Jordbæris med creme fraiche – måske sommerens bedste is?

Jordbæris med creme fraiche – måske sommerens bedste is?

jordbæris

Jeg havde stor succes med denne opskrift på jordbæris, som jeg lavede i forgårs på min ismaskine. Sidst, jeg lavede jordbæris, fik jeg klager fra Peter om at den ikke var jordbærret nok. Så har vi været en tur i Frankrig, hvor en del laves på crème fraiche, og det fik jeg lyst til at prøve.

Det blev en stor succes.

Det er som om syren fra den fede crème fraiche (og du skal bruge den på 38%) fremhæver friskheden i jordbærrene på den dejligste måde. Samtidig var det også min første is, hvor jeg ikke har lavet en crème anglaise som bund – det virkede også fint. Isen bliver bedst, når du kan køre den på en ismaskine, men den kan også laves uden.I det tilfælde bør du røre i isen hver halve time, mens den er i fryseren, for at minimere mængden af iskrystaller i den.

_1230679s

Jordbæris med crème fraiche
ca. 750 ml

400 g jordbær, rensede
175 g sukker
1 stang vanilje
6 æggeblommer
500 g crème fraiche 38%

1. Kom jordbær og sukker i en blender og blend til der ingen klumper er.

2. Flæk vaniljen og skrab kornene ud. Kom det i en skål sammen med æggeblommer og pisk dem sammen, til de er lyse og skummende. Vend creme fraichen i jordbærrene og vend til sidst æggeblandingen i.

3. Hæld det hele i en ismaskine. Kør det i maskinen, til du har en meget tyk softice. I min maskine tager det 15-20 min – bliv ved, til maskinen næsten ikke kan røre rundt længere. Kom isen over i en plastikbøtte og frys den færdig i fryseren i 3-4 timer. Kom den i køleskabet i 30 min. før den skal serveres, så den har perfekt, cremet konsistens.

6 Comments

Post A Comment

 • Cecilie Speedstsberg
  Posted at 15:48h, 24 september Svar

  Hej Mira 🙂
  Mums det ser lækkert ud!!
  Tror du jeg kan lave denne som en almindelig vanilje is? Altså undlade jordbærene?
  Ved ikke om du måske selv har prøvet det?
  V. Hilsen
  Cecilie 🙂

  • Mira Arkin
   Posted at 10:26h, 25 september Svar

   Det kan du sagtens, det har jeg også selv gjort. Bare kom en smule mindre sukker i, da du i så fald ikke har syren fra jordbærrene. 150 g er sikker godt.

 • Karin
  Posted at 23:18h, 26 juni Svar

  Hej Mira

  Den både ser og lyder rigtig lækker den is.
  Må jeg spørge dig hvilken ismaskine du har brugt til den?

  Jeg er på udkig efter en ny ismaskine, da min gamle ismaskine gik i stykker i går.
  Jeg har indtil videre fundet denne maskine http://madmaskiner.dk/nemox-gelatissimo-exclusive-ismaskine/
  Jeg kan bare ikke helt finde ud af om den er pengene værd eller om jeg skulle gå lidt ned i pris.
  Kender du den ismaskine?

  Med venlig hilsen
  Karin

  • Mira Arkin
   Posted at 07:00h, 27 juni Svar

   Det er faktisk lige den, jeg har:-) Jeg er super glad for den.

   • Karin
    Posted at 13:18h, 27 juni Svar

    Hej Mira

    Det var da pudsigt:)

    Så bliver det den jeg bestiller.

    Tak for hjælpen.

    Med venlig hilsen
    Karin

 • Bente
  Posted at 08:52h, 26 juni Svar

  Seriøst – det smager SÅ godt!!!!