Italiensk hapsemad på Cicchetti

Italiensk hapsemad på Cicchetti

Det er noget af det bedste jeg ved – at drikke drinks og vin og spise hapsemad. Det kan man på nye Cicchetti på Nørrebrogade, som jeg besøgte med en veninde.

Der var smækfyldt i det lille lokale med utroligt højt til loftet og med åbent køkken. Vi valgte en masse retter fra kortet, der er inddelt i friterede ting, charcuteri, ost, crostini, grøntsager, små fiskeretter, små kødretter og desserter (som vi desværre ikke havde plads til).

Først prøvede vil alle de friterede ting. Der var courgetteblomster fyldt med ricotta, risottokugler og friteret torsk. Alt var super sprødt og lækkert. Vi drak hhv. Aperol Spritz og Campari Spritz til. Det var som at være i Syditalien!

Crostini på grillet brød med courgetter stegt med masser af olivenolie og ansjoser. Jeg ELSKER courgettter!

Gnudi på sauteret spinat. Gnudi er kugler af ricotta og durummel, der koges. Det var lækkert og friskt med en mælkede ricottasmag.

Blæksprutte med tomater og kapers. Helt enkelt og så dejligt. Blæksprutten var lækker og mør.

Vitello tonnato med perfekt lyserødt kalvekød i tynde skiver og en mild tuncreme. Det var en tonnato lidt til den ferske side, hvor jeg foretrækker dem med lidt mere spark i tuncremen.

Mør og blid tatar – igen lidt til den ferske side. Når du spiser carne cruda i Piemonte er det dog også kun krydret med olivenolie, citron, salt og peber, så det er nok den tradition, de tager udgangspunkt i på Cicchetti. Jeg synes nu den kunne gøres lidt sjovere.

En lækker tyk pandekage med artiskokker og en tynd skiver lardo over. Dejligt at se lardo – det er sjældent det bruges i Danmark og det ædle fedt kan virkelig tilføje smag til en ret. Dejligt.

Min favorit denne aften var silkeblød, godt kogt polenta med ragù af salsiccia og parmesanost. Ægte italiensk comfortfood, når det er bedst. Og glem alt om instant polenta. Ægte polenta er kogt af ordentlige majsgryn med masser af smag og tekstur, selv om det samtidig er cremet.

Cicchetti er enkel, autentisk italiensk mad. En virkelig hyggelig måde at spise på og et sted, hvor du kan komme ofte – enten til en aperitivo og en hapser eller til en længere aften med mange retter. Betjeningen var sød og kvik og jeg slappede totalt af og hyggede mig gevaldigt.

1Comment

Post A Comment

  • Louise Eckhardt Poulsen
    Posted at 14:42h, 05 maj Svar

    Tak for anbefalingen. Var der i går og havde en dejlig aften omend jeg er blevet for gammel til at drikke både drinks og vin på en hverdag! Elskede maden og den uformelle stemning. Mit nye lokale stamsted ?.