Kalendergave nr. 3: Vind et årsabonnement på Gastro

Kalendergave nr. 3: Vind et årsabonnement på Gastro

– SPONSORERET INDLÆG –

1425777_735821469780878_224170328_n

Kalendergave nr. 3 er et årsabonnement på mit yndlingsmadmagasin, Gastro, som også er det blad, jeg er fast hus-kok og skribent på (så det er jo klart, at det er Danmarks bedste madmagasin ;-)) Min redaktør har været så flink at sponsorere 10 numre af bladet til den heldige vinder. Hvis du vinder, kan du altså få endnu flere af mine opskrifter, for der er masser af dem i hvert nummer.

Sådan deltager du
For at deltage i konkurrencen skal du nedenfor i kommentarfeltet fortælle mig, hvad der er på menuen hos jer juleaften. Jeg trækker lod blandt deltagerne på onsdag d. 11. december kl. 10. Du kan kun deltage en gang og du skal have adresse i Danmark. Vinderen får direkte besked.

Det skal jeg selv spise juleaften: Vi plejer at spise gås til jul, men i år vil vi prøve med både en and og en flæskesteg. Mine forældre har nemlig fået fat i noget enormt lækkert Duroc-svinekød, og de har gemt kammen til juleaften. Anden bliver fyldt med et brødfyld med bl.a. salvie og selleri. Vi skal spise hjemmelavet rødkål og en fyldig sovs af både and og gris til, og så har vi de sidste par år droppet de hvide kartofler og “nøjes” med det brunede. Og så får vi også cranberrysauce, for det er sådan et miks mellem danske og amerikanske juletraditioner. Til dessert spiser vi min farmors skønne ris a l’amande med kirsebærsauce. Og så et glas portvin til.

114 Comments

Post A Comment

  • kim
    Posted at 10:38h, 11 december Svar

    Flæskesteg med hvide og brune kartofler samt ris a la mande til dessert.

  • Stine Sørensen
    Posted at 22:43h, 10 december Svar

    Der er både and o flæskesteg – alm. Kartofler, brun kartofler og franske kartofler. Så er der alm lun rødkål, rødkålssalat med appelsiner og kirsebær og en grønkålssalat med granatkerneæbler og flæskesvær… Og så halve kogte æbler med ribsgele…

  • Tina Birk Klein
    Posted at 21:52h, 10 december Svar

    Her står den på 3 retter:

    – Anderillette med hjemmesyltede rødbeder og ristet surdejsbrød.

    – Langtidsstegt svinekam med brunede kartofler, hjemmelavet rødkål, rødkålssalat og sovs.

    – Risalamande med to slags sauce (traditionel kirsebær + appelsin/passion)

    Umm…glæder mig allerede!

  • Mathilde
    Posted at 20:04h, 10 december Svar

    Vi spiser både and og flæskesteg, rødkålsalat, hvide og brune kartofler samt riiiigelig sovs 🙂

  • Jette
    Posted at 17:09h, 10 december Svar

    Vi bliver 23 i det hele juleaften – 12 voksne og 11 børn, så det er sammenskudsgilde. Så det bliver alt lige fra stegte saltsild, flæskesteg og ris a la mande til lasagne. Noget for alles smag 😀

  • Ann
    Posted at 14:10h, 10 december Svar

    Menuen står hjemme ved os på flæskesteg, and, medister og frikadeller. Min far er opvokset med flæskesteg, min mor med and. Medisteren er et levn fra min barndom, hvor min søster kun ville spise medister og ikke andet. Frikadellerne kom til for to år siden, da min lille niece (meget lig moderen) insisterer på frikadeller til jul 🙂
    Anden og flæskestegen bliver begge grillet udenfor af min far, mens min mor med hjælp fra os andre ordner brunede kartofler, rødkål etc.

  • Thomas
    Posted at 13:43h, 10 december Svar

    Gås fyldt med æbler og svesker, hertil hvide kartofler og sauce af hønsefond. Hjemmelavet rødkål med æbler og kommen. Rødkålssalat med ristede hasselnødder og æbler. For de unge mennesker skyld laver jeg også en svinekam og en hjemmelavet medister.
    Til dessert risalamande med hjemmelavet kirsebærsovs af bær fra egen have.
    Regner med at vi skal drikke en Reference fra Gerard Depardieu til hovedrettet og en rød dessertvin fra det sydlige frankring, Rivsalte Tuilé til desserten.

  • Heidi Rask
    Posted at 13:09h, 10 december Svar

    Hos os er der en både og løsning for at tilfredsstille hvad alle kan lide. 🙂 Så vi får and og flæseksteg, med hvide og brune kartofler, rødkål, surt, lune franske kartofler.
    Vi spiser Ris a Mande med kirsebærsovs til dessert og til kaffen er der konfekt og småkager. Alt er hjemmelavet, så jeg bruger Mormors gamle småkage opskrifter og lave konfekt med en god ven, hvor vi hvert år laver noget nyt. Så i år er der hjemmelavede Luksus Twix og Bounty bidder.

  • Marie louise
    Posted at 12:12h, 10 december Svar

    Uh hjemme ved os er meget afhængigt af hvem og hvor mange vi er, men vi får altid and, frisk rødkålssalat, hvide og brune kartofler og en god fyldig sovs. Det der så bliver tilvalgt er min fars hjemmelavede julemedister da børnene(og alle andre) elsker det. Flæskestegen bliver også tilvalgt hvis vi er mange.
    Desserten er altid risalamande med kirsebærsovs.
    Herefter er der kaffe og chokolade. Lækkert og simpelt og meget! 😀

  • Lars F
    Posted at 10:45h, 10 december Svar

    Totalt old school hjemme hos os

    Klassisk dansk and
    Hjemmelavet rødkål
    Flæskesteg
    Brune og hvide kartofler
    God sovs
    Ris a la mande

  • stefan
    Posted at 10:29h, 10 december Svar

    tja, tradiotonel julemad har aldrig sagt mig noget, og trods jeg kommer fra en familie hvor min mors sovs og mad er kendt overalt, har jeg ligesiden jeg var barn altid spurgt min mor om vi ikke ku få krebinetter eller noget andet.
    jeg tror i år jeg vil lave hjemmelavede pasta med tilhørende gorganzolasovs vendt med nogle grillede pepperfrugter, og vandkastanjer 🙂 muuuums!

