Julebrødkrans med rosiner og kanel

Julebrødkrans med rosiner og kanel


Foto: Line Klein

Der er så travlt her i december og det er altså ikke meget, vi får julehygget. Alle er eller har lige været forkølede, der skal købes gaver, vi mangler lissom også lige at få hængt nogle lamper op og den slags – you know the drill. Men når jeg så får lavet tid til lidt hygge, så er det MEGA hyggeligt. For mit vedkommende består julehyggen i sådan noget som at lave juledekorationer med ungerne, have ild i pejsen, sidde med et glas rom og tænde op i adventskransen eller at bage noget.

Sådan en julekrans som denne er nem at lave og den smager og dufter forrygende. Spis den som den er eller med lidt smør på. Dagen efter er den god i madpakken eller ristet med smør og marmelade til en kop te. Den blev kæmpestor og fin! Hvis du ikke er til kransen, kan du dele dejen i to og lave to brød i smurte ikke alt for store franskbrødsforme.

Julebrødkrans med rosiner og kanel

1 stor krans

50 g smør
4 dl kærnemælk
25 g gær
1 æg
50 g sukker
2 tsk groft salt
1½ tsk kanel
125 g groft rugmel
ca. 400 g hvedemel
50 g rosiner
1 æg til pensling
1 spsk sukker + ½ tsk kanel

  1. Smelt smørret og bland med kærnemælk. Rør gøren ud i og tilsæt æg, sukker og salt og rør det sammen. Kom kanel og rugmel i og tilsæt så hvedemel efterhånden. Kom rosiner i og ælt dejen godt sammen. Kom den i en skål og dæk med et fugtigt viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i 1½ time.
  2. Del dejen i 3 stykker og tril dem til lange pølser. Flet pølserne sammen til en tyk fletning og form den til en krans. Niv dejen sammen i samlingen. Kom den forsigtigt over på en bageplade med bagepapir og lad den efterhæve i 30 min. Pensl kransen med sammenpisket æg. Bland 1 spsk sukker med ½ tsk kanel og drys på kransen. Bages i 30 min. ved 200 gr.
No Comments

Post A Comment