Ingrid ærter med friske ærter og ristet blomkål

Ingrid ærter med friske ærter og ristet blomkål

Har du hørt om Ingrid ærter? Det er en gammel ærtesort, som nogle seje kvinder er begyndt at dyrke igen i Danmark og nu kan man endda købe dem i Irma. Jeg har brugt Ingrid ærter i denne lækre salat med friske ærter og ristet blomkål.

Det smager helt vildt af forår! Ingrid ærter ligner små kikærter, men de har en friskere, sød ærtesmag, selv om de er tørrede. De skal ligge i blød 12 timer og derefter koges – men kun 20-25 min. De er meget lækre, fulde af protein og en dejlig ingrediens i både salater, gryderetter, supper m.v.

De er lidt pebrede prismæssigt (jeg gav kr. 45 for pakke med 300 g kostede i Irma), men husk nu, at det er en lille, økologisk produktion fra nogle ildsjæle og at det er dejligt at nogle gør noget for at gamle gode sorter igen kan få liv i vores køkkener. Du kan købe dem direkte hos Pure Dansk her til 40 kr.

Vi spiste Ingrid ærterne som tilbehør til et stykke stegt laks. Salaten an også sagtens udgøre et måltid i sig selv – tilsæt evt. lidt ost – flager af parmesan eller pecorino eller smuldret feta. Salaten er også perfekt som madpakke.

Ingrid ærter med friske ærter og ristet blomkål

Til 4 pers. til tilbehør

200 g tørrede Ingrid ærter
1 laurbærblad
1 strimmel øko citronskal
salt
150 g friskbælgede ærter (ca. 450 g ubælget vægt)
200 g blomkål
1 fed hvidløg
5 spsk olivenolie
1 tsk revet citronskal
sort peber
saft af ½ citron
1 håndfuld bredbladet persille
1 håndfuld mynte
1 håndfuld ærteskud

  1. Læg Ingrid ærterne i blød i vand i køleskabet i 12 timer. Sigt vandet fra og kog dem i frisk vand med laurbærblad og en strimmel citronskal og lidt salt i 20-25 min. Lad dem trække i vandet i 15 min. og sigt vandet fra.
  2. Skær blomål i meget små buketter og hak hvidløget fint. Varm 1 spsk af olien i en pande og rist blomkålen ved høj varme i ca. 5 min. Tilsæt bælgede ærter, hvidløg og citronskal og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Steg i 2 minutter og sluk for varmen.
  3. Vend blomkål og ærter sammen med Ingrid ærter, resten af olien, citronsaft og grofthakket persille og mynte samt ærteskud.


No Comments

Post A Comment