  • Laura Frandsen
    Posted at 10:02h, 10 december Svar

    Hos mig er et überklassisk. Dog fik jeg i mit morfars sidste leveår introduceret konfiterede andelår, og han sagde at det ville han også have næste jul, for det var så nemt at tygge. Han er her desværre ikke mere, men vi skal selvfølgelig have kofiterede andelår, efter hans (og mit) ønske. Dertil brune og hvis kartofler, varm rødkål, kold rødkålssalat med ingefær og chili, soooooovs og æbler med ribsgelé. Ris’a’la’mande til dessert med Amarene kirsebær og konfekt i mens vi åbner de fine gaver. Imens jeg sidder og nyder og hygger vil jeg skænke tusinde tanker til min morfar, og overveje hvad man mon spiser i himmelen når det er juleaften?

  • William
    Posted at 08:25h, 10 december Svar

    Vi skal både have gås, and og flæskesteg i år. Normalt er det bare and og flæskesteg. Derudover hvide og brune kartofler, rødkål og brun sovs.

  • Anne
    Posted at 19:02h, 09 december Svar

    Hjemme hos os er det min farfar som i sin tid har bestemt julemiddagen, da det var sådan den så ud hjemme hos min oldemor og selvom han desværre døde for efterhånden mange år siden har det ikke ændret på menuen.
    Derfor er den klassiske menu hos os stegt gås, bagte æbler med nødder, almindelige og brunede kartofter, hjemmelavet rødkål og en masse dejlig sovs.
    Vi laver altid en flæskesteg som kan spises til frokost for dem som har lyst da vi bruger skyen herfra til at lave sovsen. Bagefter står den selvfølgelig på risalamande sammen med et godt glas portvin 🙂
    Hvis der så er nogen som har lyst til kaffe senere så er der også lækker sirupslagkage til da der altid er rester fra eftermiddagens kaffehygge.

    God jul 🙂

  • Anni Kahl Nielsen
    Posted at 18:41h, 09 december Svar

    Hjemme hos mine forældre har vi altid fået kalkun fyldt med fars, lavet på indvolde, champignon og hakket svinekød. Dertil alt det traditionelle tilbehør i form af brune, hvide og franske kartofler, brun sovs og waldorfsalat. Den dag jeg selv skal holde jul tror jeg dog af jeg skifter over til and, da kødet der ikke er helt så tørt. 🙂

  • Emil
    Posted at 18:40h, 09 december Svar

    Vi skal både have and og flæskesteg, og så bliver der flæskestegssandwich i juledagene, det er jo næsten det aller bedste 🙂

  • Mads Lund
    Posted at 18:21h, 09 december Svar

    Flæskesteg og confiterede andelår, hvide og brune kartofler, hjemmelavet rødkål, salat med ristede valnødder, æbler og vinaigrette. Øl og rødvin. Risalamande med kirsebærsovs og sød vin – sikkert en beerenauslese. Hjemmegjort konfekt, grappa, cognac, bobler og kaffe.

  • Mia S.
    Posted at 17:54h, 09 december Svar

    I min familie får vi altid den klassiske julemenu bestående af flæskesteg, and, brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og selvfølgelig brun sovs 😉 En gang imellem har vi fået frisk rødkålssalat med appelsin og nødder for at peppe den lidt tunge julemad op, og andre gange får vi varme franske kartofler til. De varme kartoffelchips er egentlig en lidt mærkelig ting, men det fungerer på en eller anden underlig måde 🙂

    Rigtig god jul, og tak for en altid inspirerened og visuel flot blog!

  • Rune Locht
    Posted at 17:19h, 09 december Svar

    Forholdsvis klassisk jul:
    Flæskesteg stukket med laurbærblade, and med æbler og svesker. Dertil brunede kartofler og nye asparges kartofler. Sovsen er på andens indmad og “afdryp” mens den hygger i ovnen.
    Rødkålen er de seneste år blevet “opgraderet” så den ny steges på pande med balsamico og derefter vendes med appelsin og valnødder.
    Slutteligt ris a la mande.

  • Martin Jensen
    Posted at 17:08h, 09 december Svar

    Hos os er den helt klassisk. And, katovler, brune katovler, rødkål, brun sovs og æbler med gele.

  • Mette
    Posted at 15:51h, 09 december Svar

    Vi tænker ud af boksen i år og laver hjemmelavet sushi juleaften og spiser ris’alamande parfait med tørrede kirsebær til dessert 🙂

  • Hjalte
    Posted at 15:13h, 09 december Svar

    Vi skal helt klassisk, have and m. svesker og æbler, alm. og brune kartfoler. Dertil hjemmelavet rødkål, og en frisk rødkålssalat og massere af sovs. Bagefter er der selvfølgelig risalamande til dessert efterfulgt af konfekt 🙂

  • Louise
    Posted at 15:03h, 09 december Svar

    I år bliver vi for engangs skyld kun 5 voksne juleaften, så vores menu som normalt er gås bliver til and i år. Langtidsstegt og med confiterede lår ved siden af. Fyldet er fransk inspireret med kastanjer, timian, æbler, indmad fra anden, brød og lidt god ventreche. Der bliver også kræset for saucen hvor et godt tip er at koge en kraftigt fond dagen inden af halsen, vingespidser, urter og et par ekstra lår, så kan man supplere med skyen fra anden på selve dagen.. Har en familie som går ned hvis der er for lidt sauce… Hjemmelavet rødkål og måske en frisk salat med frissé, nødder, appelsin, granatæble.. Og så spiser vi citronfromage med kirsebær/lakrids til… Og en masse konfekt og god god portvin.. Og måske et glas champagne til at skylle al det søde ned med:-). God jul Mira, din julemenu lyder toplækker!

  • Michélle
    Posted at 14:48h, 09 december Svar

    Vores julemiddag er meget klassisk og traditionel… Lige som den skal være 🙂 Min svigermor skal kreere en skøn middag med både and og steg, brune og hvide kartofler, en god sauce og hjemmelavet rødkål. Til dessert serveres der selvfølgelig Ris á l’amande 😉
    For én gang skyld er hele (Vores lille familie) samlet i år… Så istedet for at vi er 4 (3 voksne og 1 barn) bliver vi i år 9 personer, da vi er så heldige at min svigerinde, hendes mand og to børn også kommer… Og så er der selvfølgelig lige det lille nye medlem i familien… Min dejlige søn nr to!!!❤️
    Åh det bliver en skøn jul i år!

  • Emil Pedersen
    Posted at 14:47h, 09 december Svar

    Hjemme hos mig er det altid ænder, der på bordet. Til dem serveres varme traditionelle rødkål og en råkostsalat med nødder, appelsin og rødkål.

