Et lille pip om sund mad – japansk nudelsuppe

Et lille pip om sund mad – japansk nudelsuppe

nudelsuppe 

Mira og Fitness World – for dem der kender mig godt, er det måske ikke lige den mest åbenlyse kombination. Og jeg er heller ikke tilhænger af Raw-bevægelsen eller andre former for ekstremisme. Men jeg lever jo bl.a. af at lave “dameblads-mad”, hvilket jeg elsker, selv om det ikke er genren hvor man vælter sig i store kødlunser og flere pakker smør. På trods af mit image som kødpige, så spiser jeg masser af vegetariske og sågar kaloriefattige retter .  Det er bare ikke noget, jeg nødvendigvis gør i forbindelse med en decideret kur, men bare fordi den mad jeg har lyst til den dag, tilfældigvis er vegetarisk eller fedtfattig eller hvad det nu er. Det er min filosofi, at man ikke skal forsøge at få mad til at ligne noget andet end det, det er. Hvis man vil have bearnaisesauce, så er det det man skal have og ikke en erstatning herfor (om hvilket jeg ved, de dejlige Pricebrødre er enige med mig i, se bl.a. i deres nye kogebog, Spise med Price sæson 2, som jeg snarligt vil anmelde).

Et tip til dem der søger kaloriefattige måltider: spar på kødet (ja, det troede I nok ikke skulle komme ud af min mund!). Der er rigtig mange kalorier i kød, så ved at gå uden om det flere dage om ugen, kan man spare mange kalorier. At der så er en masse måder at komme omkring vægttab på er en anden sag; low-carb metoder med højt indtag af magert protein mætter og gør muligvis, at man spiser mindre. Men det er svært, besværligt og dyrt at undvære kulhydraterne (særligt for pasta-narkomaner som mig), og nogle kødfri dage om ugen er en nem måde at spare nogle kalorier.

Hvis man vil spise let og samtidig respektere sin mad for det den er, så kan man med fordel ty til det asiatiske køkken, hvilket jeg skrev om i Fitness World’s medlemsmagasin tidligere på året. Det japanske køkken er i udbredt grad meget sundt, og man lider ingen nød eller føler der mangler noget, når man slubrer en dampende varm skål nudelsuppe i sig.  Og nu ikke et ord mere om slank mad. Her på bloggen handler det om god mad, og hvis det så tilfældigvis samtidigt er sundt, så betragt det som en utilsigtet bonus!

Her er min opskrift fra Fitness World:

Japansk nudelsuppe med svampe og pak choi

Til 4 personer

1½ l. hønsesuppe (jeg bruger frossen suppe men sier de klamme frosne grøntsager fra, du kan også bruge bouillon)
150 g. nudler (f.eks. fuldkorns ægnudler eller sobanudler*)
300 g. pak choi *
1 bundt forårsløg
120 g. svampe, f.eks. shitake
3 spsk. japansk soja
Sesamolie
2 spsk. fintrevet frisk ingefær + mere til servering
Evt. salt

1. Varm hønsesuppen og tilsæt 2 spsk. fintrevet ingefær. Smag evt. til med salt.

2. Kog nudlerne efter anvisning på pakken.

3. Rens og snit pak choi og svampe. Snit forårsløg i tynde skiver. Varm en pande op og lynsteg svampe og pak choi i olien i 3 minutter. Tilsæt soja, rør rundt og sluk for varmen.

4. Anret nudler og lynstegte grøntsager i serveringskåle. Drys med forårsløg og riv lidt ekstra ingefær over. Hæld den varme suppe over. Dryp med en smule sesamolie og servér.

* Sobanudler er japanske fuldkornsnudler lavet af boghvede
* Pak choi eller bok choi er en japansk kåltype der kan sammenlignes med en blanding af kinakål og spinat. Kan erstattes med de grønne blade fra kinakål, spinat eller sølvbede.

5 Comments

Post A Comment

 • Dennis
  Posted at 13:01h, 26 marts Svar

  Jeg har lavet en bud på hvordan man laver en vegansk version her:

  http://morefews.dk/opskrift-japansk-shoyu-ramen-nudelsuppe-vegansk/

 • Stephanie Xenia
  Posted at 16:15h, 23 september Svar

  Jeg er totalt nybegynder indenfor madlavning. Men har overvejet denne ret, da jeg elsker asiatiske retter. Jeg tænkte om man kunne bruge din hjemmelavede hønsekødfond, istedet for købesuppen? Og så efter de 45 min tage kyllingekødet og gemme det, til at spise sammen med suppen ( min kæreste og svigerforældre sætter pris på kød ) på denne måde ville jeg så have japansk nuddelsuppe, lavet på en hjemmelavet hønsekødfond med kylling 🙂 hvis du har nogen andre ideer så bare skyd løs!

  • Mira Arkin
   Posted at 10:11h, 24 september Svar

   Hej Stephanie.
   Det kan du sagtens og det bliver jo også bedre end med en købesuppe, så det skal du endelig gøre!

 • Diana Klara
  Posted at 00:04h, 04 november Svar

  Tak for en yderst inspirerende blog:-)
  Lod mig inspirere af din opskrift i dag og lavede suppen med dumplings i stedet for nudler. Den blev skøn! Tilføjede desuden frisk koriander 🙂
  De asiatiske butikker til venstre for hovedbanegårdens istedgadeindgang kan varmt anbefales.

  • Mira Arkin
   Posted at 12:26h, 04 november Svar

   Uhm, jeg elsker dumplings – og asiatiske specialbutikker! Lavede du dem selv?