Stakkels Lars og hans løbetræning – jordbær pavlova-lagkage
Jeg har lige haft besøg af min gode ven Lars, som kom forbi efter at have løbetrænet. Det fik han så ødelagt ved at spise denne kage sammen med mig og Peter. Vi beroligede dog os selv ved at sige, at det ikke var så slemt endda – en pavlova består jo mest af luft…
En pavlova er en australsk dessert opkaldt efter den russike ballerina Anna Pavlova, som turnerede i Australien og New Zealand i 1920erne, bestående af fluffy marengsbund, som er blød og flødebolle-agtig indeni, med flødeskum og frugt ovenpå. Her har jeg lavet den om til en slags lagkage, som jeg indrømmer er på grænsen til det vulgære, men på den rigtigt gode måde! Kombinationen af marengs, fløde, jordbær og chokolade, behøver man vel ikke gøre så meget ekstra reklame for – det virker bare.
Kagen ser fantastisk og fjollet ud på én gang, men det kan ikke undgås at den splatter lidt ud, når man begynder at skære i den. Brug en savtakket brødkniv, for at minimere risikoen for total udsplatning.
Her har jeg brugt jordbær i mangel på anden frugt – de spanske jordbær man kan købe nu er jo ikke helt så ophidsende som de danske, når de er i sæson. Jeg ville egentlig have brugt hindbær, men kunne ikke få dem. Du kan også bruge blåbær, brombær eller rabarberkompot alt efter smag.
Pavlova lagkage med jordbær, 6 portioner
Marengsbunde:
4 æggehvider
250 g. rørsukker
½ spsk. maizena
1 tsk. hvidvinseddike
2 dl. piskefløde
1 spsk. flormelis
750 g. jordbær
50 g. mørk chokolade
Pisk æggehviderne med en elektrisk pisker til de bliver hvide og skummende. Tilsæt sukkeret lidt ad gangen mens du fortsætter med at piske til massen er blank og de spidser du laver bliver stående. Tilsæt til sidst maizena og eddike og pisk det ud i massen.
Læg alufulie i to forme på 20 cm. i diameter. Glat folien ud og fold kanterne ned ad siderne på formene. Fordel marengsen i formene, glat overfladen med en spatel og bag ved 150 gr. i 1 time og 10 minutter. Sluk ovnen, åben lågen og lad marengsen køle helt af inden du forsigtigt tager dem ud af formene og piller folien forsigtigt af. Marengsen revner lidt ved afkølning – det gør ikke noget!
Pisk fløden til skum. Hak halvdelen af jordbærrene, bland dem med flormelis og vend det sammen med flødeskum.
Smør fløden ud på den ene marengsbund, læg jordbær i skiver på (gem nogle jordbær til pynt) og læg den anden ovenpå.
Smelt chokoladen og dryp den ud over toppen. Pynt med de sidste jordbær.
Lars
Posted at 19:07h, 18 aprilMen godt smagte den!!
Åse Nørgård
Posted at 06:55h, 12 aprilAbsolut MEGET lækker…og så kan jeg rigtig godt lide, du giver gode råd, om hvilket redskab man skal bruge når den skal skæres…det mangler mange opskrifter, de der praktiske fif!
Mette
Posted at 18:40h, 11 aprilUUUUUUU MMMMMHHHHH