  • Ann
    Posted at 14:45h, 09 december Svar

    I min familie skifter vi. Hvert andet år er vi hele familien samlet: Der er der fyldt kalkun på menuen.
    De andre år, er vi lidt mere spredte. Der får vi andesteg med hele “svineriet” til. Vi får altid Ris a la mande til dessert.
    Vi har indført at alle bidrager, så en står for kød, en for kartofler og jeg har altid økologisk ris al la mande med kirsebærsovs med.
    Vi synes det er dejligt at alle bidrager, så hele slæbet ikke hænger på en.
    Variationen mellem kalkun og and, passer mig egentlig også fint, selv om jeg mere er til and end kalkun juleaften, men det er meget sundt at opleve at man kan fejre jul på flere måder, lige som alle skilsmissebørnene oplever. Det det handler om, er jo samværet og hyggen.

  • Signe
    Posted at 12:46h, 09 december Svar

    Jeg tror vores julemiddag er meget klassisk. En god, sund and fyldt med svesker og æbler, en lille flæskesteg (fordi man jo skal have det), brune og hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs (masser af sovs), asier og æbler fyldt med ribsgele. Jeg gentager i år nok succesen fra sidste år og supplerer min mors lækre menu med en frisk grøn- eller rødkålssalat til at give et sprødt modspil. Og så selvfølgelig risalamande til dessert.
    Folk undrer sig til gengæld altid over, at vi får en lille forret juleaften: Lækker lækker røget laks på et stykke hjemmebagt brød med lidt dild på toppen. Det er ikke fordi, der ikke er nok mad i hovedretten i sig selv, men vi synes det hører sig til med en forret til sådan en festmiddag. Uhm, jeg glæder mig!

    Rigtig god december!

  • Signe
    Posted at 12:29h, 09 december Svar

    Julemiddagen er meget traditionel hos os, tror jeg. God stor and med svesker og æbler, en lille flæskesteg (for det hører sig jo til), brune og hvide kartofler, sovs (masser af sovs), hjemmelavet rødkål, asier og halve æbler med ribsgele. I år tror jeg, jeg vil gøre som sidste år, og bidrage til min mors kokkerier med en frisk grøn- eller rødkålssalat for at give et lidt sprødere pift også. Og så selvfølgelig risalamande til dessert.
    Folk synes til gengæld, at det er mærkeligt, at vi hos os altid får en lille forret: lækker røget laks på en skive hjemmebagt brød med lidt dild på. Det synes vi man skal, når nu det er sådan et festmåltid – det må ikke slutte for hurtigt!

    Rigtig god december!

  • Aisha
    Posted at 10:37h, 09 december Svar

    Til jul er der nok and, flæskesteg, brune kartofler osv. osv. det er ikke mig der står for det. Men helt ærligt har det aldrig sagt mig noget julemad synes aldrig det smager af særlig meget, går altid sulten i seng juleaften!

  • Lotte Lang
    Posted at 10:11h, 09 december Svar

    God gammeldags andesteg med æbler og svesker, sovs, kartofler, rødkål og brunede kartofler. Desserten: bare ikke ris a la mande

  • Mette Tanholm Frøst
    Posted at 08:38h, 09 december Svar

    Hej søde Mira

    det er hjemme hos os og vi spiser økoand (jeg har ikke besluttet hvad der skal ind i den endnu, men det plejer at være svesker, Cox orange fra haven og lidt frisk timian), pindsvinkartofler ( halverede kartofler der er riflet i toppen og overhældt med rigeligt smeltet smør og rasp inden ovnen), hjemmelavet rødkål, brune kartofler, meget sovs og en let salat med appelsiner og sådan, måske lidt grønkål fra haven. Derefter risalamande med kirsebærsovs, plukket hos min mor i sommers i hegnet ud til hestemarken og udstenet en lun sommeraften med et glas koldt øl. Mums jeg glæder mig

  • Mette
    Posted at 00:15h, 09 december Svar

    Vores julebord er helt klassisk. Hos os spiser vi altid and til jul, med brune kartofler, sovs, ribsgele, rødkål og de æbler og svesker der har stegt med inde i anden.
    Og så naturligvis ris a la mande, der traditionelt set har været med kolde, syltede kirsebær, men nu er blevet erstattet af amarena kirsebær, mums 🙂
    Derudover har vi masser af hjemmelavet konfekt, hvor marcipan/nougat rouladen er min klare favorit fordi den er så smuk.

  • Wim
    Posted at 23:34h, 08 december Svar

    Svigermosters brankede and efterfulgt af noget brændt risalamande!

  • andrea
    Posted at 23:29h, 08 december Svar

    Vi er hos os gået over til vegetarisk jul. Det betyder overflødighedshorn af lækre vintersalater og forskellige nødde og champignonpostejer. lækkert brød og vegedeller. uhm!

  • Jette Pedersen
    Posted at 23:26h, 08 december Svar

    Vi får altid and og en flæskesteg af nakken med kam, dertil hvide og brune kartofler, den gode sauce samt hjemmelavet rødkål. Ikke mindst er stegen vigtig, ikke fordi vi spiser så meget af den og de hvide kartofler juleaften, men 1. Juledag skal vi altid have biksemad, skøøøøønt.

  • Liv H.
    Posted at 22:39h, 08 december Svar

    Vi kører den klassiske stil: Sprødstegt andesteg med æbler og svesker, brunede kartofler, rødkål og en salat med appelsin – og selvfølgelig ris a la mande til dessert!

  • Stinne
    Posted at 22:13h, 08 december Svar

    I år er det første gang jeg står for maden, det glæder jeg mig vildt til! Jeg vil lave hjemmelavet rødkål her i løbet af ugen, så det kan trække lidt inden. Vi skal have en lækker and, der fyldes med æbler og svesker (tænker at jeg vil marinere den nogle dage inden) og derudover en frilandssvinekam, som skal krydres lidt spændende. Dertil brunede kartofler (ikke fra glas), hvide kartofler og en dejlig andesovs. Muligvis vil jeg også lave en rødkålssalat, så der er lidt friskt at gnaske i. Desserten bliver risalamande med the works – og så masser af lækker vin og portvin. Ret klassisk 🙂

  • Ditte
    Posted at 22:03h, 08 december Svar

    I min familie spiser vi flæskesteg og medister, men hovedattraktionen er altid gåsen. Vi får både hvide og brunede kartofler og en sprød rødkålssalat til. Desserten skiller vandene, så den står både på ris a la mande og klatkager af risengrøden 🙂

  • Charlotte H
    Posted at 21:58h, 08 december Svar

    And og flæskesteg, tilberedt helt traditionelt. hvide og brunede kartofler, rødkål, asier, solbærsyltetøj. Til dessert ris a la mande.

