Julekager med ingefær og kanel

Julekager med ingefær og kanel

Jeg har bagt de her julekager flere gange allerede (men nu laver jeg jo også juleopskrifter til diverse kunder allerede i september), så jeg har faktisk spist en hel del af dem. De dufter naturligvis fantastisk julet og så er det mega hyggeligt at pynte dem – også med ungerne, som gik totalt amok med både glasur og krymmel De her er mine egne lidt mere moderate udgaver…

Julekager med ingefær og kanel

Antal: 12 stk store kager eller 20 små
125 g smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
325 g hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk stødt ingefær
½ tsk stødt kanel
1/4 tsk stødt nellike
glasur af 200 g flormelis og lidt vand
kagekrymmel
1. Smelt smør i en gryde sammen med brun farin og sirup. Bland hvedemel med bagepulver, ingefær, kanel og nellike og kom smørblandingen i. Ælt dejen sammen og rul den ud på et meldrysset bord til ca. 2-3 mm tykkelse. Stik kager ud til de figurer, du ønsker, og kom dem forsigtig over på bageplader med bagepapir på.
2. Bag kagerne i 8-10 min. ved 180°C og lad dem køle af på en rist, før de pyntes med glasur og drys.
No Comments

Post A Comment