Julehygge og fællesspisning med akvavit-drinks

Julehygge og fællesspisning med akvavit-drinks

Inviteret

En iskold vinteraften i sidste uge var jeg til hyggeligt juletamtam med drinks og middag ved langbordet oppe på ØsterGROs tagterrasse.

Det var Aalborg Akvavit , der inviterede og der var bål og kolde drinks i det fri oppe på taghaven. Mærkeligt nok hørte jeg solsorte synge, hvilket ellers er noget, jeg forbinder med forår og sommer. Men måske var solsortene tiltrukket af den hyggelige stemning?

Dennel lækre drink var lavet med bl.a. Aalborg Grill akvavit, som jeg faktisk ikke havde smagt før. Den er lidt hyldeblomstret i smagen og smagte skønt sammen med citron, salvie og noget så sjovt som asparges snaps, lavet af hvide asparges. Lækker sourdrink, som røg rimelig hurtigt ned (jeg ELSKER jo sourdrinks).

Inde i drivhuset spiste vi middag, hvor vi bl.a. fik grillede havtaskehaler og jordskokker med sprødt tang. Der var drinks til middagen og et lille shot ren Jubilæumssnaps, mens udviklingschefen fortalte om, at man faktisk burde nippe til snapsen fremfor at bunde den, så man rigtigt kunne smage den.

Sebastian fra Duck & Cover stod for de fremragende cocktails. Det fungerede overraskende godt med akvavit i drinks – der var så god balance i dem alle tre. Dygtig! Snaps kan virkelig noget i en cocktail – både friske versioner og mere søde og fyldige slags. Og så kan man jo også lave dem selv – den der aspargessnaps var da noget, man kunne kaste sig ud i til foråret, og udviklingschefen fortalte også, at hvis man lavede snaps af palmekål, kom der nogle trøffelagtige smagsnoter fra kålen, som var ret spændende. Vi har sortkål i haven, så det kunne da være sjovt at lave en slags kål-trøffel-snaps…

Min yndlingsdrink denne aften på toppen af Østerbro var denne lyse og klare drink, der mindede lidt om en Dry Martini, fordi den var så crisp og rentsmagende. Jeg var faktisk forbi Duck & Cover i fredags og fik lusket opskriften ud af Sebastian.

Den kommer her, men den har ikke noget navn:

4,5 cl Aalborg Jubilæums akvavit
2 cl Martini Ambrato (en lyst og let sødlig vermouth – kan evt. erstattes med Lillet Blanc)
1 tsk sukker sirup
2 dash absinth
isblok/kæmpeisterning
revet citronskal
dild

Kom alle ingredienser i et røreglas og rør dem sammen. Server i et whisky glas med én stor isterning eller isblok. Pynt med revet citronskal og lidt dild.

No Comments

Post A Comment