  • Nana
    Posted at 21:28h, 08 december Svar

    And, and og mere and. Og så lidt rødkål, waldorfsalat, mynte- og ribsgele, og min fars brunede kartofler. Ellers er det ikke rigtig jul!

  • Mette
    Posted at 20:14h, 08 december Svar

    Vi får svinekam, der er købt ved en gårdbutik i nærheden. Den bliver helt fantastisk saftig efter en tur på grillen. Desuden en stykke andebryststeg. Dertil hjemmelavet rødkål kogt med rødvin gerne dagen før så den står og trækker smag hele natten (samt slipper for at lave det d. 24). Rigtig mange brunede kartofler og kun lidt af de hvide. Til dessert ris alamande hvor risengrøden er kogt med en virkelig god vaniljestang – gør hele forskellen! og selvfølgelig kirsebærsovs. Desuden serveres en lille simpel appelsin dessert bestående af appelsin fileter, makroner og flødeskum til dem der ikke bryder sig om ris alamande (dog kan ikke deltage i mandel jagten!)

  • Ellen
    Posted at 20:01h, 08 december Svar

    Min mad og jeg skal holde jul hos mine forældre. Så vi skal have flæskesteg og et par andrebryster (min morbrors tradition) Jeg ved at min mand kommer til at sidde og savne den traditioneller gås. Men jeg håber hans mor gemmer lidt til 2. Juledag. Ellers må jeg vist selv i køkkenet i januar.

  • Mette Foged
    Posted at 20:00h, 08 december Svar

    Her står den altid på and. Helst langtidsstegt 🙂 Derudover er det meget traditionelt med hvide kartofler, brunede kartofler, varm rødkål og en sprød rødkålssalat med appelsiner og granatæbler. I år overvejer jeg dog at udvide repertoiret med en grønkålssalat da jeg ikke er den store kartoffelspiser.
    Til dessert altid risalamande med kirsebærsovs og kun een mandel. Laver dog også en alternativ risalamande lavet på kokosmælk og med virkelig mange hakkede mandler i, da jeg ikke selv tåler mælkeprodukter særlig godt 🙂 Den er så lækker og giver ikke en den der julekvalme som den almindelige gør 🙂

  • Michael Hejl
    Posted at 19:29h, 08 december Svar

    Der bliver serveret langtidsstegt and, flæskesteg, medisterpølsr, pommes Anna, hjemmelavet rødkål med en sauce lavet på anden.
    Tilsidesat slutter vi klassisk af med ris alamande

  • Ditte
    Posted at 19:27h, 08 december Svar

    Vi får helt klassisk andesteg med svesker, brun sovs, hvide og brunede kartofler, gammeldags rødkål og hjemmelavet varm rødkål med rødvin, appelsin og kanelstænger i, tyttebærsyltetøj og så waldorfsalat. Mums! Selvfølgelig rundes madorgiet af med ris ala mande og kirsebærsovs. Helt rigtigt spottet – der er ingen kulinariske revolutioner hos os juleaften 🙂

  • Stine
    Posted at 18:56h, 08 december Svar

    Min søster og jeg er vegetare så min vores står på seitan rullet om et fyld af stegte svampe, valmødder og løg. Deudover svampesovs, brune kartofler traditionel rødkål, samt en rødkålssalat med æbler, dadler, mandler og appelsin.
    Resten af familien får flæskeste, and og alm. brun sov.

    Til dessert risalamande selvfølgelig.. 🙂

  • Ulla Bregendahl
    Posted at 18:16h, 08 december Svar

    Her i præstegården står den på klassikerne, and med svesker og æbler i, tre slags kartofler, brun sovs af skyen og så kål og asier. Og selvfølgelig en god rødvin, mmh måske en dejlig rohne.. Det bliver dejligt. Dessert plejer at være is – vi synes simpelthen ikke vi kan rumme ris a la mande efter alt det andet.

  • Helle
    Posted at 17:56h, 08 december Svar

    Jeg skal for første gang holde jul ved svigerforældrene, hvor menuen står på fyldt kalkun til hovedret og jordbærtrifili til dessert – noget anderledes end den traditionelle juleand med efterfølgende ris a la mande, som jeg er vant til.

  • Camilla Jul
    Posted at 17:23h, 08 december Svar

    Hos os er min mor den store kok. Hun serverer and med rødkål, brune kartofler, sov og en rødkålssalat med granatæble. Anden kommer med dejligt old School fyld af svesker og æbler. Derudover har vi altid fået lidt chips til at dyppe i sovsen. Mums..

  • Merete Hansen
    Posted at 16:24h, 08 december Svar

    Vi får and med æbler og store svedsker inden i. Tilbehøret er hvide kartofler, brune kartofler, rødkål og kvarte æbler stegt i andefedt. Saucen er kraftig med sky fra confit de carnard. Ris a la mande med masser af groft hakkede mandler, god vanilje og en skvæt rom.
    Merete

  • Signe
    Posted at 16:16h, 08 december Svar

    Hos os skifter menuen gerne lidt år for år alt efter, hvad vi lige har lyst til (vi er kun to til jul – min mor og jeg – så vi har kun os selv og vores egne maver at tage hensyn til :)), men i år tror jeg bliver en gentagelse af den meget improviserede middag, som vi lavede sidste år, og som endte med at smage helt(!) fantastisk – en dejlig andebryststeg, kartofler (både brune og hvide), en frisk og sprød rødkålssalat og en heeerlig sauce på den lækre andefond, rødvin og en smule appelsin – UHM, hvor jeg glæder mig!

  • Emilie
    Posted at 14:32h, 08 december Svar

    Vores julemenu kommer til at bestå af foie gras med figenkompot og smørristet brioche, canard à l’orange med kartofler stegt i andefedt samt selvfølgelig risalamande!

  • caroline have
    Posted at 14:07h, 08 december Svar

    Asiatisk flæskesteg 🙂

  • Kirsten Lindebro
    Posted at 14:05h, 08 december Svar

    Andesteg,langtidsstegt med hjemmelavet rødkål. Risalamande med amarenakirsebær. Mums 🙂

  • Christine
    Posted at 13:51h, 08 december Svar

    Årh Gastro! er i gang med flytning og har fundet alle mine gamle eksemplarer – glæder mig til at læse dem forfra.
    Til vores jul spiser vi normalt and med alt det normale tilbehør. Men sidste år havde jeg 5 kg rensdyrkølle med hjem fra Grønland. Vi udbenede den, rullede den med fyld af svampe, timian og løg og stegte den i fem timer ved helt lav temperatur. Og kogte fond på benet. Det var den vildeste julemiddag!

