Indisk spinatcurry

Indisk spinatcurry

Denne cremede spinatcurry med kokosmælk har jeg allerede lavet flere gange. Den er så god og nem at lave.

Der er den velkendte komplekse krydring, som er så fantastisk ved det indiske køkken og så er det en rigtig lækker vegetarisk ret, som sammen med ris er et skønt måltid. Du kan også tilføje en dåse kikærter, hvis du vil have det mere substantielt. Eller du kan servere den sammen med kød, fx. grillet lam eller kylling.

For at gøre det ekstra nemt for mig selv, bruger jeg frossen helbladet spinat. Retten skal alligevel stå og koge et stykke tid, så det er helt fint at bruge den frosne version. Det går lidt hurtigere på den måde. Kokosmælken gør retten dejligt cremet, når curryen har stået og simret lidt.

Indisk spinatcurry

Til 4 pers.

1 løg
20 g ingefær
2 fed hvidløg
1 tomat
2 spsk smør eller ghee
2 tsk garam masala
2 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
1/4-½ tsk cayennepeber
500 g spinat (jeg bruger frossen helbladet)
1 dåse kokosmælk
1 tsk groft salt

  1. Skær løget i tynde strimler og skræl og hak ingefær og hvidløg fint. Skær tomaten i tern. Smelt smørret i en sauterpande og svits løgene ved middel varme, til de begynder at blive blanke, men ikke brunede. Kom ingefær og hvidløg i og steg videre et par minutter.
  2. Tilsæt garam masala, spidskommen, gurkemeje og cayennepeber og vend det godt rundt. Kom tomaterne i og steg et par minutter. Tilsæt så spinat, kokosmælk og salt. Lad retten simre uden låg i ca. 15 min. Smag til om der mangler salt. Servér med basmatiris.
No Comments

Post A Comment