Retour: Jeg elsker stadig Oubæk

Retour: Jeg elsker stadig Oubæk

Retour

Efter lang tid uden har jeg nu endelig spist superkokken Rasmus Oubæks utroligt velsmagende mad igen. Hans restaurant Oubæk i St. Kongensgade var i mange år min favoritrestaurant i København. Han kan et eller andet med velsmag og perfekt tilsmagning, og de porno-agtige bistroretter var altid lige i skabet. Efter en årrække overlod Rasmus Oubæk sin restaurant med andre folk i køkkenet, mens han selv stod for at køre det nye kendis-steakhouse MASH op. Han er jo kendt som Bearnaise Kongen, og på MASH var bøf og bearnaise også lige i skabet. Men efter en tid bliver man jo nok træt af at stege bøffer og Rasmus Oubæk har nu igen åbnet sit eget sted.

Stedet hedder Retour og ligger i Tordenskjoldsgade, der hvor Ensemble lå, og sidst den prisvenlige gourmetrestaurant, Open, som så lukkede. Ahem. 

For alle os Ahn-fans har Rasmus gudskelov taget sin dygtige, berygtede og lettere bidske kæreste Ahn med i restauranten, hvor hun forsøges holdt  under kontrol af restaurantchef Jesper Marcussen, som selv har en fortid hos Nimb i Tivoli. Jeg elsker Ahns no-nonsense stil, og det var en fornøjelse af blive serviceret af hende igen. Det er den selvsamme Ahn, der viser sig som spøgelse på det øverste billede her. Uhhhh!

Retour

På tavlen står dagens specialiteter og derudover har Retour et fint kort, hvor Oubæks gode gamle bøf med bearnaise og fritter selvfølgelig er med og også den gode, rørte tartar. Stilen er stadig frankofil bistro.

Jeg hoppede på en af dagens specials – blød polenta med ristede svampe og brisler, meget tynde skiver rosastegt andehjerte og høvlet parmesan. Retten var dryppet med en koncentreret glace og det var en utroligt mumset oplevelse. Masser af smag og perfekt tilsmagt. Man bliver bare utroligt tilfredsstillet af Rasmus Oubæks retter – der mangler ikke noget.

Vi startede i øvrigt med et dejligt glas champagne. Ren pinot noir fra Dosnon & Lepage. Derefter gik vi over til en dejlig flaske Beaujolais, som jeg ikke husker navnet på. Prisen var vist kun 300 kr. og det var et godt køb.

Retour

Peter og Kristoffer, som var med, fik ravioli med snegle og salvie. Perfekt pasta med lækkert fyld og velsmagende snegle, som ikke havde jordsmag (det kan de have og det er træls) overhovedet. Masser af lækkert smør og parmesan over.

Retour

Min hovedret var rigtig mandemad. Rød-rosa gråandebryst med en tourte af kråser og sådan noget – tror jeg – i og stegt foie gras over. dertil en lille klat kartoffelpuré med purløg og en kraftig glace. Der var skruet op for alle knapper og spillet på alle tangenter, og jeg var faktisk utroligt mæt bagefter – min forret var jo også på den kraftige side. Virkelig lækkert og igen tilsmagt til UG, men nok lidt for meget i forhold til mit valg af forret.

Retour

Peter fik bøf bearnaise og jeg må lige vise fritterne frem, som jeg synes er præcis som fritter bør være. De er store, sprøde uden på og bløde inden i. De er stegt nok, så de er gyldne og ikke blegfede og jeg kan bare blive ved med at spise dem. Kristoffer fik også fritter til sin rørte tartar, som han var mægtig glad for. Jeg testede selvfølgelig Peters bearnaise, og det virker som om Rasmus Oubæk er gået over til en mindre luftig og mere mayonnaiset bearnaise end den, han lavede i sin tid på Restaurant Oubæk. På MASH var det faktisk allerede blevet lidt mayonnaiset, og jeg har hørt, at det er sådan franskmændende bedst kan lide deres bearnaise.

Jeg foretrækker dem nu mere luftige og piskede, som jeg synes Oubæk lavede dem i starten, men vi er altså nede på et ret nørdet niveau nu. Den havde fin syre-fedme balance, omend Peter syntes den godt kunne have haft mere pang fra krydderurter og løg i sig.

Retour

Til desserttid var vi wastede efter al maden (jeg spiste jo også en del af drengens fritter, skal du tænke på). Vi nøjedes derfor med kaffe og en portion madeleines.
De viste sig at være friskbagte på bestilling og i fin miniatureformat. En utrolig duft af brunet smør bredte sig omkring bordet og vi huggede grådigt dem alle i os og småskændtes derefter lidt om hvem der havde spist hvor mange, for alle følte sig en smule snydt. Sådan skal det jo være med gode kager, og man har det nu en gang bedst, når man stadig lidt kunne spise en kage mere, men lader være.

Bottom line

Rasmus Oubæk er tilbage på Retour, og det er jeg utroligt glad for. Han kan sit kram og det er fransk, vellavet mad, når det er bedst. Bedre end jeg har fået det på nogen fransk bistro i Frankrig. Han er en voldsomt talentfuld kok, og det er en befrielse for en gangs skyld at spise et måltid som på ingen måde går op i at være nordisk – der var ikke et spor af hverken havtorn eller perlerug på menuen. Tak til hele holdet bag Retour for at sørge for, at man som gæst bare kan læne sig tilbage og nyde nydelsen. Stemningen er livlig men afslappet og det er rart at være der. Jeg elsker stadig Oubæk! Og Ahn :-).

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.