  • Christian
    Posted at 13:24h, 08 december Svar

    ALTID and og flæskesteg. Hertil brunede og hvide kartofler, franske kartofler, rødkål, asier og MASSER af brun sovs;-)

  • Anne-Marie Andersen
    Posted at 13:06h, 08 december Svar

    Fed præmie. Vi skal have and og flæskesteg, sovs, hvide og brune kartofler, chips, rødkål (en prøve står og simrer lige nu), rødkålssalat. Risalamande med kirsebær, nok dem fra Amarena.

    God jul

  • Astrid
    Posted at 11:02h, 08 december Svar

    .. Mmmm julemaden, bare tanken om den får mig allerede i godt humør. I vores familie hedder den and og flæskesteg, som så kan blive varieret, brunede og hvide kartofler, og så en eller to dejlige kål salater og hvem kan leve uden den.. selvfølgelig sovsen, den gode kraftige, runde dybe lækre smækre… Mums..

  • Møller
    Posted at 10:54h, 08 december Svar

    Hos os er det langtidsstegt and med en fars bestående af hakket indmad lidt ekstra andelever, svinefars æbler og svesker.Hertil det hele: alm. kartofler, brunede, rødkål og en rå rødkålssalat. franske kartofler æbler med gele.
    Dessert er ris a la mande.

    god jul til alle

    Møller

  • mette
    Posted at 10:45h, 08 december Svar

    Hos os får vi and fyldt med svesker og æbler og frikadeller, ellers kan det ikke blive rigtig jul. til dessert står den selvfølgelig på ris a l’amande

  • Marie H
    Posted at 10:41h, 08 december Svar

    Hos min familie har menuen altid stået på både and og flæskesteg, kartofler af begge slags, rødkål og min mors fantastiske sovs. Til slut selvfølgelig en god hjemmelavet risalamande med varm kirsebærsauce.
    I år bliver tingene lidt anderledes. Min bedstefar gik bort sidste år, og min søster er blevet vegetar, så ingen insisterer på flæskesteg mere. Hurra for lutter and!

    Krydser fingre for Gastro-abonnement, det ville være så skønt.

  • Pernille Mathiesen
    Posted at 10:09h, 08 december Svar

    Vi spiser and og flæskesteg juleaften og så slutter vi selvfølgelig af med risalamande

  • Camilla Hovej
    Posted at 02:31h, 08 december Svar

    Vi spiser kalkun og flæskesteg til jul 🙂 De seneste år er det blevet til farseret kalkun, men det gør den jo kun bedre 🙂

    Ungerne får is til dessert og vi voksne får Ris a la mande 🙂

  • Helle K
    Posted at 00:38h, 08 december Svar

    Vi skal holde jul hos mine forældre i år. I min familie står menuen altid på and fyldt med æbler og svesker- og så en flæskesteg, da min far ikke er til and.
    Glædelig december og super konkurrence. Abonnement på gastro har bogstaveligt talt stået på min ønskeliste de sidste mange år.

  • Prinsesse Suh
    Posted at 00:13h, 08 december Svar

    Vi skal have and med hvide og brune kartofler, rødkål og min mors fantastiske brune sovs. Så bliver det ikke meget bedre!

    Og så selvfølgelig ris a la mande med mors hjemmelavede kirsebærsauce.

  • Anne Mette
    Posted at 00:02h, 08 december Svar

    Hjemme hos os – eller det er måske så meget sagt – hjemme hos mine forældre får vi and. En ny tradition er at jeg overtager køkkenet i mine forældres hjem og langtidssteger 2 økologiske moskusænder i 8 timer. Med klassisk fyld af haveæbler og svesker. De ænder blir så overdrevet gode, at jeg savler mens jeg skriver. Vi får alt det klassiske tilbehør (inkl. hjemmelavet rødkål og franske kartofler lunet i ovnen), men jeg har også indført en grønkålssalat med honningsaltede hasselnødder og granatæblekerner, samt en opdateret Waldorfsalat med friske jordskokketerninger i stedet for blegselleri. Sprødheden og den milde nøddesmag er helt fantastisk til det smatmøre andekød og den fede sovs. Mmm, glæder mig til jul!

  • Pernille B
    Posted at 23:24h, 07 december Svar

    Det er gås med hele baduljen – hjemmelavet rødkål og brune og hvide kartofler. Som noget nyt skal gåsen ‘stuffes’ med svinefars med champignon og lidt salvie. Det er kæresten der er god i køkkenet så jeg er ikke så meget ind over 🙂 og dessert bliver min mors risalamande med svigermors solbærlikør – herligt ! Mvh Pernille B

  • Michael
    Posted at 23:12h, 07 december Svar

    And, flæskesteg og ris a la mande

  • Ditte Rasmussen
    Posted at 22:30h, 07 december Svar

    Her får vi både flæskesteg og and og hvide kartofler, brunede kartofler, franske kartofler, rødkål, rødkålssalat, asier, syltede agurker og sovs til 😀 selvfølgelig risalamande til dessert og en masse konfekt og så er der heller ingen jul uden bridge blanding 🙂 Glæder mig til det hele!

  • Signe
    Posted at 22:08h, 07 december Svar

    Her fik vi i mange år “kun” andesteg, men på forunderlig vis er der nu også altid flæskesteg – og så insisterer min far på at få medister, så det får han selvfølgelig 🙂
    Anden fyldes helt traditionelt med æbler og svesker, og sovsen (for det ér SOVS!) er helt forrygende. Tilbehøret er hvide og brunede kartofler, syltet rødkål og franske kartofler. Desserten er selvfølgelig ris a l’amande med kirsebærsauce. Vi plejer at få portvin til, men i år har jeg købt en kirsebærvin fra Frederiksdal, som jeg glæder mig til at smage.
    Glædelig jul 🙂

  • by Busk
    Posted at 21:46h, 07 december Svar

    Det kommer an på hvilken side af familien vi holder jul med. Det ene sted er det flæskesteg det andet er det kalkun, men begge steder det med det helt klassiske tilbehør og risalamande til desert 🙂

  • Mette
    Posted at 21:42h, 07 december Svar

    Til jul hos mine forældre får vi altid vildgås, som min far har skudt. Dertil brun sovs, hvide kartofler, rødkål, stuvet hvidkål og en grøn salat.
    Desserten skifter fra år til år, vi spiser ikke risalamande, eftersom vi får risengrød til frokost d. 24/12

  • Simon Nielsen
    Posted at 21:41h, 07 december Svar

    Den står på and, flæskesteg, sønderjysk hvidkål, rødkål, brune kartofler og æbler med gele.

