Bella Sky Bar: Ikke god nok brunch
Har du lagt mærke til det store nye hotel ude ved Bella Centret? Det hedder Bella Sky og er en del af Comwell gruppen. Jeg var forbi til brunch og efterfølgende spa i søndags. For tiden køres der nemlig et tilbud, hvor man for 450 kr. får champagne brunch i Sky Bar på 23. etage og adgang til hotellets spa i bunden af hotellet. Brunchen for sig koster 295 og er inklusiv kaffe, the og et glas champagne. Jeg prøvede pakken sammen med min veninde Trille, og vi var vældig tilfredse med spa-delen men fælt skuffede over brunchen…
Det er jo ellers ret fabulous at tage elevatoren op til 23. etage i et pænt hotel for at brunche. Hotellets lobby er fedt indrettet med levende, grønne vægge med masser af planter. Turen op til toppen af det imposante hotel går hurtigt i de nye elevatorer, men glansen gik lidt af forestillingen i gangen fra elevatoren til restauranten – dels fordi der var kø for at komme ind, dels fordi gangen til forveksling lignede noget fra en færge – omend en moderne færge. Men jeg hader altså at stå i kø for at komme hen til mit reserverede bord. Kald mig diva, men sådan har jeg det altså.
Betjeningen var sød og imødekommende og vi blev vist hen til vores bord, som ikke var for de højdeskrække. Det er Sky Bar i det hele taget ikke, for der er pisse langt ned til jorden og hotellet er formet, så det er bredere for oven end for neden, så når man kigger ned, kigger man altså virkelig ned. Heldigvis var der lidt tåget denne søndag, hvilket skånede os for den helt hardcore udsigt, hvilket selvfølgelig på den anden side også var lidt synd. Men jeg tror nu det var meget heldigt lige for os. På en klar dag må der være en fantastisk udsigt.
Jeg havde på vej der ud en forfærdige craving efter god røget laks. Så da jeg ved indgangen hurtigt scannede buffeten, blev jeg meget glad, da jeg så at der rent faktisk var røget laks på bordet. Samtidig blev jeg også lidt skuffet. For jeg havde forventet mig et mere overdådigt udvalg.
Der var de sædvanlige ståltanke med røræg og bacon, og også en med amerikanske pandekager. Og så var der en ret behersket buffet med ganske få retter. Der var disse fade med hhv. laksen med peberrod og æble, kogte kolde kartofler med rygeost og noget krymmel af fedtegrever og pillede rejer med rugbrødssmulder. Derudover var der et fad med 3-4 oste, et fad med 3 slags charcuteri og lidt søde sager. Det eneste brød der var, var små ciabattaboller, der var komplet uinteressante. Heldigvis kunne de fremskaffe rugbrød og noget andet maltet brød, da vi spurgte om det. Det samme gjalt smør, som kun kom frem, da vi bad om det. Hvad fanden sker der for det? Jeg vil da have smør til min brunch! Det fik jeg så også, men stakkels alle dem, som ikke vil spørge.
Der var også et fad med Bretagne østers med dertilhørende skalotteløgsvinaigrette – hvilket jo er fint. Der var et fad med frugt – ananas og vindruer. Og så var der dampede blåmuslinger, hvilket var dejligt at se.
Græsk yoghurt med müesli og en ordentlig røvfuld ahornsirup skal jo smage godt.
Af søde sager var der disse kager, som jeg ikke smagte. Der var også små kopper med en chokoladecreme, der mindede om nutella, og så var der mini croissanter og mini pains au chocolat. Lige som ciabattabollerne var det noget standard bake-off, som var ret uinteressant.
Champagnen der hørte med var Nicolas Feulliatte, som er en af de billigste standardchampagner og var rasende uinteressant. Man valgte selv kaffe og te og der var mere end én kop inkluderet, så jeg fik både en mynte te fra Kusmi Tea og derefter en dårlig latte, hvor mælken var varmet for meget op, så den bare smagte af kogt mælk. Øv.
Jeg kan jo ikke lade være med at sammenligne med Københavns bedste brunch – d’Angleterres, som for tiden ikke findes, mens hotellet bygges om. Den kostede 325 kr. og var inklusiv samme drikkevare-mængde. Men der var altså gjort helt utroligt meget mere ved alting. Omgivelserne var mere luksuriøse. Maden var af langt højere kvalitet. Jo, laksen på Sky Bar var rigtig god og stillede min craving. Men et stort fad med røget laks i skiver, pyntet med æbletern, peberrod og brøndkarse er bare ikke lige så fikst som de fine anretninger i Weck glas, man fik på d’Angleterre. Her havde man rent faktisk tilberedt flere små retter, som fint blev serveret enten i små appetitlige portioner eller anrettet af en af kokkene ved buffeten.
Og så er kogte kartofler med rygeost altså en tør affære. Jeg manglede i den grad noget, som man i Nordjylland kalder salle. Altså noget dyppelse, dressing, mayonnaise – bare noget til at få rejer og kogte kartofler til at glide lidt nemmere ned med. Og også et godt sted for køkkenet at elaborere lidt og vise, at de kan tænke kreativt og tænke retterne sammen, så de giver mening.
Bottom Line
I forhold til at prisforskellen kun er 30 kr. i forhold til min benchmark hotelbrunch på d’Angleterre, så kommer de alt for let omkring det på Sky Bar. Deres brunch er ikke bedre end så mange andre standardcaféers brunch til den halve pris. Godt nok er der en fin udsigt, men maden var dybt skuffende. Og man skal jo også lige slæbe sig ud til Bella Centret – vi er ikke en gang inde i byen. Flere detaljer, bedre brød, bedre juice, mindre bake-off og noget smør der står fremme, så ville det begynde at ligne noget.
annie svendsen
Posted at 07:32h, 07 majJeg var så glad for det fine udvalg på Bella Sky. Det smagte mig. Og jeg glæder mig. Vi skal derud igen om lidt. Vil også lige fortælle, at jeg har fine sammenligningsgrundlag.. Annie
Mira Arkin
Posted at 07:54h, 07 majDe har vist også lavet om og fået nye folk, siden jeg var der – det er jo længe siden.
Mette - Ejendomsmægler
Posted at 09:23h, 12 augustSuper godt indlæg/blog.
Nu når Bella sky Ikke har en god nok brunch, har du så prøvet brunchen på d’Angleterres efter deres ombygningen?
Jeg vil gerne finde københavns bedste brunch.
Mira Arkin
Posted at 09:21h, 14 augustd’Angleterre har desværre ikke tænkt sig at fortsætte med deres ellers dejlige brunch. Til gengæld kan man spise morgenmad der. Det har jeg til gode at prøve.
luiza
Posted at 22:16h, 01 juliDet er da utrolig! Du bliver aldrig tilfreds ;0(
Sjønne
Posted at 13:01h, 26 novemberVildt at høre at der kun var en type brød på bordet….. Det er da noget af det vigtigste i min verden til brunch. Brød og smør er fundamentet 🙂
Mvh Sjønne
Keep up the good work! Fed blog der 🙂