Jazzy fladfisk: Parmesangratinerede rødtunger.
Foto: Line Klein
Her en super lækker måde at tilberede fladfisk på. Det var simpelthen så lækkert! Parmesanen i smørret får det hele til at hænge sammen og blive på fisken. Jeg ser ingen ende på, hvad man kan smøre det her på! Fisk, kylling, gris, kartofler, porrer – alt bliver godt med parmesansmør.
Rødtunger gratineret med parmesansmør
Til 4 personer
4 rødtunger, flået på begge sider
75 g blødt smør
50 g fintrevet parmesan
revet skal af ½ citron
1 lille håndfuld basilikum, hakket
salt og sort peber
Rør smørret sammen med parmesan, citronskal, basilikum, lidt salt og godt med sort peber. Fordel smørret på begge sider af rødtungerne. Læg dem i en bradepande med folie i bunden og steg dem i ovnen i 10 min ved 200 gr. Giv dem evt. et par minutter under grillen til sidst, til fiskene er gyldne og ostesmørret er smeltet.
Stinna Frydkjær Liholm
Posted at 00:10h, 13 januarHvad ville du servere til… hvis nu det var sådan lidt dejlig weekend fisk…? Det ser lækkert ud…
Mira Arkin
Posted at 10:04h, 16 januarTak, Stinna
Måske lidt små kogte kartofler vendt i smør og persille eller en pesto. Eller ovnristede kartofler med olivenolie. En sprød salat med mega tyndtskårne rodfrugter og sprøde salatblade og en frisk vinaigrette.