Kage i Blomsterbergs Café i Lyngby

Kage i Blomsterbergs Café i Lyngby

Om forhåbentlig ikke så længe flytter vi til Holte og så bliver Lyngby (og selvfølgelig også Holte), der hvor jeg kommer til at handle. Lyngby er super hyggelig – jeg elsker Lyngby Hovedgade med alle træerne, og der er masser af butikker og noget betryggende i at flytte ud af byen, men vide at der er en Magasin i nærheden (for det er der jo i Lyngby). I Lyngby er der også et kagested, nemlig Blomsterbergs Café, som konditor-kendis Mette Blomsterberg står bag. Jeg var derinde med Otto og min mor for at kagehygge.

Caféen er ret stor og indrettet i et åbent lokale med moderne møbler og et giga billede af Mette selv på væggen, så man ligesom ikke er i tvivl om hvor man er. Der er ikke super hyggeligt, men man sidder fint ved bordene. Jeg kunne godt have tænkt mig nogle mere hyggelige siddepladser som supplement – sofaer og lænestole, så det blev lidt mere eftermiddagshyggeligt.

Man får sig et bord og kan derefter gå op til den store montre, hvor dagens flotte udvalg af kager er udstillet. Der er masser at vælge imellem – både lagkager, moussekager, cheesecake, tærter, tørkager og petit fours.

Otto gik selvklart efter noget med chokolade og valgte denne chokoladetærte med ganache og hindbær. Rigtig fin tærte med sprødhed, fylde og syre. han fik et glas smukt lyserød rabarbersaft til. Han var meget tilfreds og jeg måtte IKKE smage!

Min mor og jeg valgte begge Othellolagkagen – nogle gange har man bare lyst til flødeskum. Den var helt perfekt med en rimelig fast, men luftig creme, smukt blank chokoladeglaze på toppen, hindbærsyltetøj og en lækker makronbund nederst. Kanten var omsluttet af marcipan, som var ret hvid, men et opklarende spørgsmål fik afsløret, at det er fordi de blander hvid farve i marcipanen – vel for at det skal se pænt ud, men stadig have smag. Faktisk var Othellolagkagen så god, at jeg kom tilbage ugen efter og spiste den igen. Denne gang startede jeg dog med et stykke smørrebrød, som til gengæld var virkelig kedelidt, så tag endelig frokosten et andet sted først.

Kagerne er helt perfekte hos Blomsterberg – det er også forventeligt. Jeg savnede at kunne få en tebolle eller scone før kagen, hvis man havde lyst til noget der ikke var kage og ikke var decideret frokost. Teen kommer fra lokale Chaya te og var udmærket, selv om jeg var træt af, at min eftermiddagste viste sig at være med frugtsmag (jeg hader frugte!). Men indretningen er lidt kedelig og servicen var ret skiftende de to gange, jeg har besøgt stedet. Vi blev glemt flere gange, så der gik laaaang tid mellem smørrebrød og kage (på andet visit). Generelt var meget personale ramt af en tilsyneladende ligegyldighed overfor gæsten – de var dårlige til at holde øje med andre borde, når de gik til og fra andre borde. Her mangler en dygtig restaurantchef, som sørger for at alt personale er super opmærksomt og man ikke går en tur gennem rummet uden selvfølgelig at kigge i retning af de andre borde. Det ændrer dog ikke på, at kagerne i sig selv er et besøg værd.

4 Comments

Post A Comment

 • Jesper R
  Posted at 22:35h, 26 oktober Svar

  Ja velkommen til en gastronomisk ørken nord for København (men ellers er her dejligt). Der er masser af caféburgere og de to steder, der forsøger at hæve niveauet er Meyers og Blomsterberg. Sidstnævnte har som du også bemærker så ringe betjening (og så høje priser), at vi har været der én gang og ikke kommer igen på trods af kagernes kvalitet. Vi måtte blandt andet betale for et glas postevand til en 1-årig! Meyers er fin, hvis man rammer den rigtige tjener, men også lidt ensformigt. Bedste alternativ er Tommi’s Burgerjoint i Lyngby Storcenter som har kvaliteten i orden, ordentlig betjening, god pris/kvalitet, men mangler noget charme i omgivelserne

 • Pernille juul
  Posted at 16:46h, 25 oktober Svar

  Problemet med frokost et andet sted i Lyngby er bare, at der virkelig ikke er noget, der er spændende. Så sig endelig til hvis du finder det. Meyers er fint men nogengange ville alternativer være godt. Kh Pernille

 • Susanne H-Jacobsen
  Posted at 13:42h, 25 oktober Svar

  Lyder lækkert! Men hvad var prisen?

  • Mira Arkin
   Posted at 22:50h, 26 oktober Svar

   Det kan jeg ikke huske – min lille mor betalte 🙂