Islagkage med jordbær

Islagkage med jordbær

Denne bombe af en islagkage serverede jeg til Frederiks 4 års fødselsdag i sidste uge, hvor det var varmt. Jeg kunne nemlig ikke helt overskue tanken om at spise almindelig lagkage i varmen, så en islagkage måtte være det helt rigtige at gå efter.

Det var det! Hvor var det lækkert og ikke mindst festligt med sådan en stor bassemand af en kage. Og slet ikke svært. Jeg bagte lagkagebundene dagen før kagen skulle lægges sammen. Så lavede jeg isen i min ismaskine, hvor den jo har konsistens som softice, når maskinen er færdig. Så var det lige til at lægge kage sammen med is mellem lagene og så ind i fryseren med den. Jeg burde nok have lavet den helt færdig dagen inden, for den nåede kun at få 3 timer i fryseren, men det var faktisk ok.

Hvis du laver den klar til fryseren dagen før, skal du bare huske at tage den ud af fryseren og sætte den i køleskabet (hvis der er plads!) en halv time før den skal serveres, så den ikke er for hård.

Islagkage med jordbær

8 pers.

Lagkagebunde
150 g sukker
4 æg
150 g hvedemel + ekstra til formen
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
smør til formen

Jordbæris
400 g jordbær, rensede
175 g sukker
1 stang vanilje
6 æggeblommer
400 g crème fraiche 38%
1 dl piskefløde

Desuden
1 bakke jordbær
100 g mørk chokolade
2 dl piskefløde

  1. Lagkagebunde
    Pisk sukker og æg grundigt sammen indtil blandingen er lys og skummende. Den skal piskes grundigt, så du får fluffy lagkagebunde. Bland mel med vaniljesukker og bagepulver. Sigt melblandingen ned i æggeblandingen og vend det forsigtigt rundt, til der ikke er melklumper. Pas på du ikke banker for meget af luften ud af dejen.
  2. Smør tre lagkageforme med smør og drys dem med en smule mel. Hæld overskydende mel ud. Fordel dejen i de tre forme og bag dem i ca. 12 min. ved 180°C almindelig ovn eller 170°C varmluft. Lad bundene køle af. Hvis du ikke har lagkagebunde kan du lave én kage i en springform på ca. 22-24 cm. og derefter dele den i tre. I så fald skal den bages 30-40 min.
  3. Jordbæris
    Blend jordbærrene. Pisk sukker, kornene fra vanilje og æggeblommer sammen til en luftig æggesnaps. Rør det sammen med jordbærpuréen og vend crème fraiche og fløde i. Kør blandingen til is i en ismaskine.
  4. Hak chokoladen. Læg en lagkagebund på en tallerken eller fad (jeg lavede det dirkete på det fad, jeg serverede kagen på, men den er dog til at flytte), kom en kagering eller springformring omkring. Kom kagefolie omkring indersiden. Jeg havde ikke nok, så jeg bruge almindelig plastfolie, som jeg viklede om siderne af springformen. Det fungerede fint, men gav de der krøllemærker på isen. Placér halve jordbær med skæreflæden ud af rundt om hele kanten. Kom halvdelen af isen i formen og læg næste lagkagebund oven på. Tryk det lidt sammen, så der ikke er huller i isen.
  5. Kom resten af jordbærisen på og fordel den helt ud til kanten. Drys hakket chokolade over og læg så den sidste lagkagebund på toppen. Tryk igen lidt på den for at undgå huller. Kom plastfolie over toppen af kagen. Sæt den i fryseren i mindst 3-4 timer.
  6. Ved servering tages den ud af fryseren. Fjern kageringen og folien og pynt med med flødeskum og resten af jordbærrene. Har den været frosset natten over, skal den stå i køleskabet i en halv time, før den skal serveres.
No Comments

Post A Comment