Jordbærtærte med chokoladeganache

Jordbærtærte med chokoladeganache

– SPONSORERET INDLÆG –

jordbærtærte

En bakke søde, bløde og mørkerøde Honeoye jordbær dyrket ved Lammefjorden fra C.O. Torveplads i Torvehallerne blev til denne fantastiske og intense jordbærtærte med en ond ond chokoladeganache i bunden. Og det var ikke engang besværligt. Tærtedej og ganachedelen kan endda laves en dag i forvejen, så hvis du skal have gæster, er denne tærte en utroligt praktisk og ikke mindst imponerende ting at servere. Måske var det noget til Sankt Hans aften?

_1120684S

Jordbærtærte med chokoladeganache
8 stykker kage

Dej
250 g hvedemel
125 g koldt smør
2 spsk flormelis
1 æggeblomme + lidt vand

Ganache
2½ dl piskefløde
250 g mørk chokolade
40 g smør

1-2 bakker jordbær, evt. lidt flormelis

1. Jeg laver altid mørdej i min foodprocessor: kom mel og flormelis i foodprocessoren og tilsæt smør i store tern. Kør det sammen i maskinen til det ligner grov rasp og brug æggeblommen og lidt koldt vand til at samle dejen med. Alternativt smuldrer du bare smørret ud i mel og flormelis med fingrene. Saml dejen til en rund, flad disk, pak den ind i plastikfolie og lad den stå og hvile i køleskabet i 30 minutter.

2. Til chokoladeganache varmes fløden op til kogepunktet. Bræk imens chokoladen i stykker og kom den i en skål, der kan tåle varme. Del smørret i tern og kom i skålen og hæld den varme fløde over. Lad det stå fem minutter mens chokoladen smelter og rør det så sammen til en glat chokoladecreme. Efterhånden som blandingen køler af, stivner ganachen. Lad den stå og køle, mens du forbager tærtebunden.

3. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en cirkel, der passer til en tærteform på omkring 23 cm diameter. Kom dejen i formen og trim kanterne. Jeg bruger en metalform med løs bund, så kagen er nem at få ud. Kom et lag bagepapir over dejen og fyld det med bagekugler eller tørrede bønner (jeg bruger nogle bønner, som jeg kun bruger til blindbagning og gemmer efter hver brug). Bønnerne eller kuglerne holder dejen nede, mens den blindbages, dvs. bages uden fyld. Bag bunden i ca. 25 min til den er flot og gylden. Tag den ud og lad den køle helt af.

4. Hæld den tyktflydende chokoladeganache i tærtebunden, dæk med folie og lad tærten køle helt af i køleskabet. Ganachen bliver helt fast, når den er kold. Inden servering pyntes kagen med jordbær i skiver eller i halve. Drys evt. med flormelis.

_1120782s

4 Comments

Post A Comment

 • Jacob
  Posted at 19:11h, 05 juli Svar

  Kan på vegne af mig selv og kolleger anbefale en champagnegele på toppen… Lavede også en aflang version med en stribe hindbær langs midten, men kræver en meget mild ganache (jeg brugte 80% chokolade), da hindbærsmagen er væsentlig svagere end jordbær. Dette var mit første forsøg med en tærtedej, som jeg ellers altid har været bange for. Jeg takker og bukker for lækker inspiration og forsatte gode opskrifter og lækre ideer!

  • Mira Arkin
   Posted at 08:44h, 07 juli Svar

   Ja, god idé med gele. Så holder jordbærrene sig også pæne i flere dage, hvis man altså ikke grovspiser kagen med det samme 🙂

 • Christina
  Posted at 12:04h, 21 juni Svar

  Lækkert! Jeg har også planer om at lave en tærte i dag, som skal spises i morgen, når vi skal have gæster. Den er dog den traditionelle med flødecreme også. Jordbærtærte er bare det bedste!

 • Katrine
  Posted at 12:01h, 21 juni Svar

  Mums! Den ser imponerende og helt vildt nem ud. Ikke noget med at koge creme og lave gelé. Og alle ingredienser er i huset. Det gav lige inspiration til at få brugt mine to små nye tærteforme – to styks portions-jordbær-tærter coming up 🙂