Julede kanelsnegle med appelsin og tranebær

Julede kanelsnegle med appelsin og tranebær

2

Foto: Line Thit Klein

Jeg lavede den hyggeligste bagesag til Alt for damerne tidligere i december, hvor jeg fik hjælp i køkkenet fra to søde piger. Her får I opskriften på disse helt fantastiske kanelsnegle med ekstra julesmag. Og den kan bruges året rundt. 

Kanelsnegle med appelsin og tranebær
12-14 stk

Dej

125 g smør
5 dl mælk
125 g sukker
1 tsk kardemomme
25 g gær
600 + 75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron

Fyld

200 g brun farin
100 g blødt smør
revet skal af 1 øko-appelsin
1½ spsk kanel
1 tsk kardemomme
75 g tørrede tranebær

1 æg til pensling
glasur af 100 g flormelis og lidt vand

1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk og sukker. Kom den lune mælkeblanding i en stor skål eller røremaskine og tilsæt kardemomme. Rør gæren ud og lad det stå 5 min til gæren får mælken til at boble.

2. Rør de 600 g mel i dejen, til du har en ensartet og ret våd dej. Dæk skålen med plastfolie eller et rent viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

3. Bland resten af melet med bagepulver og natron og ælt det i dejen. Tilsæt mere mel, hvis dejen stadig er meget våd. Du skal have en spændstig, fugtig dej, som ikke klistrer, men som ikke har så meget mel i sig, at den bliver tung. På et meldrysset bord rulles dejen ud til et rektangel på ca 40×60 cm. Rør brun farin sammen med smør, appelsinskal, kanel og kardemomme og smør det ud over dejen i et ensartet lag. Drys tranebærrene over og rul dejen tæt sammen på den lange led. Skær dejpølsen ud i 12-14 tykke skiver og kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir. De skal ligge med omtrent 1 cm afstand til hinanden. Dæk bradepanden med et rent viskestykke og lad kagerne efterhæve i 30 minutter imens du varmer ovnen op til 180 gr.

4. Bland æg med en smule vand og pensl sneglene. Bag dem i 30 min til de er gyldne. Lad kagerne køle helt af før de dekoreres med glasur.

 

1

No Comments

Post A Comment