordet – som prikken over i’et
Sophie
Posted at 01:11h, 15 decemberUh, den er svær, for det er ikke sjældent, et stykke god chokolade er på sin plads! Men på en skitur i sneen efter madpakken, det er skønt! Eller bare efter en middag med gode venner og rødvin! Jeg kunne blive ved..
Charlotte Gissel
Posted at 23:58h, 14 decemberForresten: vil du ikke dele din opskrift på kålsalat med parmesan? Den lyder spændene!
Vh Charlotte
Charlotte Gissel
Posted at 23:54h, 14 decemberHej Mira
Jeg vil sige, at jeg kan spise chokolade på alle tider af døgnet. Når jeg voldæder en plade chokolade og slet ikke nyder smagen fordi jeg trøstespiser. Når jeg bager lækre kager med chokolade og tager den med på arbejdet eller invitere veninder til cafe latte og kage. Eller det bliver brugt i dejlige desserter, som jeg deler med mine venner med. Eller når jeg bliver egoistisk og køber noget extra godt chokolade som jeg ikke vil dele med nogen som helst: første gang købte Dulce. Og når jeg er gået sukkerkoldt sidst på dagen og ender med at købe et stykke skodchokolade fordi jeg ikke havde tid eller tålmodighed til at finde noget kvalitets chokolade. Kort sagt: chokolade er er til alle livets stunder!
God søndag
Vh Charlotte G
andrea
Posted at 23:43h, 14 decemberSom en skøn eftermiddags-alenetids-forkælelse akkompagneret af en god kop sort kaffe. Det er det bedste!
Ditte
Posted at 23:06h, 14 decemberJeg. Vil. Spise. Chokolade. Hele. Tiden.
Men det går jo ikke, så jeg prøver at spise god chokolade fredag aften og nyde det som starten på weekenden. Det fungerer også godt.
Lise R
Posted at 23:03h, 14 decemberJeg elsker især chokolade her om vinteren. Når det er koldt og mørkt udenfor, og jeg kommer hjem, tænder stearinlys, smækker benene op og finder en yndlingsbog og kombinerer læseglæden med den lækreste chokolade…
Louise huss
Posted at 22:34h, 14 decemberHejsa
Jeg har altid chokolade i min kolonihave. Så er der noget godt til kaffen efter havearbejdet.
God Jul fra Louise
Louise L
Posted at 22:21h, 14 decemberJeg nyder allermest chokolade når jeg i forvejen er glad, og helt klart når jeg har mega meget lyst til chokolade.
Man kan i princippet altid spise chokolade, men man kan ikke altid få den oplevelse, der sommetider følger med, når man spiser et (mere end et..) godt stykke chokolade. Derfor spiser jeg for det meste min chokolade når jeg er glad 🙂
Desuden holder jeg meget af at dele chokolade med andre, især folk som jeg ved også holder af god chokolade.
LunaBærmonster
Posted at 21:53h, 14 decemberHaha, jeg er vild med din sammenligning med tidligere lørdag aftener i dit liv. Jeg sidder og skriver eksamensopgave (så hvad laver jeg egentlig her?), og glæder mig til, at jeg skal ud og drikke drinks med gode veninder igen, når opgaven er afleveret på fredag.
Jeg kan spise chokolade stort set døgnet rundt. Der er ingen tvivl om, at det er mit ultimative yndlingsslik. Jeg har aldrig helt forstået vingummi og sådan noget. Men chokolade, derimode! Det må gerne være mørkt, det må gerne være fyldt, men det allervigtigste er, at kvaliteten er i orden.
Det tidspunkt på dagen, hvor jeg har allermest lyst til chokolade, er til eftermiddagskaffen, som jeg nyder lige efter frokosten. Det er sådan et fint, sødt og dejligt punktum på en for mit vedkommende som regel grøntsagsrig frokost.
Der skal jo balance i tingene, så grøntsagsspisning må resultere i chokoladespisning. 🙂
Line Juul Elley
Posted at 21:30h, 14 decemberEfter en livsstilsændring er chokolade noget af det jeg tillader mig selv at nyde, når jeg en gang imellem skal have noget lækkert, f.eks. en aften som i aften… Jeg er vild med chokolade i forskellige afskygninger og krydser fingre 😉
Sysleren
Posted at 21:26h, 14 decemberHerhjemme er ett godt stykke chokolade den perfekte forkælelse en hverdagsaften, når vi har lyst til lidt sødt. Det smager dog allerbedst, når jeg er alene hjemme og efter en lang dag har puttet min datter og klaret alle de huslige pligter.
Pernille
Posted at 21:14h, 14 decemberTotal yndlings tidspunkt er når jeg lige når 15 min for mig selv når jeg kommer hjem. Lige inden der skal laves aftensmad eller transporteres børn. Bare lige sidde i sofaen og nyde dt lidt med god chokolade. Glædelig jul derude pernille
Jenny
Posted at 21:09h, 14 decemberAlene efter etmåltid. Mørk ren chocolade gerne med et pænt syreindhold. Jeg tror, det er den dejlige forbudte følelse, der gør, at jeg nyder det bedstalene.
Yvonne i
Posted at 20:57h, 14 decemberChokolade nyder jeg på hvilket som helst tidspunkt på dagen, chokolade er bare lækkert, bare det er en ordentlig kvalitet 😉
Anja Vind
Posted at 20:51h, 14 decemberEr det ikke altid chokolade-tid? Er der ikke altid plads til et lille stykke chokolade i maven? Er der ikke altid en lyst til et stykke mere af den chokolade der lige præcis er spist det aller sidste stykke af? Jo det tror jeg nok der er i min verden:-)
Rikke
Posted at 20:42h, 14 decemberOm aftenen når ungerne er gået i seng og der er ro. Spise helst mørk choko mindst 70% uden nogle dikkedarer. Spiser ofte så meget, at jeg ikke kan sove – tror aldrig jeg lærer det
Glædelig jul til alle
Camilla
Posted at 20:26h, 14 decemberJeg holder allermest af at nyde chokolade i selskab med min far, efter at jeg har lavet en lækker middag, som vi har nydt sammen – ham, mor og jeg.
Wim Nielsen
Posted at 20:25h, 14 decemberTIT 🙂 Kan godt lide at komme vanillecreme og hakket chokolade over frisk frugt.