Kähler Spisesalon – lækker frokost, lækkert sted

Kähler Spisesalon – lækker frokost, lækkert sted

kähler spisesalon

I sidste weekend fik vi Otto passet af mine forældre og stak af på en voksen getaway til min gamle studieby, Aarhus. Og frokosten i det nøje planlagte program for den korte 24-timers tur indtog vi på den keramikproducenten Kählers overlækre Spisesalon i M.P. Bruunsgade. 

_1050924s

Rummet er lyst og lækkert med store langborde i brede planker og smukke træstole. Og selvfølgelig udmsykket med de flotte sager fra Kähler. Her kan du se den evige blogger bag sit kamera – ja, det er næsten helt Velasquez-agtigt med mig i spejlet :-).

_1050908s

Alt er gennemført og lækkert i Kählers Spisesalon. De går op i, hvor råvarerne kommer fra, så det står der er masse om i menukortet. Og udover lækre snapse fra Schumacher, så laver de endda selv en masse snapse, som stod smukt udstillet i vinduet (det har de så nok ikke så godt af, men det så flot ud).

_1050933s

På væggene er der kæmpe fotostater med gamle fotografier fra Kählers værksted.

_1050918s

Nu var det jo voksen getaway, så jeg skulle selvfølgelig have mig en øl til frokosten. En lækker, blid og humlet øl fra øko-bryggeriet Skands, som faktisk har en kvindelig brygger. Denne øl var en Humlefryd. Der var lette noter af karamel, men det var stadig en let, pilsner øl. Uhm!

_1050925s

Så kom vores smørrebrød. Vi havde valgt 3 stykker hver. I kan se lidt nærmere på nogle af dem nedenfor. Jeg prøvede en af de hjemmelavede snapse til min mad: en vellykket blanding af gulerod og havtorn, som blev serveret ved stuetemperatur, hvor jeg nok havde foretrukket den let afkølet. Den var fin og let og meget feminin, uden at være sød. Peter fik en Krondild snaps fra Schumacher, der var helt vildt lækker (og kølig) og gik rigtig godt til især fiskeretterne.

 

_1050926s

Her kan du se nærmere på min krabbesalat. Plukket, sødt krabbekød rørt med mayonnaise og blomkål, pyntet med rå blomkål og sød-syrlig pomelo. Rugbrødet har de ikke kapacitet til at bage selv på stedet, så det køber de hos Århus berømte Langenæs Bager.

 

_1050927s

Jeg var helt vild med denne mad med tynde skiver salt høost med lækker luftørret skinke fra Fanø, et blødt pocheret æg og saltur. Mega lækkert med den flydende blomme, der møffede sig ud over alle de andre herligheder. Brødet var smurt med en rygeostcreme.

_1050928s

En anden favorit var denne saltede torsk rørt med kartofler og krydderurter og en ikke-in-your-face-agtig rapsolie (jeg synes de koldpressede rapsolier nogle gange kan  være for meget, men det var den her ikke). Der var pyntet med papirtynde skiver fennikel og pink grape. En slags nordisk version af bacalau, som bare smager af mere.

_1050930s

Der var også en overlækker hønsesalat med jordskokker i og drysset med lækker, ristet peberbacon, men her på billedet er det plukket røget ørred med en let puré af røgede kartofler (vildt god idé!), ørredrogn og sprøde løgringe. Også en virkelig dejlig mad, men godt nok ret røget. Måske skulle man nøjes med ét røgelement i en mad – begge dele smagte utroligt godt, men det blev næsten for meget med al røgen.

Og så til desserten!

_1050937-copy-2

Vi delte to desserter. En æblekage med rasp og flødeskum, pyntet med hjemmesyltede ribs, og en oldschool medalje med chokolade-myntecreme. Det er godt nok længe siden jeg har spist en medalje. Den her var dejlig sprød med en klat nougatreme i midten og flødeskum med revet chokolade og hakket frisk mynte i. Æblekagen var helt straight, men der var brugt rigtig gode æbler, som bare smagte utroligt godt og så er der bare næsten ikke noget bedre end æblekage. Jeg var – som I kan se – virkelig tilfreds med desserterne! Og så synes jeg faktisk også jeg havde en ret god hårdag 🙂

_1050935s

Og så lige en cortado til at slutte af på. Kaffen har de også tænkt over på Kählers. Den var rigtig dejlig og velbrygget med latteart og det hele :-).

Bottom line

Kähler Spisesalon er et utroligt dejligt sted at spise frokost. De har åbent hele dagen, så du kan også komme til morgenmad, eftermiddagssnack og aftensmad. Der var masser af ting på kortet, jeg gerne ville have smagt, men jeg må jo bare komme tilbage til Aarhus. Gid dette sted dog lå i København! Men jeg under nu aarhusianerne det godt.
Betjeningen var opmærksom, sød og havde totalt tjek på kortet og snapsene, så alle mine spørgsmål blev besvaret til fulde.

Kähler har også flagship butik på samme gade, og et lille hyggeligt kaffested, hvor du også kan få supper, grød m.v.

Kähler Spisesalon
M.P. Bruunsgade 33
8000 Aarhus C

3 Comments

Post A Comment

 • Jens P.N.
  Posted at 18:18h, 09 februar Svar

  Okay man kan bestille bord?

  Jeg “har været” 14 gange på Noma, men har stadig ikke spist deres mad…. 🙂

 • Henriette
  Posted at 13:39h, 09 februar Svar

  Det kan betale sig at bestille bord tror jeg, har været der tre gange, hvoraf jeg måtte gå slukøret derfra to gange da der var fuldt booket. Har dog en gang været heldig nok at prøve deres brunch og den kan også klart anbefales, og så er lokalerne bare så hyggelige 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 15:18h, 09 februar Svar

   Ja, der var også mange, der måtte gå forgæves, mens vi sad der. Men de afviser også folk selv om der er plads ved langbordene. Vi sad ved et 8 personers bord, hvor der var plads til 4 i midten, men den plads valgte man ikke at bruge. Det er jo lidt synd. Men det må næsten være en bevidst politik på stedet.