Kød og coolness på MASH

Kød og coolness på MASH

   

   

Så fik jeg endelig prøvet at spise på Københavns steak restaurant MASH – Modern American Steak House – og jeg er lykkelig over at kunne meddele, at det på alle måder levede op til mine sindssygt høje forventninger. Høje, fordi det er Rasmus Oubæk, hvis mad jeg kender og elsker fra hans restaurant Oubæk i Store Kongensgade, som står i køkkenet, og fordi det handler om seriøse bøffer.   

Restauranten ligger i Bredgade og er bare så gennemført cool. Det er som at træde ind i en top cool steak restaurant i New York. Man får med det samme fornemmelsen af, at de virkelig har styr på deres pis herinde. Og det har de – tjeneren kunne huske hele vores bestilling i hovedet – det er altså sejt! 
Der var både familer med (velopdragne) børn, hippe reklame-branche-agtige folk, en gruppe af helt unge med mange tatoveringer og alt muligt andet (jeg læste i et sladderblad, at Stig Pedersen fra D-A-D blev spottet på MASH i meget stramme gamacher – desværre ikke mens jeg var der). Jeg var der sammen med min kæreste og mine forældre på en søndag aften.   

Min far og mor med deres cocktails

 

   

Kødet er i centrum 
På vej fra baren ind i restauranten passerer man en stor kølemontre, hvor det guddommelige oksekød hænger og der er udstillet eksempler på de udskæringer, man kan bestille på kortet. Det, at man stolt udstiller sit kød, så gæsterne kan beundre det, vidner også om, at man har et produkt man er stolt af og som man respekterer, og også samtidigt ønsker at gæsten skal respektere.
MASH har dansk krogmodnet kød,som er hængt i hele 90 dage, hvilket altså er ret meget mere, end det meste kød. Det danske kød smager kraftigt af kød, er magert og skal tygges godt. Det minder mig lidt om fransk kød. Derudover er der også amerikansk majsfodret kød med en utroligt dejlig fedtmarmorering, der giver kødet saftighed og smag. Og så er der endelig det japansk-inspirerede Wagyu kød fra Australien.   

   

Vi startede lykkeligt ud med cocktails – en god amerikansk tradition. Jeg fik en martini, der sad snorlige. Min mor fik husets special margharita, hvor der var lidt eucalyptus smag i – meget lækkert. Drengene fik Hemingway daiquiris, som var lyserøde, men meget meget mandige!
Vi delte nogle startere – en omgang fritterede blæksprutter og hvidløgsstegte kæmprejer – begge dele så lækre, at jeg faktisk får mundvand lige nu, mens jeg skriver om det.   

   

Den pefekte bøf
Og så kom endelig bøffen, som du kan se øverst i indlægget. Det er jo virkelig noget af en skattebasse at få serveret. Jeg valgte den danske bone-in ribeye på 500 g. og må med skam indrømme, at jeg var nødt til at levne. Det danske kød smager virkelig kraftigt og skal tygges godt, så måske mætter det også hurtigere end det mere saftige amerikanske kød, som min mor fik. Vi fik knaldgode pommes frites og bearnaise sauce til. En salat, onion rings og en omgang bønner med skalotteløg. Bøffen havde en fantastisk, mørk og karameliseret stegeskorpe – og stegeskorpe er nu en gang noget af det bedste! Det hele var lige som det skulle være, og jeg var meget MEGET lykkelig. Jeg glæder mig helt vildt til jeg skal spise der igen!   

Min mor er helt vild med onion rings!

 

MASH
Bredgade 20
København   

6 Comments

Post A Comment

 • marie
  Posted at 19:18h, 02 november Svar

  Hej Mira

  Jeg har spist på MASH med en ven tilbage i efteråret 2009.Efter at have været på ventelist i lang lang tid!

  Vi var MEGET skuffede! Vi fik begge bøffer der var sorte og brankede! De var ikke blot med stegeskorpe. Da vi gjorde opmærksom på at vores bøffer var forkullede fik vi kommentaren: “Det er rigtigt at de er brændte, det er en koncept vi prøver af lige nu” . Det har vi grinet meget af siden! Men ikke da vi sad på restauranten, vi var ret skuffede! Min bøf, en rib eye, var tør og sej og vores is, som vi fik til dessert, var helt smeltet.

  Alt ialt en MEGET skuffende oplevelse. Og jeg ELSKER ellers en god stor bøf! Hvorfor er det ikke muligt at få godt kød i Danmark? Jeg har fået himmelske bøffer i USA!!

 • Trine Klausen
  Posted at 13:10h, 25 februar Svar

  Har netop bestilt bord på MASH! …tænderne løb simpelthen for meget i vand efter din beskrivelse at der var ikke andet at gøre:-)

  • Mira Haaning Arkin
   Posted at 18:40h, 25 februar Svar

   Fantastisk! Rigtig god fornøjelse 🙂

   Kærlig hilsen
   Mira

 • Lars Kiilerich
  Posted at 20:40h, 21 februar Svar

  Nu kom jeg jo helt til at savle over beskrivelsen af de startere 🙂

  Helt sikkert en restaurant jeg vil have i de mentale arkiver til næste gang jeg skal spise ude i Kbh.

 • MadFar
  Posted at 21:31h, 16 februar Svar

  Hvor ser det bare klasse ud. Jeg har hørt meget godt om stedet og billederne her bekræftiger mig i – endnu en gang – at jeg skal have taget mig sammen til at besøge MASH næste gang vi er i Kbh. 500 gram? så er det da heller ikke en skam at levne 🙂

  /Madfar

 • Dr. Dietz
  Posted at 20:01h, 16 februar Svar

  Jeg er fuldstændig 1 million mlliard % enig. Det var den s´vildeste bøf. TAK