    Ris al a mande med jordbærsovs

    Sildemad til natten … samt slåensnaps

  • Emilie C.
    Posted at 21:09h, 07 december Svar

    Jeg skal holde jul hos min farmor, og der plejer vi at få en hel kalkun (og nogen gange også and) med hvide og brune kartofler og rødkål. Og så laver min farmor den bedste brune sovs, som jeg nogensinde har smagt – åh, jeg glæder mig!
    Vi slutter det hele af med ris a l’amande – soft ice (også med mandel) til de kræsne. 😉

  • Mie Andersen
    Posted at 20:59h, 07 december Svar

    Vi bliver mange i år, så der er indkøbt ænder og flæskestege i stor antal.
    Derudover skal mor igang med ris alamanden 🙂 Umm, altid godt!

    Vi skal dog have fundet på noget forret-noget til i år, da vi har små børn med der går (meget!) tidligt i seng, så kan de være med til at spise forret, og så blive puttet inden den helt store menu

  • Sysleren
    Posted at 20:41h, 07 december Svar

    Vi skal have grillet orangeand, flæskesteg og traditionelt tilbehør. Der kommer dog kun brune kartofler på bordet, hvis nogen melder sig til at lave dem.

    Mandlerne i risalamanden skal være hakket så groft, at man flere gange tror, at man har fået den hele.

  • Katrine
    Posted at 20:41h, 07 december Svar

    I år, er det min datters første rigtige jul, fordi hun nu kan forstå lidt af hvad der sker.

    Vi skal have and, kartofler, brune kartofler, sovs, franske kartofler og ikke mindst årets salat, der skifter fra år til år…
    Derefter klassisk ris alamande med kirsebærsauce…

  • Anne Abild
    Posted at 19:57h, 07 december Svar

    Juleaften holder vi alle samlet, min mor, far og hans kone, hendes søster, bror og far, plus mine tre søskende. Vi skal derfor tage hensyn til forskellige traditioner. Oprindeligt fik min far risengrød med rosiner og nisseøl til forret, flæskesteg mm. til hovedret og citronfromage til dessert. I dag er menuen dog ændret til blot at være frokostbord med ost, pålæg, pate, sylte osv. og om aftenen 2 retters nemlig: hovedret: flæskesteg and and med varm rødkålssalat, grønkålssalat med portvinsfiner, brune kartofler, hjemmesyltede løg, æble/ribsgele, hvide kartfoler og taffel chips der kan dyppes i den lækre brune sovs lavet på andefedt og fløde. Både and og kartofler er hjemmedyrket. Til dessert er der ris a lamande med hjemmelavet kirsebær sovs og præmien er en marcipangris. Jeg vinder den næsten hvert år.

  • Yvonne i
    Posted at 19:09h, 07 december Svar

    Lækker kalendergave
    Hos os står den på farseret kalkun, flæskesteg med hele svineriet og så et bette stykke medister.
    Desserten er selvfølgelig risalamande med kirsebærsovs.
    Så er man vist også ved at være mæt! 😉
    Glædelig december

  • Maria
    Posted at 18:56h, 07 december Svar

    Vi skal have and juleaften og i år er det for første gang mig der skal kæmpe med kræet. Tilbehøret bliver helt traditionelt: rødkål, brune og hvide kartofler, tyttebær og asier og ikke mindst lune franske kartofler og brun sovs. Sidstnævnte er en mærkelig kombi, men hey – det smager sindssygt godt og hvor tit er det lige, at man får det?! Desserten er selvfølgelig risalamande med kirsebærsauce. Min svigerfamilie plejer ikke at få mandler i risalamande, men hvis det er mig der laver den, er det vel mig der bestemmer, ikke?! 😉

  • lillian
    Posted at 18:55h, 07 december Svar

    Den økologiske and er i fryseren. Kvickly slagteren har lige fortalt mig, at han har bestilt økologisk flæskesteg. Gode, faste, hvide kartofler – brunede kartofler- sovs ( jeg har gemt bouillon i fryseren) rødkål , måske både hjemmekogt og som salat med tranebær og æble. Dessert, ris a al mande med karamelsovs , en tradition i min familie og SÅ meget bedre end kirsebærsovs 🙂

  • Bente
    Posted at 18:53h, 07 december Svar

    Vi får altid and fyldt med æbler og svedsker (måske ryger der også en flæskebasse i ovnen, når den alligevel er tændt – så er der til natmad også… Haha). Tilbehøret er rødkål, brune- og hvide kartofler (de brune er hjemmepillet, of course) og så masser af sovs – man skal ikke gå ned på sovs!! 🙂

  • N. Cecilia
    Posted at 18:16h, 07 december Svar

    Jeg (eller min familie) fejrer normalt ikke jul 🙂 men i år har vi så for sjovs skyld valgt, at gøre det, vi spiser ikke svinekød så menuen står på and, rødkål, kartofler, salat og eventuelt nogle mellemøstlige touches 🙂 for vi skal vel holde fast i vores egne rødder 😉 Jeg har så valgt, at fejre julen med klassekammeraterne som alle udover jeg fejrer jul. Så det bliver min første jul 🙂
    Ps: håber jeg vinder – elsker Gastro 🙂

  • anja vind
    Posted at 18:08h, 07 december Svar

    hos os er det helt traditionelt; and (og flæskesteg til min mindre ande glade far), 2 slags kartofler, taffel chips, rødkål og så gerne en frisk rødkålsalat med appelsin og mandler som “krydderi”

  • Dea
    Posted at 17:28h, 07 december Svar

    Det kommer an på, hvad min mor har fundet på. Sidste år var menuen juletapas. Vi plejer at få fyldt kalkun da ingen i familien er til and. Desserten er dog altid ris a la mande.

