I køkkenet hos Kiin Kiin – sådan laver man Yam dressing
Kiin Kiin – sådan laver man yam dressing from Mira Arkin on Vimeo.
Jeg har været en tur i køkkenet på Europas eneste Michelin bestjernede Thai restaurant, nemlig Kiin Kiin, som ligger på Nørrebro i København. Kom med ind bag kulissen på Kiin Kiin og hør lidt om Thai køkkenet.
På videoen her viser kokken Lars mig, hvordan de laver den alsidige Yam dressing, som består af chili, hvidløg, korianderrod, fish sauce, lime og sukker. Start med alle ingredienser i forholdet 1:1 og juster så bagefter med limejuice, fish sauce (i stedet for salt) og sukker.
Smagen er indbegrebet af Thai-køkkenet. Udover at smage forrygende, er dressingen faktisk også et hit, hvis du vil skære lidt ned på dit kalorie indtag – der er nemlig ingen olie i, så det er en smart måde at få masser af smag i din salat, uden brug af olie.
Jeg smagte dressingen i en salat med pomelo, tigerrejer, brøndkarse og peanuts, som blev pyntet med de flotteste orkidé kronblade. Selvfølgelig fra økologiske orkidéer! Se salaten her:
Super lækkert, friskt og med det vildeste kick i. Hele mit hoved blev fyldt af friske smagsindtryk med vildt meget power i. Hvis jeg havde haft tømmermænd, var det forsvundet på et splitsekund efter en bid af den friske salat, som både var syrlig, sød, bitter og salt og som også var både sprød og blød. Mums!
Prøv også Yam dressingen over dampede grønne bønner eller sugarsnap ærter, til grillede sommermajs, i nudelsalater eller over en grillet steak, svinekotelet eller et stykke fisk.
Læs også om mit besøg på Kiin Kiins søsterrestaurant, bistroen Aroiidee, hvor jeg fik en top lækker rød karry.
Pernille
Posted at 03:50h, 29 juliEr det bare mig, der er blind? Du skriver, at Lars anvender ‘korianderrod’. Men det ser eller hører jeg ikke noget til i dit filmklip…
Anders
Posted at 14:17h, 05 aprilDejligt med et “how to” video indlæg på de her lækre simple gourmet ting der er lette at lave og smager som en drøm, men de er tilgengæld svære at regne ud hvordan de er stykket sammen!
Så mange Tak…
Nogen ide til hvad sukkeret evt. kan erstattes med til dem der ikke kan tåle sukker?? Honning måske ?
Mira Arkin
Posted at 16:47h, 05 aprilTak for det :-). Prøv honning eller evt. palmesukker, som man bruger meget i Sydøstasien. Det kan købes i asiatiske butikker eller helsekostbutikker.
Lasse
Posted at 19:24h, 09 februarDet der super fedt med videoindlæg, og det lød sQ lækkert…. er fishsauce det samme som oystersauce?
Mira Arkin
Posted at 10:52h, 10 februarTak Lasse 🙂
Nej, det er ikke det samme. Fish sauce er helt tyndtflydende og lavet af fermenteret fisk. Det har en udpræget umami smag. Det bruges i stor grad i det thailandske og vietnamesiske køkken og i stedet for salt. Det lugter ikke godt, men giver en virkelig lækker smag.
Oystersauce er en tyktflydende grå-brun sovs, oftest lavet af sukker, salt, vand og majsstivelse, som er tilsmagt med østersekstrakt eller essens. Den er blidere i smagen end fish sauce. Oystersauce af god kvalitet er lavet med rigtige østers, som giver sovsen sin mørke farve. Billigere oystersauces er farvet med karamel. På samme måde som fish sauce er det noget man bruger til at give en umami-agtig smag. Begge dele bruges både til fiske-, kød- og vegetarretter.