Iskold grøn iste med mynte – ahhhhh!

Iskold grøn iste med mynte – ahhhhh!

Så er vi hjemme igen – tænk at der er varmere i Danmark end i Sydfrankrig. Det er helt plim. Min køkkenhave har overlevet fint, mens vi var væk. Der var nogle grotesk store courgetter, som jeg nok ikke gider spise (som min gamle veninde sagde: “dem plejer vi give til hønsene”), men der var også fine små og medium courgetter og en masse tomater, som blev til aftensmad i går.

For at køle os ned, lavede jeg en kande frisk iste i går. Jeg bryggede teen om morgenen og kom sukker i. Så var den klar til at servere til frokost eller senere på dagen. Vores mynte blomstrer lige nu – meget fine blomster – og har meget kraftig smag. Jeg kom et par stilke i og det gav en ekstra friskhed. Jeg køber aldrig iste færdiglavet. Jeg hader den syntetiske citronsmag (og don’t even get me started on fersken!). Men jeg elsker klassisk iste, som man får det i USA, hvor man selv skal søde det.

Jeg brugte en grøn te med lidt mynte, som jeg købte i Fauchon i Paris engang. Du kan også bruge andre slags te (også sort – evt. parfumerede typer som earl grey eller jasmin).

Grøn iste med mynte

1½ l.

3 spsk grøn te (ikke matcha, men noget i hele blade)
1½ l kogende vand
4-6 spsk sukker (afhængig af hvor sukkeragtig du er)
1 øko citron
½ øko appelsin
1 håndfuld mynte
isterninger

Bryg teen og lad den trække i 3-4 minutter. Kom sukker i og rør rundt, så det bliver opløst. Smag om det er sødt nok. Husk at der kommer citronsaft i. Lad teen afkøle helt.
Skær halvdelen af citronen i skiver og kom i isteen. Klem saften af resten ned i. Kom også appelsin i skiver i. Server isteen med masser af isterninger og myntestilke.

4 Comments

Post A Comment

 • ana brostrøm
  Posted at 18:45h, 28 juli Svar

  hvor længe kan den holde hvis man ikke får drukket det hele med det samme?

  • Mira Arkin
   Posted at 10:18h, 31 juli Svar

   Hej Ana,
   3 dage i køleskabet, men tag evt. citrusfrugterne ud efter den første dag, så de ikke kommer til at dominere for meget.

 • Mikkel Jakobsen
  Posted at 19:03h, 27 juli Svar

  Squashkage af de store squash – en rigtig lækker 80’er klassiker ☀️

  • Mira Arkin
   Posted at 09:12h, 28 juli Svar

   Yes! God ide, Mikkel 😘