  • Nadia WH
    Posted at 17:13h, 07 december Svar

    Vi er meget traditionelle, så menuen står på and, flæskesteg, hvide og brunede kartofler, hjemmelavet rødkål (som vi altid står for), sovs og diverse små tilbehørs ting. Hos min mands familie, hvor vi skal være i år, er der også altid franske kartofler, hvilket jeg aldrig har forstået og kommer til at forstå.
    Igår sniger der sig vist også en frisk grønkålssalat på bordet.
    Desserten er selvfølgelig ris a l’amande med kirsebærsauve 🙂

  • Susanne
    Posted at 16:47h, 07 december Svar

    Farseret kalkun, brunede kartofler, waldorf salat, lun rødkål, lækker brun sovs, let rødkålssalat med tranebær. Vi plejer at få risalamande. Men i år bryder vi vanen og forsøger med en fransk chokolademousse! Vi drikker Gigondas rødvin og senere en god portvin! Førhen var konceptet mest MEGET af alt, men nu er det mere blevet LIDT, MEN LÆKKERT af udvalgte. God jul med stjernestunder til dig – og tak for inspiration. Mvh. Susanne

  • Anne
    Posted at 15:28h, 07 december Svar

    Åh hvor fantastisk en kalendergave 😀

    Den står på traditionel julemiddag med and, 2 slags kartofler, syrt, svesker og æbler, samt rødkål både den almindelige og en rå version for en smule crunsh. 🙂
    Her efter selvfølgelig risalamande med kirsebær sovs, og hvis tiden er til det måske ekspeiment med vanilje macarons fyldt med gele af kirsebærs sovs til kaffen.

  • Lise R
    Posted at 15:20h, 07 december Svar

    Menuen står på and med rødkål og brunede kartofler og ris a la mande til dessert – så helt traditionelt!

  • LunaBærmonster
    Posted at 14:56h, 07 december Svar

    De sidste mange år har vi fejret jul hos min moster og onkel. Vi plejer at blive 20 mennesker, så det er en stor og dejlig fest, og min onkel står altid for maden (hvilket er absolut i orden, for han er hamrende god i et køkken).
    Menuen står på krondyr, kartofler, rødvinssauce (selvfølgelig lavet fra bunden med riiigeligt smør, fond og rødvin), forskellige lækre, friske salater og ja, ris a la mande til dessert. Så selvom hovedretten er lidt utraditionel, er desserten ret almindelig.
    Ikke desto mindre er dette min absolutte yndlingsmenu juleaften, idet flæskesteg og lignende aldrig har sagt mig noget. Næ, krondyr, rødvinssauce og dejlig ris a la mande, det er virkelig sagen! 🙂

  • Mette
    Posted at 14:55h, 07 december Svar

    Det bliver nok noget med and eller flæskesteg og en masse andet vildt traditionelt.

  • marianne nielsen
    Posted at 14:48h, 07 december Svar

    gåsesteg med alt det traditionelle tibehør og risalamande til desert
    marianne.lykke@gmail.com

  • Christine de Fønss
    Posted at 14:03h, 07 december Svar

    Juleeftermiddagen indledes med en kop god te eller kaffe og dertil et stykke Sacher torte.

    Julemiddagen står hos os på gås og flæskesteg. Dertil får vi det klassiske tilbehør: kartofler, både de hvide og de brune; to forskellige saucer, hjemmelavet rødkål og en knasende grøn salat, for at skabe lidt .

    Desserten er en ris a l’amande med hjemmelavet kirsebærsauce.

  • Christina
    Posted at 14:03h, 07 december Svar

    Vi skal have både andesteg (med æbler og svesker og tyk, brun sovs) og flæskesteg med alt det traditionelle tilbehør (og to slags chips – franske og menuchips. Menuchipsene er perfekte til andesovsen, mums!). Det meste af kærestens familie spiser mest flæskesteg, men jeg synes, and hører til julen, og vi har altid fået begge dele i min familie, så det er indført nu, når vi holder jul. Jeg synes ikke, det er jul uden andesteg. Kæresten har heldigvis lært at spise and, og der er også andre, der tager godt fra, så det er jo dejligt 🙂

    Desserten er naturligvis ris a la mande. Den serveres dog med både kirsebærsauce og karamelsauce, for karamelsaucen er en tradition i kærestens fars familie. Så middagen bliver en sammensætning af forskellige traditioner, og det er jo meget fint. Der serveres selvfølgelig rødvin til hovedretten og derudover vand og sodavand, alt efter hvad folk har lyst til. TIl desserten plejer vi at servere et glas muskatvin.

    Senere kommer der et fad med hjemmebagte julekager og hjemmelavet konfekt på bordet sammen med andre købte lækkerier, når der skal pakkes gaver op. Så nej, der mangler bestemt ikke noget 🙂

  • Clara
    Posted at 14:02h, 07 december Svar

    Her bliver der spist and og flæskesteg med det traditionelle tilbehør – rødkål, brune og hvide kartofler samt sovs. I år tror jeg dog jeg vil supplere med en frisk rødkålssalat. Risalamanden skal være vaniljeprikket med masser af ægte vanilje og mandler. Dertil har vi i år flottet os med Amerena kirsebær.

  • Camilla
    Posted at 13:43h, 07 december Svar

    Juleaften laver jeg en farseret kalkun, som jeg spiser med mine forældre. Der kommer både urter, svampe og mascarpone i farsen. Det er et stort hit.

  • Jesper Jarlskov
    Posted at 13:26h, 07 december Svar

    Vores julemiddag er også meget traditionel.
    And, flæskesteg, hvide og brunede kartofler rødkål og brun sovs.
    Til dessert er der risalamande, selvom vi godt er klar over ingen rigtigt kan spise mere på det tidspunkt.

  • La Cucina Nada
    Posted at 13:21h, 07 december Svar

    Uhh sikke en lækker præmie!

    I år skal jeg beværte juleaften for første gang, og det er med en vis bæven at jeg nok kaster mig ud i at twiste det hele en smule… jeg er ikke helt landet endnu, men kan starte bagfra, da det ligger fast: risalamande med portvin og kirsebærvin fra Frederiksdal til. Risalamanden tager en af gæsterne med.
    Til selve hovedretten bliver svinet æresgæsten, og jeg bestiller medister og flæskesteg hos Guldberg Slagteren. Stegen får en rub med mørk øl, rå lakrids og frisk revet ingefær. Dertil vil jeg nok skippe kartofler i det hele taget, og i stedet servere æblechutney, julede salater baseret på kål garneret med skønne mellemøstlige sager til.
    Jeg forestiller mig et overdådigt bord efter parolen: lidt med stort udvalg!

    Gæsterne er en lille flok venner, for den står nemlig på venne-jul i år. Traditionen tro starter vi med en drink der får os i højt humør, og giver værtinden tid til at få det sidste på plads.

