
Jordbærkage med crumble
Endnu en gang har jeg lavet en kage med crumble eller streuseltopping – kald det hvad du vil (Kald det liiiiiiiig’ hvad du vil). Jeg er så vild med konceptet crumble og synes jeg havde stor succes med både min solbærkage og mine blåbærmuffins, som begge havde den sprøde, crumbleagtige topping.
Kagen her var dejligt fugtig og blød i krummen. Jordbærrene bliver lidt som jordbærsyltetøj under bagningen og med den sprøde topping over var det en rigtig god kage. Perfekt med en klat creme fraiche til. Og så kan man selvfølgelig prøve sig frem med alle mulige slags bær og frugt. Jeg er sikker på, at kagen også er et hit med blåbær, kirsebær, abrikoser, æbler, solbær, hindbær og ferskner og alt muligt andet.
Jordbærkage med crumble
175 g sukker
75 g blødt smør
1 tsk vaniljesukker
2 æg
250 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
150 g creme fraiche
400 g jordbær
Crumble
50 g lyst muscovadosukker
100 g hvedemel
50 g grofthakkede mandler
50 g smeltet smør
1. Varm ovnen op til 175 gr. Rør sukker, smør og vanilje blødt og tilsæt æggene. Bland mel og bagpulver og rør det i dejen skiftevis med creme fraichen. Kom dejen i en 22 cm springform beklædt med bagepapir.
2. Rens jordbærrene og skær dem halve eller kvarte. Fordel dem over dejen.
3. Bland muscovadosukker med mel, mandler og smør til det har crumblekonsistens – altså med små og store klumper i. Kom crumblen over jordbærrene og bag kagen i ca. 60 min. Lad den køle lidt af, inden den spises.
Karin ebbesen
Posted at 11:57h, 25 januarEn virkelig dejlig og men kage. Mon den kan laves ned frosne rabsrber
Mira Arkin
Posted at 13:42h, 25 januarTusind tak – ja, den vil fungere fint med rabarber 👌🏼
Solveig B.N.
Posted at 14:53h, 25 juliMin venninne bakte denne kaken til meg og familien for noen dager siden, og den var helt HIMMELSK!!! Skal absolutt anbefale den videre! 🙂 takk!
Mira Arkin
Posted at 15:03h, 25 juliFantastisk! Tusind tak:-)