Jeg kunne spise på Schønnemann hver dag

Jeg kunne spise på Schønnemann hver dag

Men jeg ville nok blive jordens fedeste kvinde, for der spares ikke på de gode sager på smørrebrødsrestauranten Schønnemann på Hauser Plads i København. John og Søren Puggaard (som jeg i øvrigt mødte, da jeg var i Norge til snapse award show – de er nogle utroligt dejlige og store mænd), der driver byens efter min mening bedste smørrebrødsrestaurant, er kompromisløse, når det gælder kvalitet, og servicen på stedet er helt fantastisk – den kan sagtens måles sig med Michelinstjerne-restauranternes service. Det er voksne mænd, og de har fuldstændig styr på hvad de laver.  

Jeg var der for nylig med Peter og mine forældre og tro mig, det er svært at få bord her i juletiden. Jeg var ude i god tid. Det var min madglade veninde ikke. Hun havde forsøgt at få et bord til julefrokost med sin familie, men måtte opgive og den dag hun fik den endelige besked derfra, var hun faktisk lidt ved at tude.

Det kan være, nogle synes det er en noget dramatisk reaktion på en fyldt restaurant, men jeg kan sagtens følge hendes skuffelse, for jeg fungerer på samme måde; jeg bygger kolossale forventninger op, når jeg planlægger noget, jeg glæder mig til (som f.eks. et dejligt måltid). Derfor bliver skuffelsen ekstra stor og bitter, hvis mine forventninger ikke indfries. Forfærdeligt, men sådan er det. Til gengæld tror jeg så, at forventningsopbyggere som min veninde og jeg er et niveau lykkeligere end andre, når det så lykkes os at få indfriet forventningerne. Og for mig betød det, at min hurtige frokost på Schønnemann (og en indsprøjtning dejligt fedt fra panering og mayonnaise) gav mig et skud kærlighed i maven på en kold vinterdag.

Og tænk en gang. Den dag vi var der, kom en af vinverdenens rockstars ind og måtte gå igen, fordi der var fyldt – danske Peter Sisseck, som laver super vin i Spanien (det er ham med Pingus vinen). Stakkels Peter, men også rockstars må bestille bord!

Nu vil jeg så være ond og vise jer billeder af nogle af retterne – ond, fordi det jo som sagt ikke er til at få et bord her i december. Men så kan I jo glæde jer til januar, hvor I kan skide højt og flot på slankekure og afsavn og i stedet tage på Schønnemann og smovse i de danske glæder. Og hvem siger, man kun skal drikke snaps i december? Jeg kan ikke forestille mig, at andre steder kan have et større udvalg af snaps – det er helt sindssygt hvor meget de har.

Jyttes Kartoffelmad med tatar af røget ål, purløg og mayonnaise. Jeg elsker røget ål og denne kombo var vildt lækker.

Sprød, sprød rødspættefilet med håndpillede rejer og mayonnaise. Schønnemann bruger håndflåede rødspætter som paneres i japansk panko-rasp for en ekstra sprød panering. Jeg bliver sindssyg af at kigge på billedet. Giv mig sådan en mad nu!

En anden af mine favoritter (som min far spiste – jeg kunne desværre kun klare to stykker): Jomfruens Natmad med hønsesalat, gulerodsfritter, røgede kartofler og ikke mindst bacon. Altså – jeg bliver helt stum.

Jeg kan ikke sige nok godt om Schønnemann – måske burde jeg slet ikke sige noget, for så kommer I også rendende derned, og så er det jo helt umuligt at få bord. Men hvis I ikke allerede har været der, så gør det for guds eller andre vigtige personers skyld! Der er hyggeligt, alle er søde, maden er fantastisk, betjeningen er verdensklasse, snapsekortet er helt vildt og øllene er gode og valgt med omhu.

4 Comments

Post A Comment

 • Deborah
  Posted at 11:22h, 12 december Svar

  Jeg har aldrig været, men det skal der da helt klart laves om på, kan jeg se. Superlækkert ser det ud.

 • Log on Food
  Posted at 11:24h, 10 december Svar

  Hej Mira,

  Sikke nogle fantastisk indbydende billeder! Jeg elsker også Schønnemann, selv om det nærmest er sværere at få bord end på gourmet restauranter. Må snart derind igen (hvis jeg kan få bord).

  – Kathrine

 • Søren { smørrebrødet.dk }
  Posted at 23:01h, 09 december Svar

  Det ser virkelig lækkert ud og hvis der er noget vi er ekstremt gode til herhjemme, så er det at lave et stort nummer ud af vores frokost. Schønnemann og aamann for den sags skyld holder en tradition i live vi kan være stolte af. Smørrebrød på den helt rigtige måde 🙂 og jeg bliver godt nok også misundelig når man ser hvad i har fået.

  Lækkert.

  Bedste hilsner
  Søren

 • foodfanatic
  Posted at 22:57h, 09 december Svar

  Kære Mira
  Hvor ser det godt nok fantastisk ud. Nu er jeg endnu engang opsat på at spise på Schønnemann. Stedet var blevet anbefalet af Katrine Klinken, og jeg bestilte endda bord, da jeg var i Kbh i oktober. Dog endte vi med at blive et større selskab end først antaget, og de kunne ikke klare de ekstra pladser, så vi tog på Aamanns i stedet. Nu må jeg helt sikkert forsøge igen næste gang, jeg besøger byen. Tak for super skønne billeder.
  Kh Nadia