    Ønsker dig en rigtig glædelig jul,

    La Cucina Nada

  • Tanja Maria
    Posted at 13:07h, 07 december Svar

    Selvom at svigerfamilien sværger til deres traditioner, har jeg faktisk fået lov til at påvirke julemenuen i år. Vi skal have smoked turkey! Tilbehøret kommer til at bestå af en sund, frisk og julet rødkålssalat, græskarmos og forskellige “dip” saucer til.
    Desserten bliver (også efter mit ønske) ris a’lamande med svesketrifli – sådan har vi nemlig altid spist det i min familie. Elsker en dessert, hvor der både er tilsat knasende mandler, sprødemakroner, sveskemos med en god portion sherry og mængder af kærligt pisket flødeskum på toppen 😉

  • Tina Hansen
    Posted at 13:01h, 07 december Svar

    Vi skal have en flot flæskesteg fra Pers Griseri, som tilberedes efter en opskrift fra Plum, hvor flæskestegen (ikke sværene) gnides med en rub med bl.a. allehånde, ingefær og kardemomme.
    Dertil kartofler, frisk rødkålssalat med appelsinskiver og valnødder og sovs af safterne fra stegen.
    1. Juledag står den så på flæskestegssandwich med resterne 😉

  • Mia S
    Posted at 12:47h, 07 december Svar

    Her er der andebryst, flæskesteg og slagterens julemedister på menuen. Som tilbehør er der hvide og brunede kartofler, æbler med gelé, franske kartofler og så selvfølgelig den klassiske brune sovs. Det er også planen at lave en gang rødkålssalat med bl.a appelsin i.

    Desserten byder på ris a la mande 🙂

    Så egentlig forholdsvis traditionelt og lige som jeg kan li’ det.

  • Jenny
    Posted at 12:44h, 07 december Svar

    Flæskesteg, rødkål, brunedekartofler, æbler/svesker, sovs. Deserten er utraditionel, og en jeg finder på fra år til år.

  • TineLee
    Posted at 12:42h, 07 december Svar

    I år holder jeg jul hos mine svigerforældre. De serverer ænder, flæskesteg og medister, men sidstnævnte springer jeg liiiige over. Dertil får vi æbler med gele, sveskefyldet fra anden og det øvrige klassiske tilbehør med sovs, brunede- og hvide kartorfler, svigerfars hjemmelavede rødkål og surt.

  • Shm
    Posted at 12:32h, 07 december Svar

    Flæskesteg, and og medister;)

  • Vibeke
    Posted at 12:30h, 07 december Svar

    And I ovnen ved 130 grader i 5-6 timer, brun sovs, rå rødkål/granatæble/citronsaft/hasselnødder, hvide og brune kartofler og … Selvfølgelig ris ala mande, selv om det for mig er lidt af en aquired taste. Måske skulle jeg vove pelsen og finde på en anden dessert. Uh. Tør jeg? 😉

  • Wendy
    Posted at 12:23h, 07 december Svar

    D.24 får vi and med det hele, og risalamande. Og så står vi op d.25 og holder engelsk jul med kalkun, stuffing osv.

  • Bettina
    Posted at 12:13h, 07 december Svar

    Vi skal have det helt traditionelle; flæskesteg, and, brune og hvide kartofler med hjemmelavet rødkål. Flæskestegen laves med et twist. Marineret i balsamico og rosmarin. Rødkålen er med julekrydderier. Derudover suppleres med medister og franske kartofler, da min mand er fra Fyn 😉 Afslutningsvis ris A la mande med amarena kirsebær

  • Signe D.
    Posted at 12:12h, 07 december Svar

    Jeg skal i år holde jul selv for første gang. Vi skal have and med det hele og sønderjysk hvidkål, der trumfer alt, når det toppes med sovs og masser af salt.

  • Stine BB
    Posted at 12:09h, 07 december Svar

    Vi får noget då traditionelt som and og flæskesteg med hvad dertil hører. Til dessert bliver der hvert år kreeret noget nyt – og hvem der skal lave den går på skift. Det er skønt med et nyt indslag i den traditionelle julemad 😉
    Kh Stine bB

  • Line Juul Elley
    Posted at 12:08h, 07 december Svar

    Herhjemme skal vi have and og flæskesteg, kartofler i 2 afskygninger, sovs, rødkål samt en alternativ rødkålssalat med granatæblekerner, tynde æbleskiver, appelsinbåde og hakkede hasselnødder. med tilhørende lækker dressing bestående af honning, olie og balsamicoeddike. Jeg glæder mig allerede…

    Glædelig jul…

    linejuulelley@gmail.com

  • Jacob
    Posted at 12:01h, 07 december Svar

    Den kommer til at stå på tør kamsteg med sveden svær. Herregårdsrødkål fra spand. En meget kulørt brun sovs. Hvide og brunede kartofler. Som altid risalamande til dessert 🙂

  • Malou Rotvel Pagh
    Posted at 11:59h, 07 december Svar

    Uha, dejlig kalendergave <3

    I går laver jeg en lidt anderledes julemiddag: sprængte, letrøgede og confiterede svinekæber m/ selleripuré, glaserede kastanjer, kirsebærsrødkål og en frisk salat af rå rosenkål, appelsin, granatæble og ristede cashewnødder. Og til dessert er der cheesecake a'la mande. Glæder mig både til at lave det og spise det 🙂

  • Ann Demant
    Posted at 11:59h, 07 december Svar

    Hos os står den på den helt traditionelle and og flæskesteg, men da min mand ikke kan lide ris ala mande så har min mor (mod store protester fra min far og jeg) bestemt, at desserten bliver cookies og is.

    Sidste år holdt vi amerikansk jul med kalkun, stuffing, kartoffelmos og alt hvad der ellers høre til, så glæder mig faktisk igen at få and 🙂

  • Maria
    Posted at 11:58h, 07 december Svar

    Hos os er julemenuen fuldstændig fast år efter år og uhyggelig traditionel: En rigtig god andesteg fyldt med æbler og svesker, tyk brun flødesovs, rødkål, kartofler både de hvide og brunede…Og så selvfølgelig Taffels Franske Kartofler 😀 Desserten er også fuldstændig fastlagt…Ris a l’amande UDEN hakkede mandler (I know helligbrøde!!) for der er faktisk ingen i familien der er helt pjattet med det – så kun en hel mandel i 😉 Og selvfølgelig overøset med lækker kirsebærsovs.

    Sidste år indførte vi i øvrigt en ny tradition til de voksne når gaverne skulle pakkes ud – en Lolland Libre: Frederiksdal Kirsebærvin, rom og cola og masser af is og citronskiver….Anbefales og glædelig jul herfra 🙂